Filip Horský odchází na hostování do Mladé Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

Filip Horský odchází na hostování do Mladé Boleslavi

Osmnáctiletý slávistický útočník Filip Horský odchází na půlroční hostování do Mladé Boleslavi.

Horský v letošní sezoně působil především v B-týmu Slavie, kde v rámci ČFL nastoupil k patnácti zápasům, ve kterých vstřelil čtyři góly. Za A-tým nastoupil 16. října při výhře sešívaných nad Libercem 3:1. V 87. minutě vystřídal Petera Olayinku a odehrál čtyři minuty. 

„Filip poznal, jaké jsou nároky v A-týmu Slavie. Věříme, že získané zkušenosti dokáže uplatnit na prvoligové scéně. Přejeme mu hodně štěstí,“ říká sportovní ředitel Jiří Bílek.

Jediný gól za áčko vstřelil v prosinci v osmifinále MOL Cupu proti Zlínu. Svým gólem už v 9. minutě vyrovnal utkání na 1:1, slávisté nakonec po gólech Madsena a Olayinky duel ovládli. 

Naposledy se v sešívaném dresu představil v rámci prvního utkání play off Evropské konferenční ligy v Istanbulu proti Fenerbahce, když v 86. minutě střídal Yiru Sora, odehrál pět minut a zapsal si svůj debut v evropských pohárech.

Mladý slávistický odchovanec bude do konce sezony působit v Mladé Boleslavi. Přejeme mu hodně štěstí!

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články