Finále poháru FAČR proti Spartě | SK Slavia Praha
Více

Finále poháru FAČR proti Spartě

Fotbalistky Slavie porazily ve čtvrtfinále poháru FAČR na domácí půdě Viktorii Plzeň 1:0 a postupují do finále, druhým finalistou je Sparta! Jedinou branku utkání vstřelila záložnice Martina Šurnovská.

Do finále poháru FAČR poslala fotbalistky Slavie již po šesti minutách dalekonosnou střelou na umělé trávě v Edenu záložnice Martina Šurnovská. Slávistky měly po celý zápas převahu a hostující hráčky nepustily do vážnější situace, postup si zkušeně pohlídaly. Pohár FAČR získaly naše fotbalistky naposledy v sezoně 2015/2016, kdy porazily Spartu 2:0, střetnutí dvou velkých rivalů tak slibuje velmi zajímavou podívanou.

 „Zápas sice skončil těsným rozdílem jedné branky, ale zaslouženě jsme vyhrály a jsme ve finále. První poločas se nám povedl lépe než ten druhý, bohužel se nám nepodařilo vstřelit více branek, Plzeň hrála ve velkém bloku jako i jiné týmy, které proti nám hrají a je těžké se prosadit. Za vstřelenou a zároveň postupovou branku jsem velmi ráda, střela propadla skrz obránce až za brankářku. Ve finále nás čeká jako tradičně Sparta, motivace je obrovská, chceme vyhrát a zvednou pohár nad hlavu,“ okomentovala vítězství střelkyně Martina Šurnovská.  

„Zápas mohl skončit určitě větším brankovým rozdílem, šance jsme na to měly, bohužel se poslední dobu potýkáme s neproměňováním vyložených šancí a na to jsme proti Plzni doplatily. Plzeň jsme do žádné velké šance nepustily a zaslouženě postoupily do finále,“ uzavřela semifinálový zápas záložnice Denisa Veselá.  

Předběžný termín finálového utkání je středa 18. května, místo a čas zápasu bude upřesněno. 


Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články