Ohlasy na los: Na Kluž máme krásné vzpomínky | SK Slavia Praha
Více

Ohlasy na los: Na Kluž máme krásné vzpomínky

O své dojmy z pátečního losu základních skupin UECL, který ke Slavii přiřadil do "géčka" Kluž, Sivasspor a kosovský tým FC Ballkani, se podělili Jindřich Trpišovský, Lukáš Masopust a David Douděra.

„Bereme to, jak to je. Já jsem si přál Iry, kteří mi zase utekli, a byli tam i jiní favorité. Mrzí nás, že tam není pro fanoušky úplně zajímavý tým, někdo s velkým jménem. Ale přišli nás podpořit i na předkola, takže věřím, že nás poženou, abychom skupinu zvládli, postoupili jsme a šli jsme pak do dalšího losování,“ zamýšlí se Jindřich Trpišovský.

„Přál jsem si nejvíce Anderlecht, je to ale moje první Evropa, takže už před losem bych všechny týmy bral všema deseti. Moc jsem na to nekoukal, máme to, co máme, jsem nadšený. Jak jsem říkal, je to moje první zkušenost v Evropě, jsem za to rád,“ popisuje své dojmy z losu David Douděra.

Jedním ze soupeřů Slavie je i rumunská Kluž, na jejímž hřišti Lukáš Masopust Slavii v létě 2019 zařídil výhru 1:0, která výrazně přispěla k postupu do základní skupiny Ligy mistrů. „Myslím, že celá Slavia má na tenhle stadion krásné vzpomínky, nastartovali jsme tam naši cestu do Ligy mistrů. Všichni se tam těšíme, oba týmy prošly velkou proměnou, takže myslím, že ten zápas bude úplně jiný, než byl před třemi roky,“ říká Lukáš Masopust.

„Mají stejného trenéra i řadu hráčů, známe tamější prostředí, víme, do čeho jdeme. Pořád si drží výkonnost, vyhráli zase titul s velkým náskokem. Vzpomínky na poslední vzájemný zápas jsou příjemné, byl tam sympatický trenér i prostředí, ale jak říkám, spíš máme radši týmy, se kterými jsme ještě nehráli. V tom je to mínus, ale na druhou stranu máme hezké vzpomínky a víme, co nás čeká,“ dodává hlavní trenér Slavie.

Rumunský celek doplní ještě soupeři z Turecka a Kosova, Sivasspor a FC Ballkani. „Určitě jsme to chtěli trošku pestřejší, ale los je, jaký je. Popereme se s tím a budeme chtít postoupit,“ zdůrazňuje Masopust.

Douděra se svým parťákem souhlasí. „Jednoznačným cílem je postup. Přál jsem si týmy, přes které by byl postup dál reálný. Chceme postoupit dále, atraktivnější soupeře můžeme chytnout později.“

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články