Utkání bude pro hráče velká zkouška, všichni se těšíme | SK Slavia Praha
Více

Utkání bude pro hráče velká zkouška, všichni se těšíme

Ve středu od 16:00 čeká na slávistický dorost úvodní utkání prvního kola UEFA Youth League - části vítězů domácích dorosteneckých lig.

Mladí slávisté nastoupí na hřišti mistra belgické dorostenecké ligy Genku: „Na utkání se všichni moc těšíme. Víme, kolik nás stálo úsilí, abychom měli všichni možnost zahrát si tento zápas. Určitě jsme všichni v očekávání, jak utkání zvládneme. Připravujeme se na utkání tak, jak nám síly dovolí. Budeme se snažit, abychom v utkání uspěli,“ řekl před úvodním zápasem trenér Slavie U19 trenér Milan Titěra. Natěšení kabiny na zápas v evropských pohárech potvrdil také křídelní hráč Jan Trédl: „Moc se všichni těšíme. Bude to zajímavé utkání. Myslím si, že to bude vyrovnané. Věřím, že to zvládneme,“ věří Jan Trédl, který si o víkendu připsal premiérový start v základní sestavě slávistického B-týmu.

Mládež KRC Genk patří mezi jednu z nejlepších akademií na světě, odchovanci soupeře sešívaných hrají v nejlepších týmech Evropy. Byl Genk soupeř, na kterého trenér Milan Titěra zrovna narazit nechtěl? „Ve skupině soupeřů byly tři silnější týmy a tři papírově slabší soupeři. Nechávali jsme to osudu. Neměli jsme tým, který bychom vyloženě chtěli nebo nechtěli. Los nám přisoudil jednoho z favoritů. Genk skončil loni ve čtvrtfinále, má velkou kvalitu. Utkání bude pro naše hráče velká zkouška,“ okomentoval los trenér slávistické devatenáctky.

Areál mládežnické akademie se nachází hned vedle stadionu, na kterém před třemi lety Slavia slavila díky výhře 4:1 postup do osmifinále Evropské ligy: „Areál akademie v Genku je hodně pěkný, mají tu hodně hřišť. Trávníky tu mají kvalitní. Prostředí je super,“ popsal zázemí belgického soupeře Jan Trédl.

Cestování do Genku si před třemi lety vyzkoušel A-tým, který tehdy cestoval leteckým speciálem do nizozemského Maastrichtu a poté autobusem do Genku. Tým U19 odlétal brzy ráno pravidelnou linkou na bruselské letiště Charleroi, odkud následně přes hodinu cestoval na hotel. Jak náročné bylo pro tým cestování? „Cesta proběhla vcelku rychle. Belgie není na cestování úplně náročná. Jediné, co byl problém, byl brzký ranní čas odletu. Odlétali jsme v šest ráno, znamenalo to tak vstávání kolem třetí hodiny. To nás v našem režimu trochu rozhodilo. Uvidíme, jak se s tím kluci srovnají. Jsme v Genku den předem. Předpokládám, že se budou kluci za ten jeden den schopní vrátit do normálního režimu,“ popsal trenér úskalí cesty do Genku. „Letěli jsme asi hodinu a půl, cesta byla v pohodě. Z Bruselu z letiště na hotel to pak bylo asi necelé dvě hodinky, bylo to v pohodě,“ doplnil k cestování na první utkání UEFA Youth League Jan Trédl.

Příprava na soupeře přinesla drobné komplikace: „Bohužel nebyly k dohledání aktuální materiály ze zápasu dorostu Genku. Vycházeli jsme z loňské sezony. Tým ale může být úplně jiný. Jdeme do toho spíše po hlavě a věnovali jsme přípravu směrem k našemu týmu,“ řekl Milan Titěra k přípravě na první zápas. „Přípravu jsme soustředili hlavně na sebe, budeme se snažit hrát podle nás,“ uzavřel před utkáním v Genku Jan Trédl.

Utkání se hraje v Genku na hřišti B v areálu hlavního stadionu klubu KRC Genk. Výkop zápasu je ve středu v 16:00. Zápas nebude přenášen živě, pro více informací sledujte naše sociální sítě.


Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články