AKTUALIZOVÁNO: Informace pro fanoušky do Kluže | SK Slavia Praha
Více

AKTUALIZOVÁNO: Informace pro fanoušky do Kluže

Čtvrtý zápas skupinové fáze Evroské konferenční ligy mezi Kluží a Slavií se odehraje 13. října od 18:45 středoevropského času v Kluži. V článku si přečtěte bližší informace ke vstupenkám a k výjezdu.

Druhý vzájemný zápas mezi Slavií a Kluží se bude hrát na stadionu Stadionul Dr. Constantin Radulescu 13. října od 18:45 (pozor, v Rumunsku je o hodinu posunutý čas, zápas se hraje v 19:45 místního času). Tento článek doporučujeme průběžně sledovat, neboť se v něm budou informace doplňovat i měnit. Níže naleznete rozcestník:

  • Vstupenky
  • Výjezdy fanouškovských organizací
  • Kluž
  • Stadionul Dr. Constantin Radulescu
  • Vstup a pobyt v sektoru
  • Kontakt pro případ nouze
  • Vstupenky

    Vstupenky byly v prodeji online přes Ticketportal formou voucheru a také na pokladně v Edenu. Cena vstupenky byla 100 Kč a celkem jsme měli k dispozici 878 vstupenek. Pro nákup bylo třeba následující údaje: Jméno, příjmení a občanku/pas.

    Postup pro nákup online: Online si zakoupíte POUZE VOUCHER, který pak pošlete na email vstupenky@slavia.cz i s požadovanými informacemi jméno, příjmení a číslo dokladu (občanský průkaz nebo cestovní pas). Vstupenky budeme posílat na email, který nebude obsahovat veškeré požadované informace nelze zaslat vstupenku na utkání.

    Podmínky pro vstup do země a na stadion

    V současné době není žádné COVID omezení pro vstup na území Rumunska ani na stadion Kluže.

    Výjezdy fanouškovských organizací

    Do Kluže se chystají všechny tři fanouškovské organizace. Tribuna Sever jede busem a info mají na Facebooku. Odbor přátel taktéž busem, informace mají na webu. A Fanklub se chystá autobusem a s přespáním, informace mají v článku na webu.

    Kluž

    Kluž je město v rumunském Sedmihradsku. Leží v župě Cluj a zároveň je jejím správním střediskem. Ve městě žije 325 tisíc obyvatel a je tak čtvrtým největším městem v Rumunsku.

    Stadionul Dr. Constantin Radulescu

    Domácí stánek Kluže leží ve rezidenční klužské čtvrti Gruia a byl postaven v roce 1973 s kapacitou 10 000 diváků. V roce 2008, pouze čtyři roky po postupu CFR zpět do elitní rumunské soutěže, byl stadion díky postupu klubu do základní skupiny Ligy mistrů přestavěn a rozšířen, aby splňoval podmínky pro evropské poháry. Po renovaci pojme svatostánek Kluže celkem 23 500 diváků, v plánu je také rozšíření o další 2 000 míst a uzavření stadionu ze všech čtyř stran.

    Pochod

    Sraz fanoušků bude od odpoledních hodin Na Museum Square (naleznete na mapě níže), v okolí se nachází hodně restauračních zařízení. Doporučujeme pít tak, abyste zvládli následný pochod a fandění v sektoru.

    Pochodem vyrazíme cca v 18:00 místního času směr stadion. Cesta je to na cca 25 minut. Trasu pochodu naleznete níže.

    Vstup do sektoru

    Sektor hostí má kapacitu 878 míst, vstup do sektoru je skrz bránu (k náhledu níže) a následně přes 2 turnikety. Stadion otevírá 2 hodiny před začátkem zápasu, tedy v 17:45 místního času.

    Při vstupu do sektoru hostí bude každý fanoušek podroben osobní prohlídce ze strany security a následně projde turniketem.

    Do sektoru lze vzít vlajky na pověšení do maximální velikosti 2x1 metr. Na stadionu se nenachází žádná úschovna. Stadion je nekuřácký, neprodává se zde alkohol a platit lze jen v rumunské měně.

    Na stadion je zakázáno vnášet jídlo, nápoje, pyrotechniku, zbraně, drogy, vlajkové tyče, spreje, parfémy, zapalovače, lepenku, atp. Zakázané jsou i velké batohy, profesionální kamery, fotoaparáty a jakékoliv samolepky. Úschovna na stadionu není, nechte si tedy zavazadla a nepovolené předměty na hotelech či v autech.

    Po skončení zápasu

    Po zápase budeme v sektoru čekat cca 15-30 minut. Před sektor hostí budou přistaveny autobusy fanoušků, kterými se vydají zpět do Prahy. Ostatní fanoušci půjdou pochodem zpět do města.

    Kontaktní osoba pro případ nouze

    Fanouškům bude přímo v Kluži od středy k dispozici kontaktní osoba Slavie pro fanoušky Martin Benda na emailu slo@slavia.cz, twitterovém účtu a ve facebookové skupině Slavia výjezdy. Můžete se na něj obracet ohledně otázek spojených přímo se zápasem, pište na email, twitter nebo do facebookové skupiny. V případě ztráty vstupenky nebude možné vyřídit náhradní vstupenku.

    Pro všechny případy je fanouškům k dispozici české velvyslanectví v Bukurešti, zde najdete kontaktní údaje pro případ nouze jako je například ztráta cestovních dokladů, zranění nebo zadržení.

    Aktuálně

    Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

    18. 3. 2024
    Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

    Slavia hledá finančního manažera

    18. 3. 2024
    SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

    Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

    17. 3. 2024
    Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

    Další články