Slávistky vyhrály 4:1, z Plzně vezou tři body | SK Slavia Praha
Více

Slávistky vyhrály 4:1, z Plzně vezou tři body

Slávistky porazily na zasněženém trávníku Viktorii Plzeň 4:1 a v lize zůstávají neporaženy! Dvakrát se trefila Wafula Nekesa, po jedné brance přidala Tereza Kožárová a mladá Albína Goretkiová!

Trenér Karel Piták nemohl ze zdravotních důvodů počítat se zraněnou Martinou Šurnovskou, Gabrielou Šlajsovou, Lucii Bendovou a nemocnou Simonovou Necidovou a Denisou Tenkrátovou. Do nově složené stoperské dvojice se postavila Michaela Khýrová a Alika Keene. Střed zálohy tvořila mladá Albína Goretkiová, Tereza Krejčiříková a s kapitánskou páskou Tereza Szewieczková, v útoku nastoupila Wafula Nekesa.

„Byl to náročný zápas, šance jsme měly, ale nedokázaly jsme se dlouho střelecky v prvním poločase prosadit, chyběla kombinace a kazilo se dost jednoduchých přihrávek, naštěstí se mi podařilo před koncem poločasu vstřelit úvodní důležitou branku zápasu, za kterou jsem moc ráda. Branka nás uklidnila a nám se podařilo v Plzni zvítězit a odvézt si tři body,“ svěřila se po zápase mladá Albína Goretkiová.

„Chybělo nám několik hráček z důvodu zranění a nemoci, kádr se nám zužuje a navíc jsme musely prostřídat několik hráček, které chceme pošetřit na středu na důležité utkání Ligy mistryň proti rakouskému St. Pöltenu. Zápas nebyl jednoduchý, v zápase bylo hodně nepřesností, v jedné situaci nás podržela i brankářka Lukášová, kde ukázala svoje kvality. Do poločase vyřešila skvělé brankovou situaci Albína Goretkiová a my šly v poločase do vedení, druhý poločas byl od nás lepší, dokázaly jsme vstřelit i další branky, z čeho mám samozřejmě radost. Doufám, že se dají hráčky do středy zdravotně dohromady a my budeme bodovat poprvé i v Lize mistryň, “ přeje si trenér Karel Piták.

Slávistky čeká už ve středu 23.11. od 18:45 třetí zápas Ligy mistryň, soupeřem bude na stadionu v Mladé Boleslavi, rakouský St. Pölten, více info zde.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články