PREVIEW: Jurásek a Trpišovský před Pardubicemi | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Jurásek a Trpišovský před Pardubicemi

Sešívané čeká v sobotu od 18:00 venkovní zápas v Pardubicích na novém stadionu soupeře. Duel vyhlíží trenér Jindřich Trpišovský a Matěj Jurásek, který vstřelil v minulém ligovém kole dva góly.

Po skalpu Jablonce a posunu do čela tabulky vyhlíží slávisté sobotu. Od 18:00 budou aktéry historicky prvního fotbalového utkání na zrekonstruovaném Stadionu Arnošta Košťála. Proti domácím Pardubicím odehrají 18. kolo FORTUNA:LIGY.

„Pardubice si to zaslouží, pro ně jenom dobře. Pro nás je to složitější, protože jsme s nimi jinak měli zápas pět minut od stadionu, teď musíme do Pardubic. Bude to fotbalové prostředí, nový stadion. Vážíme si toho, že ho budeme vlastně otevírat soutěžním zápasem. Věříme, že tam bude lepší tráva, což by mohla být výhoda. Přijde dost lidí a bude skvělá kulisa,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

„Budeme tam hrát poprvé, soupeř taky, takže se těším moc,“ říká Matěj Jurásek k novému stadionu Pardubic.

Pardubicím patří v tabulce poslední 16. příčka. Na úvod jara ale v Liberci vybojovaly cenný bod za remízu 1:1. Navíc získaly do branky zkušeného gólmana.

„Dobře skončily podzim. Doma uhrály s Plzní remízu, mohly vyhrát. Uzdravila se jim spousta hráčů, doplnili je noví hráči. Bod v Liberci byl zasloužený, tým hrál kompaktně a byl nepříjemný. Jedna věc je být poslední v tabulce, druhá je aktuální výkonnost. Nekoukat na tabulku, chceme získat tři body a ty mají stejnou váhu jako s jakýmkoliv jiným soupeřem,“ myslí si hlavní trenér.

Zápas proti Pardubicím začíná v sobotu v 18:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Slávisti, držte nám palce!

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články