Dorostenci přehráli Trenčín. Přípravky hostily Wroclaw. | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci přehráli Trenčín. Přípravky hostily Wroclaw.

Další přípravné utkání má za sebou sešívaný B-tým. Dorostenci přivítali v Praze slovenský Trenčín. Zahraničního soupeře hostili v Horních Měcholupech také přípravky. Starší žáci přehráli Hradec Králové. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Sobota 4. února

B-tým

FC Vysočina Jihlava vs. SK Slavia Praha 2:1 (1:1)

Sestava: Slavata – Hošek, Nikl, Konečný, Pudil M. – Planka, Žitný, Šubert – Pudil A., Šmiga, Beran
Góly: 38. Beran

Slávisté nezačali vůbec dobře a už po pěti minutách museli dohánět jednogólové manko. To se podařilo ve 38. minutě. Na penaltový puntík si připravil míč Štěpán Beran, srovnal skóre a určil smírný poločasový výsledek. Jihlava však zopakovala skvělý vstup na hřiště také ve druhém dějství a dostala se opět do vedení. Sešívání měli spoustu času na odpověď, ale žádná z ofenzivních akcí se nesetkala s úspěchem a proto se na konci utkání radovali z vítězství 2:1 domácí fotbalisté Vysočiny.

U19

SK Slavia Praha vs. AS Trenčín 5:0 (2:0)

Sestava: Rezek – Mervard, Pančev, Kopecký – Pech, Lopatář – Bouchner, Hájek, Piták – Pikolon, Mikulanda
Góly: Hájek, Bouchner, Pech, Toula, Hausman

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Odehráli jsme podobné utkání jako s Ružomberokem. Rozdílem však bylo proměňování šancí na naší straně. Díky výbornému presinku a poctivým návratům jsme proti kvalitnímu soupeři také udrželi nulu.

U17

SK Slavia Praha vs. AS Trenčín 6:2 (2:1)

Sestava: Jovanovski – Boledovič, Holub, Zima, Herák – Slončík, Belžík, Dufek – Zelingr, Lacko, Jinoch
Góly: Lacko 2x , Zelingr, Zamazal, Belžík, Jinoch

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Přestože výsledek vypadá jednoznačně, tak z trojice slovenských týmů, se kterými jsme se setkali, byl Trenčín určitě nejsilnější. Vstup do utkání byl velmi intenzivní s množstvím agresivních soubojů, někdy až lehce za hranou. Soupeř vysoko napadal, ale postupem času se srovnal do obranného bloku. Od této chvíle to bylo o tom, zda najdeme řešení v poslední třetině hřiště. Z nenápadných akcí jsme šli do vedení a připravili si dobrou pozici pro druhy poločas. Ten už byl v naši režii. Po třetí vstřelené brance jsme utkání dohráli na vysoké úrovni. K šesti gólům jsme si dokázali vytvořit další vyložené příležitosti. Velmi dobře jsme zvládli i obrannou fázi. Hlavně v napadání na útočné polovině a presinku po ztrátě míče.

U15

SK Slavia Praha vs. FC Hradec Králové 7:5

Sestava: Tůma – Brázda, Ferenc, Červenka, Chaluš – Kubů, Horváth, Magada – Martyniuk, Burle, Klepáč
Góly: Martyniuk 5x, Klepáč, Horváth

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Byli jsme velice silní v ofenzivě. Vstřelili jsme sedm gólů a další čtyři mohli ještě přidat. V mezihře jsme však měli dost nepřesností. Hru jsme neovládali, stejně tak střed hřiště. Ztrát míče bylo hodně. V zápase jsme také špatně bránili a pro soupeře bylo příliš snadné nám dát gól.

U14

SK Slavia Praha vs. FC Hradec Králové 4:1

Sestava: Vávra – Kubeš, Baďura, Jelínek, Baroš – Ilinčić, Kupera, Srb – Švehla, Pancíř, Kozhushko
Góly: Kozhushko 2x, Pancíř, Svoboda

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Dnes jsme herně dominovali. Vymysleli jsme spoustu hezkých akcí. Místy jsme soupeře zatlačili až hluboko ke svému vápnu.

U11

SK Slavia Praha vs. Slask Wroclaw 7:4

Sestava: Kubička – Kočina, Paur – Jozífek, Plháček, Bayo – Dvořák, Podhorský
Góly: 3x Freimann, Lžíčař, Dvořák, Plháček, Ficl

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Výborná konfrontace proti soupeři, který vysoko a organizovaně napadal. Byl také velmi agresivní do defenzivy a ve výstavbě se snažil hrát vše kolmo nahoru. První třetinu jsme si zvykali na agresivitu a vysoký presink. Poté jsme ve zbytku zápasu dokázali lépe držet míč, otáčet hru, vytvářet si šance a být na míči dominantnějším týmem. Každopádně to byl těžký zápas, který nám zase ukázal detaily, na kterých musíme ještě více pracovat.

U10

SK Slavia Praha vs. Slask Wroclaw 20:10

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Slask se prezentoval podobně jako U11 a to vysokým presinkem, někdy až ve čtyřech hráčích. Rovněž byl hlavně v útoku velice kreativní. My jsme přesto byli koncentrovaní a až na horší část ve třetí čtvrtině, jsme měli navrch. Zdobil nás skvělý pohyb, rychlé a neúnavné návraty po ztrátách míče. Kluci výborně bojovali a hrábli si do svých sil.

U9

SK Slavia Praha vs. Slask Wroclaw

Hodnocení trenéra Jana Duse: První polovinu zápasu jsme byli určitě lepším týmem a vedli jsme. Byli jsme hladoví po vítězství, měli chuť střílet plno gólu, řešit situace sebevědomě, vystavovat hru od gólmana a měli velkou úspěšnost jeden na jednoho. Druhá polovina už byla plná našich chyb a měli jsme špatný pohyb. Stále jsme ale byli lepší jeden na jednoho a fotbalovější. Co nás trápilo byla defenziva, pomalé přepínání, prohrávaní osobních soubojů a absence brankáře. Zápas a výkon přesto hodnotím pozitivně.

U16

SK Slavia Praha vs. SK Dynamo České Budějovice 4:2 (1:1)

Sestava: Dostalík – Palivec, Hubička, Kočvara, Sládek – Filippov, Sehnoutka, Zoran – Antič, Kotrba, Kolařík
Góly: Kočvara, Palivec, Kotrba, Kolářík

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: V obou poločasech jsme byli lepším a kvalitnějším týmem, ale opět jsme selhali v koncovce. Mohli a měli jsme dát alespoň deset branek. Soupeř se prosadil z přímého volného kopu a rohu, jinak nás ze hry téměř neohrozil. My jsme hráli do plné obrany, prezentovali se aktivní hrou, která nám přinášela šance a které jsme ale neproměňovali. Třikrát jsme trefili brankovou konstrukci, soupeř předvedl skvělé zákroky a nebyli jsme klidní v koncovce. Dvakrát jsme prohrávali, přesto dokázali vždy skóre otočit.

U12

Turnaj Most U13

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – Chemnitzer FC 3:2 (Kopřiva, Sklenář, Rigoci)
SK Slavia Praha – FK Baník Most-Souš 1:2 (Sklenář)
SK Slavia Praha – FK Ústí nad Labem 1:3 (Kopřiva)

Utkání o umístění:
SK Slavia Praha – FC Petržalka 4:3pp (Sklenář 2x, Kléma)
SK Slavia Praha – FK Baník Most-Souš 6:2 (2x Sklenář, Blažek, Rusyn, Rigoci, Kléma)

Celková umístění:
1. Dynamo Drážďany
2. Chemnitzer FC
3. FK Mladá Boleslav
4. FK Ústí nad Labem
5. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Adama Ježka: Na halovém turnaji jsme nebyli příliš úspěšní ve výstavbě hry a ani v kombinaci, kde jsme byli hodně nepřesní. Prohrávali jsme i hodně osobních soubojů, kde byla znát výrazná fyzická převaha starších soupeřů. V posledních dvou zápasech jsme zpřesnili výstavbu, přidali na pohybu a na výkonu to bylo hned znát. Jsme také rádi, že náš gólman Míra Vlasák získal ocenění nejlepšího brankáře turnaje.

U8

SK Slavia Praha vs. SK Benešov U9

Hodnocení trenéra Jana Mitála: Narazili jsme na velmi dobrého soupeře, který byl rychlý a silově dobře připravený. Sráželo nás pomalé přepínání při ztrátě míče, menší důraz a slabší nabídka hráčů bez míče. Na druhou stranu jsme u našich hráčů viděli zlepšení ve vnímání prostoru. Častěji se objevují správná řešení situací, kdy už hráči dokážou vyhodnotit, jestli je výhodnější jít jeden na jednoho nebo hledat lépe postaveného spoluhráče. Byl to těžký zápas, ale pro kluky určitě velmi přínosný.

U7

SK Slavia Praha vs. FK Dukla Praha U8

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Zápas se odehrál ve velkém tempu. Kluci drželi pozornost po celou dobu hry. Dobře pracovali s míčem, byli odvážní v soubojích jeden na jednoho a měli velkou radost ze hry.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články