B-tým porazil Chrudim. Žáci i dorost přehráli Lubin. | SK Slavia Praha
Více

B-tým porazil Chrudim. Žáci i dorost přehráli Lubin.

Už třetí vítězství v přípravě si připsal B-tým sešívaných. Kategorie U17 a U15 sehrály utkání se Zaglebií Lubin a obě kategorie zvítězily. Na turnaje do Německa vyrazili žáci. Přípravky U10 vezou z Rokycan stříbro. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Sobota 11. února

B-tým

MFK Chrudim vs. SK Slavia Praha 0:2

Sestava: Slavata – Pudil M., Konečný, Hunal, Hošek – Planka, Nikl, Žitný – Beran, Pudil A., Šubert

Góly: 37. Pudil M., 54. Pudil A.

Sešívaný B-tým vstoupil do dalšího přípravného zápasu aktivněji a ujal se vedení. Ve 37. minutě slávisté využili šířky hřiště a poslali do vápna přesný centr na zadní tyč, kde Miloš Pudil předskočil soupeře a rozvlnil síť. Nedlouho po začátku druhého dějství hosté odskočili do dvoubrankového vedení. Přímý kop z uctivé vzdálenosti nechytatelně přizvedl svými zády druhý z bratří Pudilů Adam a v 54. minutě svítilo na tabuli 0:2. Ve zbytku utkání už se skóre neměnilo a obrana slávistů tak zůstala nepřekonána.

U17

SK Slavia Praha vs. Zaglebie Lubin 3:1 (0:0)

Sestava: Obdržálek – Kolísek, Holub, Křístek, Boledovič – Naskos, Zamazal, Slončík – Belžík, Lacko, Jinoch

Góly: Zamazal, Lacko, Belžík

Hodnocení trenéra Tomáše Heidenreicha: Proti výbornému soupeři jsme odehráli velmi dobrý první poločas. Byli jsme aktivní, odvážní a hráli ve velké intenzitě. Ve druhém poločase byl soupeř herně lepší. My jsme ztratili odvahu a přesnost a soupeř nás přehrával. V závěru jsme rozhodli dvěma brankami o vítězství.

U15

Zaglebie Lubin vs. SK Slavia Praha 1:5

Sestava: Paar – Brázda, Janota, Ferenc, Chaluš – Horváth, Magada, Palaščák – Martyniuk, Potměšil, Skokan

Góly: Martyniuk 2x, Magada, Horváth, Hájek

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Odehráli jsme skvělé utkání se skvělým soupeřem. Lubin byl fyzicky vyspělý, nepříjemný, tvrdý v soubojích a rychlý. My se jim ale i v těchto činnostech dokázali vyrovnat. V utkání bylo velké množství osobních soubojů, které jsme vyhráli. Byli jsme často u míče první po odrazu a soupeř měl díky našemu skvěle zvládnutému presinku velké problémy. Zvládali jsme věci, které nám nejsou příliš vlastní, jako jsou souboje a ostré kontakty. Byli jsme o trochu fotbalovější. Chodili jsme do šancí, které jsme i proměňovali ve druhém poločase. Odjíždíme s velice dobrým pocitem.

U14

Turnaj Erlensee

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – Eintracht Frankfurt 1:2 (Pancíř)
SK Slavia Praha – SV Sandhausen 1:0 (Filip)
SK Slavia Praha – 1. FC 06 Erlensee U15 1:2 (Kozhusko)
SK Slavia Praha – VFB Stuttgart 2:2 (Ilinčić, Kozhushko)
SK Slavia Praha – FSV Mainz 05 3:6 (2x Mašek, Srb)

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Frankfurt byl od nás slušný vstup do turnaje a herně vyrovnané utkání. Podařilo se nám dostat do vedení 1:0 a následně jsme měli ještě velikou šanci, kterou jsme neproměnili. Vyrovnávací gól jsme dostali po obrovské chybě brankáře. Od té doby jsme znejistili v kombinaci, do hry se vloudilo dost nepřesností což vyústilo v gól na 1:2 v závěru utkání. Proti Sandhausenu jsme dali brzy gól. Hra však byla velmi nepřesná, zbytečně jsme spěchali s rozehrávkou, byli zbrklí, naivní a laxní. Erlensee byl fyzický a rychlý soupeř, což nám dělá všeobecně a dlouhodobě obrovské problémy. Obrazem hry jsme se vrátili o dva týdny zpět, kdy jsme hráli ve Wroclawi. My jsme byli mnohem více na míči, kombinovali jsme a po každé naší ztrátě následoval rychlý balon nahoru za obranu a závod. Se Stuttgartem jsme odehráli náš nejlepší zápas na turnaji. Byli jsme dominantní a kreativní směrem do útoku. Kromě dvou gólů jsme měli další neproměněné šance. Mainz byl směrem do ofenzivy od nás opět velmi dobrý výkon a hezké fotbalové akce. V utkání jsme vedli 2:1 avšak Mainz měl na hrotu rychlostně skvěle vybaveného hráče, který se podílel na většině branek soupeře po rychlých protiútocích a se kterým se nikdo z našich obránců nebyl schopen rychlostně rovnat.

U13

SK Slavia Praha vs. FK Mladá Boleslav 4:8

Sestava: Hořejší – Bryndza, Šafr, Fingerhutt – Stříhavka, Štepánek, Míča, Teplý - Pěnkava

Góly: Pěnkava, Fukna, Novotný, Štěpánek

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Dnes jsme se prezentovali unavenou hrou proti dobrému soupeři. Hráli jsme dlouho bez energie, chuti a intenzity. Minimálně tři góly soupeře vzešly z našich individuálních chyb v rozehrávce. K našim dlouhodobým problémům přibyly i naše špatné výkony a promarněné šance. Chceme hrát jen když jsme ve vedení a když se nedaří, ztratíme chuť a kvalitu hry.

U12

SK Slavia Praha vs. FK Mladá Boleslav 6:0

Góly: Šíma 2x, Blažek, Rusyn, Odei, Rigoci

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: V utkání jsme chtěli propsat témata z tréninků, tedy zakončení a střelbu. V první třetině jsme sice měli více ze hry, ale branku se nám podařilo ohrozit málokdy. Soupeř byl aktivní při bránění a zhušťoval nám prostor. Ve druhé třetině jsme přidali na aktivitě zejména z krajních prostorů a odvahou jeden na jednoho jsme získávali přečíslení. Dařilo se i v kombinacích a také z častější střelby. Třetí část hry byla dobrá i když občas nám soupeř zahrozil z protiútoku. Ale kvalitní defenzíva s brankářem vše vyřešila. Ještě bych vyzdvihl přepínání po ztrátě míče. Pochvalu zaslouží celý tým.

U11

Turnaj Wendelstein

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – SpVgg Unterhaching 6:3 (2x Jozífek, Franěk, Ficl, Podhorský, Bayo)
SK Slavia Praha – FC Augsburg 3:3 (Bayo, Ficl, Podhorský)
SK Slavia Praha – FC Eintracht Bamberg 2:2 (2x Bayo)
SK Slavia Praha – SSV Reutlingen 05 5:0 (2x Bayo, 2x Podhorský, Kroupa)
SK Slavia Praha – TSV 1860 München 1:4 (Kroupa)
SK Slavia Praha – 1. FC Norimberk 0:6
SK Slavia Praha – JFG Wendelstein 3:0 (2x Podhorský, Ficl)

Čtvrtfinále:
SK Slavia Praha – SSV Jahn Regensburg 4:3 (2x Podhorský, Ficl, Bayo)

Semifinále:
SK Slavia Praha – SSV Ulm 1846 1:4 (Podhorský)

O 3. místo:
SK Slavia Praha – FC Bayern Mnichov 2:5 (2x Podhorský)

Celková umístění:
1. SSV Ulm 1846
2. 1. FC Norimberk
3. FC Bayern Mnichov
4. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Tomáš Wolfa: Skupina byla jako na houpačce. Měli jsme dobrý vstup do turnaje. Výborný zápas s Augsburgem, kdy jsme si zasloužili vyhrát, ale dostali jsme lekci z produktivity. Poté přišly dva zápasy, kdy jsme dostali brzy góly a kluci to v hlavě bohužel zabalili. Do čtvrtfinále jsme ale postoupili ze 4. místa. Asi náš nejlepší zápas byl právě ve čtvrtfinále. Kluci hráli skvěle, dokázali dobře kombinovat i být silní jeden na jednoho. Regensburg do té doby neztratil ani bod. Proti Ulmu jsme šli brzy do vedení a nastaly dva zlomové momenty. Neproměněná tutová šance na 2:0 a poté v situaci čtyři na jednoho jsme trefili protihráče a z protiútoku padl rozhodující gól. S Bayernem jsme brzy prohrávali 0:2, ale kluci to tentokrát nezabalili a dokázali jsme vyrovnat. Poté jsme ještě za stavu 2:3 neproměnili penaltu a z protiútoku dostali na 2:4 a bylo rozhodnuto. Pro kluky to jsou ale skvělé zkušenosti. Hlavně zápasy v play-off měly z naší strany kvalitu.

U9

SK Slavia Praha vs. FK Jablonec U10

Hodnocení trenéra Jana Duse: Za účasti hráčů i z U8 jsme postavili na dvě hřiště dva týmy. Musím pochválit všechny hráče za velikou odvahu chodit jeden na jednoho. Dobře pracovali s míčem a snažili se řešit situace v rychlosti. Občas bylo vidět, že starší soupeři jsou ve hře zkušenější, ale jak dovednostně, tak i pohybově se nemáme za co stydět. Musíme se však více zaměřit na detaily a snažit se v tréninkách i zápasech nastavit intenzitu a obtížnost, která naše hráče posune dál.

Neděle 12. února

U9

SK Slavia Praha vs. SK Sigma Olomouc U10

Hodnocení trenéra Jana Duse: Zaskakovali jsme za kategorii U10 a tak si také hráči z U9 zahráli na novém hřišti v Edenu. Vzhledem k zápasu z předchozího dne a těžkému soupeři jsme hráčům nastavili obtížnost, která je opravdu rozvíjela. Narozdíl od Jablonce, Sigma byla po většinu času schopná na nás vyvíjet tlak již od rozehrávky a po zisku míče se rychlou kombinační hrou a hrou jeden na jednoho dostávala do velkých šancí. Hráči předvedli dobrý výkon. Snažili se obcházet soupeře a pomalu se ve hře objevuje součinnost dvou až třech hráčů a zlepšení v přepínání. Měli jsme ale horší řešení ve finální fázi a pohyb bez míče na větším hřišti nám stále dělá problém. Věřím, že se to brzy zlepší.

U10

Turnaj Rokycany U11

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – Bohemians Praha 1905 0:1
SK Slavia Praha – FC Rokycany 2:0
SK Slavia Praha – SK Dynamo České Budějovice 3:0

Zlatá skupina:
SK Slavia Praha – FC Viktoria Plzeň 3:1
SK Slavia Praha – FK Viagem Příbram 1:1

Celková umístění:
1. Bohemians Praha 1905
2. SK Slavia Praha
3. FC Viktoria Plzeň

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Odehráli jsme skvělý turnaj pro naše kluky. Dobře jsme se vyrovnali s fyzicky silnějšími soupeři. V hlavě a v nohách jsme na tom byli ze všech týmů nejlépe. Technicky i rychlostně jsme soupeře přehrávali. Při větším klidu v koncovce mohli být naše výsledky výraznější. Kluci dobře napadali, přepínali a neustále chtěli hrát nahoře. Dobře jsme také pracovali s délkou hřiště. Naopak s jeho šířkou to bylo horší a moc se nám nedařilo bránícího soupeře roztrhat.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články