Chorvatský šampion Bican Cupu | SK Slavia Praha
Více

Chorvatský šampion Bican Cupu

O víkendu proběhl 40. ročník mezinárodního turnaje pořádaného mládežnickou akademií SK Slavia Praha pro kategorii U15. Vítězem turnaje se vůbec poprvé v jeho historii stal chorvatský tým. Slávisté obsadili sedmé místo.

Za prosluněného srpnového víkendu se v tréninkovém areálu na Xaverově konal 40. ročník mezinárodního mládežnického turnaje pro kategorii U15, Bican Cup. Na turnaji se představili mimo české týmy i týmy z Německa, Polska, Chorvatska, Slovenska a Belgie.

První hrací den se nesl v duchu utkání v rámci turnajových skupin, kde utkání trvalo 1 x 30minut. Druhý den pak následovali utkání 2 x 20 minut o umístění a postup do finále.

Slávisté se v zápase o 7. místo utkali s pražskou Duklou, kterou porazili 2:0. Pro sešívané to z pohledu umístění nebyl úspěšný turnaj. O úspěchu může ale mluvit chorvatský účastník z Dinama Záhřeb. Dinamo se prokousalo skupinovými zápasy bez jediné porážky, v semifinále porazilo Lech Poznaň a zaslouženě postoupilo do finále, ve kterém porazilo Spartu vysoko 4:0.

Celkové umístění:

1. GNK Dinamo Záhřeb
2. AC Sparta Praha
3. Royal Antwerp FC
4. KKS Lech Poznań
5. VFL Wolfsburg
6. MŠK Žilina
7. SK Slavia Praha
8. FK Dukla Praha
9. FC Baník Ostrava
10. Hertha BSC

Nejlepším střelcem turnaje se stal Nielson Filippo z Roaylu Antwerp. Nejlepší brankář byl zvolen sparťanský Jakub Mašát a cenu pro nejlepšího hráče turnaje si odnesl Iason Nempis z Dinama Záhřeb.

Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O výkonu, stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články