Oscar prodloužil smlouvu: Je mi tu moc dobře | SK Slavia Praha
Více

Oscar prodloužil smlouvu: Je mi tu moc dobře

Oscar Dorley prodloužil se Slavií kontrakt do 30. června 2027. Podpisový ceremoniál s ním tradičně prožívala maminka, v rozhovoru se podělil o své dojmy i radost z povedeného vstupu do sezony.

Liberijský reprezentant do Slavie přišel v srpnu 2019, podzimní část ročníku 2019/20 ještě strávil na hostování v Liberci. V červenobílém dresu debutoval 1. března 2020 na Slovácku. Se Slavií dvakrát zvedl nad hlavu mistrovský pohár, dvakrát se radoval z triumfu v domácí poháru.

Zahrál si čtvrtfinále Evropské ligy i Evropské konferenční ligy, stal se nepostradatelným členem sestavy realizačního týmu Jindřicha Trpišovského. A až se uzdraví, bude moci rozšířit svou bilanci 130 soutěžních startů (4+16) za Slavii.

„Z nové smlouvy jsem nadšený. Jsem tady rád, těší mě, že budu ve Slavii pokračovat. Beru to jako začátek nové kapitoly. Slavia je jeden z nejlepších týmů. Hrát za ni je velká čest,“ říkal Oscar bezprostředně po podpisu nové smlouvy.

Krátce předtím telefonicky dohovořil se svou maminkou, stejný rituál společně předvedli i při podepisování kontraktu stávajícího, který má platnost do června 2025.

„Moje máma je pro mě hodně důležitá. Cokoliv dělám, tak se snažím, aby byla u toho, pomáhá mi dělat důležitá rozhodnutí. Vždycky tu je pro mě, vždycky to tak bylo. Že jsme to mohli prožít spolu pro mě moc znamená. Byla se mnou v horších časech, v dobrých, prostě pokaždé. Proto ji chci mít vždycky nablízku,“ prozradil 25letý univerzál, kterého z posledních tří soutěžních utkání vyřadilo zranění.

„Cítím se mnohem líp. Na začátku týdne se už snad zapojím do tréninku s týmem. Start sezony je velmi dobrý, lepší než v minulé sezoně. Chci u toho být. Postupně ještě sílíme. Když takhle budeme pokračovat, rozhodně budeme mistři. Maximálně tomu věřím,“ hlásí Oscar a na závěr ocenil i fazonu Muhameda Tijaniho, který zapsal vítězné trefy proti Baníku i v úvodním zápase play off UEL proti Zorje.

„TeeJay má teď skvělou formu. Držím mu palce, aby mu to vydrželo a pokračoval tak i dál. Budeme ho potřebovat.“

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články