Mládežníci přehráli Boleslav, U9 veze stříbro z Tábora | SK Slavia Praha
Více

Mládežníci přehráli Boleslav, U9 veze stříbro z Tábora

Dorostenci si doma poradili s Mladou Boleslaví. Přípravky získaly v Táboře stříbrné medaile. U11 se představila na domácím Fair Play Cupu. B-tým opět nezaváhal, udržel čisté konto a je nadále stoprocentní. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

B-tým

SK Slavia Praha vs. Povltavská fotbalová akademie 1:0 (1:0)

Sestava: Sirotník – Zachoval, Švec, Hunal, Trédl – Planka (84. Hájek), Kopáček (66. Voriazidis), Ogungbayi (84. Piták) – Sy (66. Jelínek), Toula (90. Rama), Pudil A.

Góly: 38. Ogungbayi

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Dominantní týmový výkon s velkým množstvím vypracovaných gólových šancí. Soupeř byl organizovaný se slušnou přechodovou fází. Tím, že jsme jim umožnili být ve hře, tak hrozilo nebezpečí nějaké ojediněle situace, ze které mohli utkání zremizovat. Naše herní forma roste, jen se to dnes nepodařilo vyjádřit gólově. Makáme na tom dál.

U18

SK Slavia Praha vs. FK Mladá Boleslav 6:1 (4:0)

Sestava: Tomas – Palivec (61. Chaluš), Hanzelka, Kočvara, Jelínek – Bouchner, Hubička (61. Magada), Korenc (46. Teterya) – Jinoch Jan, Březina (61. Šmiga), Schwan (46. Slončík)

Góly: 14. a 21. Bouchner, 31. a 54. Březina, 42. Jinoch Jan, 65. Magada

FK Pardubice vs. SK Slavia Praha 2:3 (2:1)

Sestava: Tomas – Pudil M., Hanzelka, Janota, Kumpan (37. Fuksa) – Bouchner (46. Filippov), Bahi, Schwan (60. Pikolon) - Jinoch Jan, Kotrba (60. Sehnoutka), Teterya (46. Antič)

Góly: 8. Teterya, 52. Filippov, 74. Pikolon

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: V prvním poločase jsme působili zakřiknutým dojmem a soupeř nás potrestal hned v 5. minutě. Dokázali jsme odpovědět do dvou minut, ale to bylo vše, co jsme v prvním poločase předvedli. Soupeř byl sebevědomý na míči a my jsme jim umožnili hrát. Nefungoval nám střed hřiště a zodpovědnost jsme rychle přenášeli na své spoluhráče bez snahy být rozdíloví. Nakonec jsme v pauze byli rádi, že nám Pardubice neodskočili větším rozdílem. Do druhého poločasu kluci nastoupili jako úplně jiný tým, snažili se více presovat a chtěli s výsledkem něco udělat. Díky tomu jsme po chvilce vyrovnali na 2:2. Velké herní zlepšení kluky odměnilo gólem na konečných 2:3. Tým si po nepovedeném prvním poločase zaslouží pochvalu za obrat utkání a zlepšení herního projevu. Po prvním poločase má hubená výhra cenu zlata.

U16

SK Slavia Praha vs. FK Mladá Boleslav 6:3 (4:0)

Sestava: Paar – Shyshkevych, Ferenc, Červenka (63. Pastyřík), Kovář – Kubů (63. Hájek), Palaščák (63. Brázda), Frolík, Horváth (63. Klepáč) – Drašnar, Potměšil (63. Klepáč)

Góly: 2. Drašnar, 15. a 18. Horváth, 44. Kubů, 46. a 48. Potměšil

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Po několikáté ve velkém vedru a bylo to už znát. Druhý poločas jsme nehráli úplně dobře, nebo spíš se chtěli zapsat všichni hráči mezi střelce a hledali buď špatná nebo jednoduchá řešení. Šancí jsme ale měli velké množství a po dobrých výkonech jsme trochu namlsaní.

FK Pardubice vs. SK Slavia Praha 6:1 (4:0)

Sestava: Suda – Skokan (55. Frolík), Ferenc, Červenka, Chaluš – Tománek (55. Brázda), Pastyřík (55. Drašnar), Magada (55. Klepáč), Horváth – Potměšil, Hájek (55. Shyshkevych)

Gól: Brázda

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Asi jsme potřebovali dostat takovou facku. Pro vývoj a proces je to asi v pořádku, ale pocity to nejsou hezké. Prvních dvacet pět minut jsme byli lepším týmem, ale druhý inkasovaný gól nás dostal na kolena a domácí naopak nakopl k neskutečnému výkonu. Na hřišti jsme začali lehce panikařit a věci, které se nám dařily v předchozích zápasech, nám nešly. Tři góly jsme obdrželi ze standartních situací, další dva z rychlých protiútoků a jeden dokonce z výkopu od brankaře. Po vystřídání šel výkon nahoru, ale vyústilo to jen v jeden gól.

U15

SSV Jahn Regensburg vs. SK Slavia Praha 3:7

Góly: 2x Baroš, 2x Zadorozhnii, Filip, Kozhushko, Ilinčič

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Bylo to trochu divoké utkání. Kromě patnácti minut v prostřední části jsme zápas kontrolovali a byli jsme dominantní na míči. Dnes se nám dařilo ve výstavbě dobře překonávat soupeřův presink. Ve střední zóně jsme ale ztráceli poměrně dost míčů nepřesnými přihrávkami mnohdy bez tlaku.

SK Slavia Praha vs. RMSK Cidlina Nový Bydžov 7:1 (4:1)

Sestava: Suchý – Chadima (61. Zadorozhnii), Kratochvíl, Pancíř, Baroš – Svoboda, Belžík (41. Kupera), Ilinčič – Filip, Procházka (61. Kubeš), Kozhushko

Góly: 5., 10. a 37. Procházka, 15. Kratochvíl, 47. Kozhushko, 69. Pancíř, 72. Ilinčič

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Soupeř nás dnes bohužel moc neprověřil. Byli jsme lepší ve všech činnostech. O to víc mě mrzí, že jsme opět nedokázali dohrát zápas bez obdrženého gólu.

U14

FK Dukla Praha vs. SK Slavia Praha 4:0

Sestava: Beneš – Kočí, Odei, Šafr, Kopřiva – Procházka, Lahoda, Procházka – Štěpánek, Všetečka, Novotný

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Výsledek je hrozivý a samozřejmě je špatně takto prohrát. Když se nebudeme dívat jen na skóre, tak nešlo o vůbec špatný výkon. Velice se nám dařila výstavba, byli jsme relativně klidní na míči, byť s několika ztrátami a nepřesnostmi, které by být nemusely. V prostorech mezi vápny jsme byli kreativnější, šikovnější a fotbalovější. Bohužel jsme se však vůbec nedostávali do koncovky a po celý zápas si skoro nic nevytvořili. Soupeř byl ve vápně důraznější a efektivnější.

SK Slavia Praha vs. RMSK Cidlina Nový Bydžov 11:0 (5:0)

Sestava: Fukna – Teplý, Odei (41. Beneš), Šafr, Košťál D. (41. Kléma) – Štěpánek, Lahoda (41. Šourek), Rakár (61. Košťál O.) – Pěnkava, Všetečka, Novotný (52. Kočí)

Góly: 5., 19., 53. a 58. Všetečka, 15. Novotný, 25. a 71. Pěnkava, 26., 67. a 70. Štěpánek, 64. Šourek

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Asi podobně jako v zápase U15 nás soupeř bohužel moc neprověřil. Kvůli nemocem a zraněním jsme hráli i s hráči U13. Byli jsme velice sebevědomí s míčem u nohy, často jsme byli trpěliví, dostávali se do šancí, které jsme proměňovali. Některé góly byly opravdu výstavní. Mnohdy jsme možná mohli rychleji otáčet a hrát více přímočařeji.

U13

RMSK Cidlina Nový Bydžov vs. SK Slavia Praha 1:18

Sestava: Jeřábek, Vlasák – Skopec, Kočí, Kopřiva, Vavrla, Sklenář, Kléma, Rigoci, Šíma, Odei, Petrović, Rakár, Rusyn, Blažek, Vlášek, Javůrek, Dvořák

Góly: 4x Javůrek, 2x Rigoci, 2x Kléma, 2x Odei, Šíma, Dvořák, Blažek, Vlášek, Sklenář, Rusyn, Kočí, Vavrla

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Od začátku utkání to bylo o nás. Byli jsme silní na míči, výstavba i pohyb byl na dobré úrovni. Snažili jsem se prosazovat jak po křídlech, tak i středem. Téma z tréninku se nám dařilo do zápasu přenést, za což jsme rádi. Po první třetině utkání bylo o výsledku rozhodnuto. Hráči si vyzkoušeli pro ně netradiční posty. Občas nás srážela nepřesnost nebo zbrklost. Chtěli jsme jít hrát nahoru, ale nebyli jsme na to připraveni. Hodně jsme se tlačili do koncovky a klukům se podařilo šestkrát nastřelit konstrukci branky.

U12

RMSK Cidlina Nový Bydžov vs. SK Slavia Praha 0:16

Sestava: Kubička, Vohralík – Kočina, Paur, Lžíčař, Pokorný, Jozífek, Podhorský, Ficl, Dvořák, Franěk, Freimann, Plháček

Góly: 5x Kočina, 3x Pokorný, 3x Freimann, 2x Lžičař, Jozífek, Franěk, Ficl

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: V první třetině zápasu jsme byli dost nepřesní a nedokázali jsme si hned poradit se soupeřem, který byl velmi agresivní a zalezlý na vlastním vápně. Na druhou stranu jsme byli celkem efektivní v zakončení. Ve druhé třetině přišlo zlepšení, nekazili jsme lehké míče, dobře jsme točili hru a soupeře dokázali vylákat z ulity. Vytvořili jsme si dost šancí, ale dost jsme jich i neproměnili. Ve třetí třetině už to byla jedna šance za druhou. Kluci si zahráli na různých pozicích. Soupeře jsme pustili do jednotek šancí za celý zápas po chybách ve výstavbě.

U11

Fair Play Cup

Celková umístění:
1. AC Sparta Praha
2. Gornik Zabrze
3. FC Baník Ostrava
4. FC Zbrojovka Brno
5. MŠK Žilina
6. RB Lipsko
7. SK Slavia Praha
8. FK Austria Vídeň
9. LASK Linz

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Chtěl bych moc poděkovat za skvělou organizaci turnaje. Dnes prapor Slavie drželi místo hráčů organizátoři a rozhodčí. Byli jsme ve většině zápasech horším týmem, pomalí, bez emocí a bez součinností. Pozitivní bylo, že to kluci nezabalili a turnaj dohráli s maximálním úsilím.

U10 + U9

SK Slavia Praha vs. FC Slovan Liberec U11

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Bylo to těžké utkání. Oba týmy se snažily hrát. Zatím neřešíme dobře herní situace, v jaký moment jít jeden na jednoho a kam se s míčem chceme dostat. Nedostupovali jsme hráče a pomalu přepínali. Ale měli jsme i dobré momenty do ofenzivy, nicméně nás sráží zakončení.

SK Slavia Praha vs. FC Nitra U10

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Dovednostmi jsme byli mnohem dál, jen zase vyhodnocování herních situací a zakončení nebylo nejlepší.

U9

O pohár hejtmana Jihočeského kraje - Tábor

Celková umístění:
2. SK Slavia Praha černá
5. SK Slavia Praha sešívaná

Hodnocení trenéra Jana Duse: Rozdělili jsme hráče na dva týmy. Sešívaní skončili na 5. místě a černí na 2. místě. Předváděli jsme velmi dobré výkony. Silný tým postavila také Sparta, která turnaj vyhrála. Ve vzájemném zápase nás přehrála agresivitou a intenzitou.

Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O výkonu, stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články