Mládežníci podepsali své první profesionální smlouvy | SK Slavia Praha
Více

Mládežníci podepsali své první profesionální smlouvy

V uplynulých měsících podepsala pětice mládežníků své první profesionální smlouvy. Hodně štěstí v sešívaném i do budoucna!

Dominik Pech

Datum narození: 4. 9. 2006
Pozice: záložník

Sedmnáctiletý záložník, který do Slavie přišel v sedmi letech podepsal svou první profesionální smlouvu. Na konci soutěžního ročníku 2022/2023 si už stihl odbýt svůj debut za A-tým v ligovém utkání proti Slovácku. Následně se také zapojil do letní přípravy s A-týmem.

Eliáš Piták

Datum narození: 28. 3. 2006
Pozice: křídelník

Sedmnáctiletý křídelník, syn bývalého kapitána Slavie Karla Pitáka podepsal se Slavií svůj první profesionální kontrakt. Eliáš přišel do slávistické akademie v roce 2017 z Xaverova. Piták je také členem mládežnického výběru České reprezentace U18. Aktuálně nastupuje pravidelně za B-tým v ČFL.

David Hájek

Datum narození: 5. 6. 2006
Pozice: útočník

Sedmnáctiletý útočník, který přišel do Slavie v roce 2017 z rodného města Tomáše Součka, z Havlíčkova Brodu, podepsal svou první profesionální smlouvu v červenobílém. Hájek je členem mládežnického výběru České reprezentace kategorie U18. V aktuální sezoně nastupuje pravidelně za slávistický B-tým.

Filip Slavata

Datum narození: 17. 8. 2004
Pozice: brankář

Devatenáctiletý brankář Filip Slavata začínal s fotbalem v Třeboradicích v osmi letech. V roce 2015 se přesunul do Slavie. Od té doby obléká sešívaný dres. Filip patří k širšímu výběru brankařů, kteří se zapojují do tréninku s A-týmem. V aktuální sezoně patří do kádru slávistického B-týmu.

Karel Belžík

Datum narození: 16. 10. 2007
Pozice: záložník

Nejmladší z pětice, patnáctiletý talentovaný záložník, který aktuální nastupuje za kategorii U17 a U19 podepsal svou první profesionální smlouvu. Belžík je ve Slavii od svých osmi let.

Všem hráčům gratulujeme a přejeme hodně štěstí do další práce v sešívaném dresu!

Aktuálně

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Výhra na Slovácku a konečné druhé místo v tabulce

18. 5. 2024
Slávisti ve 4. kole FORTUNA:LIGA Finále zvítězili v Uherském Hradišti nad domácím Slováckem 2:1 brankami Holeše s Chytilem, před posledním zápasem sezony ale mají na čelo tabulky nedostižné manko čtyř bodů. V ligovém ročníku 2023/24 obsadí sešívaní druhou příčku.

ONLINE: Od 17:00 na Slovácku

18. 5. 2024
V předposledním kole Finále FORTUNA:LIGY se slávisté představí v Uherském Hradišti. Jakou základní sestavu vybral trenérský štáb?

Další články