Derby starších žáků, dorostenky přehrály Slovácko a vedou ligu | SK Slavia Praha
Více

Derby starších žáků, dorostenky přehrály Slovácko a vedou ligu

Hráči U15 i U14 sehráli pražská derby se Spartou. Dorostenky WU18 si v souboji o čelo tabulky poradily se Slováckem. B-tým doma s čistým kontem a zpět na vítězné vlně. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

SK Slavia Praha vs. FC Viktoria Plzeň B 2:0 (2:0)

Sestava: Sirotník - Trédl, Behenský, Vlček, Bejbl (75. Jinoch) - Kopáček, Ogungbayi (90. Koffi), Švec (69. Voriazidis) - Rama (69. Pikolon), Toula, Sy (90. Jelínek)

Góly: 18. Trédl, 45. Bejbl

WU18

SK Slavia Praha vs. 1. FC Slovácko 5:1

Góly: Bartošová, Sládková, Kučerová, Kroupová, Benešová

Hodnocení trenérky Michaely Daněčkové: Zápas se Slováckem byl pro nás třetí během sedmi dní, což bylo znát na pohybu našich hráček. Slovácko bylo zatím nejlepší tým, se kterým jsme odehrály utkání v lize dorostenek. Celý zápas byl v naší režii, což ukázalo i velké držení míče. Bohužel nám chyběla produktivita z vytvořených šancí a z patnácti gólových příležitostí jsme daly pouze pět gólů. Potřebujeme zlepšit odvážné chování pří velkém přečíslení, při zakládání akcí a chování po zisku míče. Jinak pro holky pochvala, že zápas o první místo v tabulce zvládly.

U18

FK Příbram U19 vs. SK Slavia Praha 3:4 (1:3)

Sestava: Tomas – Bouchner, Červenka, Kopecký, Korenc – Hefner (58. Antič), Naskos (46. Kumpan), Clarck (74. Klepáč) – Šmiga, Potměšil (66. Shyshkevych), Németh (46. Martyniuk)

Góly: 17. a 23. Kopecký, 38. Hefner, 69. Bouchner

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: Poslední Příbram dnes utkání přizpůsobila výsledku. Soupeř chtěl těžit z dlouhých nákopů a důrazu v osobních soubojích. Nám se dařilo být na míči, ale na malém hřišti bylo těžké roztrhávat řady soupeře a dostat se do zakončení. Gólově jsme se uvedli po dvou odražených míčích z rohu a přímého kopu. To nám na těžkém terénu hodně pomohlo. Soupeř si mnoho šancí nevytvářel a čekal na naše zaváhání po dlouhém míči. To přišlo po našem třetím gólu, kdy jsme se nekoncentrovali a nechali jsme naběhnout mezi stopery neobsazeného útočníka. Ve druhém poločase jsme ještě vstřelili gól z odražené střely, ale zbytek utkání neměl dobrý průběh a soupeře jsme po dvou velkých chybách vrátili do hry. Závěr byl o to zamotanější, když jsme dostřídali, náš útočník měl problém s nohou a stoper nemohl dohrát posledních pět minut pro zranění klíční kosti. Velmi hektický závěr jsme nakonec zvládli a vyhráli o gól.

U16

FK Příbram U17 vs. SK Slavia Praha 2:1 (2:1)

Sestava: Suda – Skokan, Ferenc, Janota, Chaluš (55. Klepáč) – Horváth (46. Hájek), Pastyřík (46. Brázda), Kubů, Palaščák – Tománek, Magada (55. Shyshkevych)

Góly: 44. Magada

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Bohužel jsme opět začínali od desáté minuty s handicapem 0:2, kdy jsme dostali jeden gól z nepovedeného centru, který zapadl na zadní tyč a druhý gól z rohu. Absolutně si neumíme poradit v hlavách s nepříznivým vývojem a naše hra po celý zápas byla v křeči. Přesto jsme si v prvním poločase vypracovali několik šancí a celkem dost nadějných situací, které jsme nedokázali dotáhnout ani do zakončení. Druhou půlku domácí více zalezli a my jsme se do nich nedokázali pořádně dostávat a vytvořili si jen málo střel. Soupeř hrál velmi slušně, byl silnější v soubojích a v hodně případech i rychlejší. Často jsme nestíhali tempo zápasu, chyběla podpora od krajních beků a naše rozehrávka nebyla kvalitní. Musíme se naučit otáčet nepříznivý vývoj ve skóre a mít vyrovnanější výkony.

U15

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha 2:2 (0:1)

Sestava: Suchý – Chadima (41. Kratochvíl), Kuneš (76. Barčot), Pancíř, Baroš – Svoboda (53. Belžík), Mašek (63. Zadorozhnii), Ilinčić – Filip (63. Kubeš), Procházka (41. Srb), Kozhushko

Góly: 45. Srb, 47. Kozhushko

Hodnocení trenéra Filipa Jeřábka: Prvních patnáct minut bylo v naší režii. Hrozili jsme především dlouhými přihrávkami za obranu. Ve finální fázi nám však chyběla vetší přesnost a kvalita řešení. Ve zbytku poločasu už se hra srovnala. Nám se nedařilo překonat vysunutý presink soupeře a v závěru poločasu jsme inkasovali po rohovém kopu. Do druhého poločasu jsme opět vstoupili aktivně. Během sedmi minut se nám podařilo skóre zápasu otočit v náš prospěch. Následně jsme ještě neproměnili samostatný nájezd a po pár minutách soupeř srovnal z další standardní situace. Ve zbytku zápasu jsme drželi míč, ale žádnou vetší šanci už jsme si nevytvořili. Náš výkon hodnotím spíše pozitivně. Velmi dobře nám směrem do defenzivy zahráli všichni stopeři. Směrem do ofenzivy nám chyběla ještě vetší lehkost a kvalita v kombinaci. Na to, jak často jsme v druhé půli drželi míč, jsme si mnoho příležitostí nevytvořili. Chtěl bych také pochválit střídající hráče, kteří hru oživili.

U14

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha 4:5 (3:3)

Sestava: Beneš – Košťál D., Šafr (76. Zich), Vacek (41. Fingerhutt), Novotný – Teplý (41. Košťál O.), Biriukov (70. Fukna), Štěpánek (23. Střihavka) – Pěnkava, Všetečka, Šourek (41. Bureš)

Góly: 11. a 40. Pěnkava, 22. a 59. Novotný

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Z lavičky to vypadalo na vyrovnané utkání a oboustranně spíš nepřesné. Sparta dala tři góly z rohu. Při jejich bránění jsme byli slaboučcí. Dvakrát jsme pak chybovali ve výstavbě. Když jsme měli míč, snažili jsme se hrát po zemi, vystavovat, ale bohužel nemáme takovou kvalitu, abychom Spartu kombinačně výrazně přehráli a s míčem dominovali. Odskoků od našich kopaček bylo moc, nabídek někdy naopak málo. Ale pozitivní zase bylo, že jsme dali čtyři góly, chtěli být aktivní a náš brankář chytil jasné tutovky soupeře.

U13

FC Hradec Králové vs. SK Slavia Praha 10:11

Sestava: Jeřábek, Vlasák – Odei, Skopec, Kléma, Rakár, Petrović, Dvořák, Sklenář, Rusyn, Vavrla

Góly: 2x Rigoci, 2x Kléma, 2x Odei, 2x Dvořák, Vavrla, Rakár, Sklenář

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Kvalitní první třetina pramenila z našeho pohybu, napadání a dobré koncovky. Dostali jsme se do vedení 2:5. Pak v další třetině jsme polevili, začali hrát profesorsky a najednou jsme byli pryč ze zápasu. Soupeř nás začal napadat a my jsme si i zbytečně komplikovali situaci. Najednou byla větší chybovost na výstavbě, která byla zapříčiněna malým pohybem a nabídkou hráčů bez míče. Nakopl nás až zase náš gól, který padl po skvělé akci. Nicméně to nebylo pořád ono a závěrečná část hry byla spíše bojem než pohledným fotbalem. Individuální kvalita byla celý zápas na naší straně. Bohužel nás dnes srazil profesorský fotbal.

U12

FC Hradec Králové vs. SK Slavia Praha 8:18

Góly: 4x Freimann, 2x Paur, Plháček, Kočina, Bayo, Podhorský, Dvořák

Hodnocení trenéra Nicolase Kalinského: Soupeř nás dnes prověřil po celých devadesát minut fyzicky. Hradec byl agresivní v soubojích, běžecky skvěle vybavený. Fotbalovou kvalitu jsme ale převzali my. Když opomenu prvních deset minut, kde nám míče odskakovali a měli jsme hodně nepřesností, tak pak už to do konce zápasu vypadalo skvěle. Dařilo se nám vystavovat hru od gólmana, což bylo naším tématem v týdnu. Skvěle jsme dokázali rotovat, nahoře jsme individuálně přecházeli, tvořili jsme si hodně šancí, hlavně ve druhé třetině, ale trefovali jsme jen brankáře. Nebylo to ale na škodu dnes, protože třetí třetina díky tomu byla hodně vyhrocená, dostali jsme hodně nakopáno, ale zase jsme dokázali v emocích pořád hrát svoji hru. Kluci celkově odvedli za cely týden skvělou práci a nasazení, které si přenesli i dnes na hřiště.

U11

Povltavská fotbalová akademie U13 vs. SK Slavia Praha 1:10

Góly: 2x Nesvadba, 2x Kalík, Eliáš, Černý, Pavlíček J., Pavlíček V., Kaiser

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Exhibiční utkání k otevření nového hřiště za slávy celé obce Slapy. Hráli jsme krásný fotbal. Kluci pod menším tlakem skvěle vnímali prostory, vytvářeli gólové situace po zapojení mezihry, otáčeli hru a měli úspěšné finální přihrávky do gólů.

U10

SK Slavia Praha vs. FK Motorlet Praha U11

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Měli jsme dobrý pohyb hráčů bez míče. Byli jsme kvalitní jeden na jednoho v rychlosti a objevovaly se i spolupráce dvojic a trojic. Poslední dvě čtvrtiny jsme si také vyzkoušeli hru v podčíslení.

Turnaj Sokolov U11

Celkové umístění:
4. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Štěpána Andrleho: Pro naše kluky to byla první větší zkušenost s formátem 7+1. V naší hře se objevovaly spolupráce dvou až tří hráčů, skvělá technická vybavenost, občas pomalé přepínaní. Problém jsme měli se soustředěností. Kluci se snažili chodit jeden na jednoho v rychlosti, ale občas jsme si zbytečně šlapali na míč. S kluky jsme řešili skenování prostoru a pohyb bez míče.

U9

SK Slavia Praha vs. FK Motorlet Praha U10

Hodnocení trenéra Jana Duse: Byl to z naší strany individuálně povedený zápas. Oproti předchozím utkáním jsme také zlepšili práci do defenzivy.

U8

TJ Avia Čakovice U9 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Jana Mitála: Naši hráči často a úspěšně zkoušeli chodit jeden na jednoho a rychlostně i dovednostně jsme byli lepší než soupeř. Občas kluci v hlavičkách vypnou, jsou bez pohybu, ale to je samozřejmě dané věkem a naprosto normální.

Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O výkonu, stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články