Slávisté nepoznali přemožitele a ovládli 12. ročník Premier Cupu | SK Slavia Praha
Více

Slávisté nepoznali přemožitele a ovládli 12. ročník Premier Cupu

Mezinárodní turnaj pro kategorii U13 ovládli mládežníci Slavie Praha. Druhé místo patří městskému rivalovi ze Sparty. Bronz si z Prahy odváží Slovan Bratislava. Nejlepším brankářem byl vyhlášen slávista Dominik Jeřábek.

Na svátek svatého Václava pořádala slávistická akademie tradiční turnaj Premier Cup. Turnaje, jehož hlavním partnerem je společnost PRE, se letos zúčastnilo celkem pět týmů ze tří zemí. Českou republiku reprezentovala domácí Slavia, Sparta Praha a ostravský Baník. Ze Slovenska dorazil tým z hlavního města Slovan Bratislava. Rakouskou fotbalovou školu představila špičková akademie Red Bull Salcburk.

Ve formátu každý s každým týmy odehrály celkem čtyři zápasy. Jediným neporaženým celkem se stala domácí Slavia Praha, který vyhrála i pražské derby a dělila body jen se Slovanem. Stříbrné medaile putují na Spartu. Bronz si odváží Slovan Bratislava. Čtvrtý skončil Red Bull Salzburg a pátý Baník Ostrava.

Celková umístění:

1. SK Slavia Praha
2. AC Sparta Praha
3. ŠK Slovan Bratislava
4. FC Red Bull Salzburg
5. FC Baník Ostrava

Individuální ceny:

Nejlepší hráč: Štěpán Ševínský (AC Sparta Praha)
Nejlepší brankář: Dominik Jeřábek (SK Slavia Praha)
Nejlepší střelec: Patrik Turza (FC Baník Ostrava)

Sestava SK Slavia Praha: Jeřábek – Vlášek, Odei, Kočí, Šíma, Petrović, Rakár, Kléma, Javůrek, Kopřiva, Sklenář, Rusyn, Vavrla, Rigoci, Dvořák

Hodnocení hlavního trenéra Davida Pilaře: Na domácím turnaji jsme se chtěli prezentovat naší hrou, tedy dobrou výstavbou, hrou jeden na jednoho, odvahou z křídel a dobrým pohybem. Proti Baníku jsme měli dobrý vstup do utkání, leč jsme prohrávali 0:1. Bez paniky jsme pokračovali dále a zápas dovedli do vítězného konce. Pomohla nám určitě i přítomnost Standy Tecla, Lukáše Masopusta a dalších hráčů A-týmu, kteří se přišli podívat a zafandit. Druhým zápasem byl souboj se Slovanem Bratislava, což bylo vyrovnané utkání a boj do posledních vteřin. Konečnou remízu bereme, ale tento zápas jsme neodehráli ale podle našich představ. Následovali derby. Soupeř měl možná o trochu lepší vstup do utkání, ale gólové příležitosti jsme proměnili my. Sparta pak snížila po našem zaváhání a utkání zdramatizovala, ale vše jsme nakonec vyřešili a brali tři body. Poslední utkání skvěle zorganizovaného turnaje bylo proti Salcburku. Klukům jsme říkali před utkáním ať jsou plně koncentrovaní a že to bude ještě těžší zápas než derby, což se také potvrdilo. Ve velmi vyrovnaném utkání se klukům podařilo zvítězit a tím i celý turnaj vyhrát. Kde jsme byli silní byla hra z křídel, snaha o výstavbu a také individuální kvalita. Děkuji moc všem, kdo se podílel na organizaci a skvělém chodu turnaje.

Výsledky utkání:

AC Sparta Praha vs. ŠK Slovan Bratislava 5:1
SK Slavia Praha vs. FC Baník Ostrava 3:1
FC Red Bull Salzburg vs. AC Sparta Praha 1:3
ŠK Slovan Bratislava vs. SK Slavia Praha 2:2
FC Baník Ostrava vs. FC Red Bull Salzburg 2:6
AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha 1:2
ŠK Slovan Bratislava vs. FC Baník Ostrava 2:1
SK Slavia Praha vs. FC Red Bull Salzburg 1:0
FC Baník Ostrava vs. AC Sparta Praha 2:6
FC Red Bull Salzburg vs. ŠK Slovan Bratislava 2:2

Hlavní partner turnaje:

Partner turnaje:

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články