Vítězná derby žákyň, dorostenci dominovali v Jihlavě | SK Slavia Praha
Více

Vítězná derby žákyň, dorostenci dominovali v Jihlavě

Starší i mladší žákyně přehrály v derby na Strahově Spartu. Mládežníci U13 zůstali neporažení a ovládli domácí Premier Cup. Dorostenci U19 i U17 nedali Jihlavě šanci a vezou šest bodů. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

FK Motorlet Praha vs. SK Slavia Praha 1:2 (1:1)

Sestava: Sirotník - Trédl, Hunal, Švec, Zachoval (87. M. Pudil)- Planka, Kopáček, Ogungbayi (87. D. Toula) - Sy (70. Dom. Pech), Škoda, Hájek (70. A. Pudil)

Góly: 45. a 59. Škoda

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Po dobrém vstupu do utkání, kdy jsme dobře kombinovali a hledali způsob, jak se dostat do koncovky, přišla první standardka soupeře, z které jsme zbytečně inkasovali. Poté soupeř postavil hluboký, ale dobře organizovaný blok, do kterého bylo těžké se dostat. Vyloženou šanci si nepamatuji, ale trpělivou hrou jsme si ke konci poločasu došli pro penaltu. Ve druhém poločase jsme zlepšili napadání na útočné polovině, díky kterému jsme si vytvořili souvislý tlak a bylo otázkou času, kdy přijdou vyložené šance. Nakonec rozhodla druhá penaltová situace. Celý tým opět ukázal vítěznou mentalitu, dokáže totiž zvládat utkání, která se pro nás nevyvíjí příznivě.

U19

FC Vysočina Jihlava vs. SK Slavia Praha 1:7 (0:5)

Sestava: Rezek – Pudil M. (46. Boledovič), Hanzelka, Slončík, Piták (71. Bouchner) – Dufek (63. Palán), Zamazal, Jelínek – Belžík, Pikolon (71. Herák), Lacko (63. Hefner)

Góly: 4. Piták, 15. Slončík, 37., 61. a 74. Belžík, 40. Pikolon, 45. Jelínek

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Od začátku jsme udávali tempo hry a zaskočili soupeře dvěma rychle rozehranými situacemi. Náskok jsme postupně navyšovali až do pětibrankového vedení. Soupeř se snažil o neustálou výstavbu hry, kde jsme díky silnému presinku získávali míče a dostávali se do řady šancí. Druhý poločas jsme prostřídali všechny hráče a přidali ještě dvě branky. Dnes jsme dokázali předčít soupeře ve všech činnostech a zaslouženě dosáhli vysokého vítězství.

U18

FC Hradec Králové U19 vs. SK Slavia Praha 2:2 (1:1)

Sestava: Tomas – Bouchner (46. Beran), Hubička, Holub, Herák (46. Palán) – Kolářík, Naskos (46. Korenc), Schwan – Teterya, Sehnoutka (67. Drašnar), Jinoch Jan

Góly: 39. Teterya, 77. Jinoch Jan

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: Po dvou nevydařených utkáních jsme se dnes herně i výsledkově chytili. Měli jsme slabší vstup do obou poločasů, ale zejména v prvním poločase jsme se po úvodních minutách zklidnili a dařilo se nám dostávat z křídel do soupeřova vápna. Jen škoda, že jsme víc šancí nevyužili na vstřelení gólu. Soupeř v obou poločasech vedl a my jsme to vždy dotáhli. Za to je potřeba kluky pochválit. Hradec hrál v nízkém bloku, snažili se hrát na rychlé protiútoky a z jednoho nám taky dali gól. Na 2:2 jsme zase využili rychlý protiútok my.

SK Slavia Praha vs. Bohemians Praha 1905 U19 0:3 (0:0)

Sestava: Tomas – Bouchner, Hubička (46. Korenc), Holub, Herák (46. Beran) – Hefner (46. Filippov), Koffi (60. Palivec), Schwan (60. Kumpan) – Teterya, Rama, Jinoch Jan

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: Dnes se nám moc nedařilo vypořádat se hlavně v úvodu se soupeřovým rozestavením 3:5:2, kdy nám nefungovalo napadání rozehrávky. To se později zlepšilo, ale celkově jsme měli málo vyložených gólových šancí. Největší šanci jsme po poločase neproměnili. Soupeř si do té doby také nevytvořil příliš gólových šancí, ale v závěrečné půlhodině vytěžil tři góly po našich velkých chybách. Výkonem jsme tedy na čtvrteční utkání s Hradcem nenavázali.

U17

FC Vysočina Jihlava vs. SK Slavia Praha 0:5 (0:3)

Sestava: Seidel – Palivec, Kočvara, Beran, Kumpan (59. Hubička) – Filippov, Korenc (59. Kolářík), Čížek – Šmiga, Kotrba (59. Sehnoutka), Březina (59. Jelínek)

Góly: 23. Šmiga, 31. a 57. Březina, 37. Kotrba, 88. Kolářík

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Splněná výsledková povinnost proti houževnatému soupeři, který se až do konce nevzdával, udělal utkaní více soubojové a běhal s námi celé utkaní. Na náš vkus jsme měli hodně ztrát při kombinaci, když jsme hráli převážné středem a na víc doteků. Když už jsme akci vedli po stranách tak nepřicházely kvalitní centry. Druhý poločas byl od nás lepší. Šancí bylo na víc gólu, ale potěší nás i čisté konto.

U16

FC Hradec Králové U17 vs. SK Slavia Praha 1:2 (1:0)

Sestava: Paar – Skokan, Kovář, Fuksa (59. Pastyřík), Chaluš – Kubů (59. Červenka), Ferenc (59. Palaščák), Tománek – Martyniuk (59. Potměšil), Klepáč (7. Brázda), Hájek

Góly: 52. Martyniuk, 76. Brázda

Hodnocení trenéra Šimona Honetschägera: Dobrý týmový a velmi bojovný výkon. Konečně jsme otočili zápas, kdy jsme prohrávali. První poločas se udával v podobném duchu jako v minulých zápasech. Opticky jsme více drželi míč, ale bez větších šancí. Na velkém hřišti chyběl lepší pohyb, větší nabídka z prostředku hřiště i proběhy za obranu. Soupeř velmi dobře napadal a byl velmi nepříjemný v soubojích, se kterými máme stále problémy. Do druhého poločasu jsme změnili rozestavení na 4-4-2 s diamantem uprostřed a pomohlo nám to. Zlepšili jsme pohyb, a hlavně nám pomohl vyrovnávací gól. Po náročném programu docházely síly i soupeři a my jsme se dostávali více do nebezpečných akcí, po krásném vyvezení míče a průnikovce jsme dali vítěznou branku. Kluci si sáhli na pokraj sil a přidali i bojovnost. Byla velká touha dotáhnout zápas do vítězného konce.

SK Slavia Praha vs. Bohemians Praha 1905 U17 1:0 (1:0)

Sestava: Suda – Drašnar, Červenka (60. Tománek), Ferenc, Fuksa (60. Chaluš) – Palaščák (60. Hájek), Pastyřík, Horváth – Martyniuk, Magada (60. Janota), Brázda (46. Skokan)

Góly: 45. Horváth

Hodnocení trenéra Šimona Honetschägera: Po dvou dnech volna nás čekal velmi náročný zápas a na hřišti se to potvrdilo. První poločas byl z naší strany velmi slušný herně, vytvořili jsme si hezké příležitosti ke gólu, ale ujala se až Horváthova střela. Soupeř hrozil z dlouhých nakopávaných míčů za obranu a ze standartních situací. Měli jsme dnes pořádný kus štěstí, pomohlo nám dvakrát břevno i brankář. Stále si v defenzivě nevíme rady s míči za obranu a proti silnějším soupeřům se nám nedaří tyto míče uhrávat. Po smolném zákroku se nám zranil Janota. Na hřišti to pro nás v tu chvíli znamenalo dohrávat v deseti lidech. Se štěstím a velkou mírou bojovnosti jsme to zvládli. Několikrát jsme mohli skóre navýšit, ale brejkové situace jsme nevyřešili dobře. Soupeř měl asi více šancí, herně jsme ale byli jasně lepší.

WU15

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha 0:1 (0:1)

Góly: 8. Stejskalová

Hodnocení trenéra Kristýny Svobodové: Do prvního derby této sezóny jsme vstoupili velmi dobře, kdy jsme díky dobrému presinku získávali míče na soupeřově polovině a soupeře jsme nepouštěli na vlastní polovinu. Vše vyvrcholilo brankou v osmé minutě. Poté se bohužel začal obraz hry vyrovnávat. Sparta hrozila dlouhými míči za obranu, vše ale naše obrana vyřešila. Ve druhém poločase se obraz hry neměnil a soupeř i my neproměnili řadu šancí. Celý tým si zaslouží pochvalu za zvládnutí zápasu, jelikož soupeř hrál převážně se starším ročníkem.

U15

FK VIAGEM Ústí nad Labem vs. SK Slavia Praha 0:5 (0:2)

Sestava: Suchý – Chadima, Barčot, Kratochvíl (41. Procházka), Baroš (41. Srb) – Ilinčić, Pancíř (41. Belžík), Filip – Kubeš, Pěnkava (41. Kuneš), Kozhushko

Góly: 31. Kozhushko, 40. Pancíř, 63. Procházka, 59. Barčot, 69. Zadorozhnii

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Zápas, který by se dal jednoduše označit jako den otevřených dveří. Bylo tomu tak bohužel v prvních 25ti minutách i na naší straně. V úvodu utkání jsme dělali chyby v rozehrávce, špatná rozhodnutí s míčem a naše hra postrádala náběhy za obranu nebo do křidelních prostorů. Soupeř ovšem ani jednu chybu nedokázal potrestat gólem. Na útočné polovině jsme i my měli spoustu dobrých příležitostí, ale proměnit jsme ze hry dokázali v prvním poločase jen jednu, druhý gól jsme dali z penalty. Druhý poločas už byl do defenzivy mnohem lepší a šance vznikaly před soupeřovou brankou, ale naše řešení byla špatná. S výsledkem je spokojenost, s herním projevem už méně.

FK Meteor Praha VIII vs. SK Slavia Praha 1:5 (1:1)

Sestava: Suchý – Kratochvíl (41. Chadima), Pancíř, Kuneš – Kozhushko, Srb, Mašek (54. Kupera), Belžík (41. Filip), Kubeš (41. Barčot) – Pěnkava (41. Ilinčić), Procházka

Góly: 39. Belžík, 42. vlastní, 46. a 57. Procházka, 52. Kozhushko

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: První poločas jsme si udělali sami těžší tím, že jsme po nedostoupení na půlce a následné chybě v individuálním bránění pustili soupeře do ojedinělé šance, kterou v sedmé minutě proměnil. Od té doby až do konce utkání jsme hráli do zformovaného bloku, který téměř nevylezl za půlku hřiště. Dobrá organizace, zarputilost, hecovaní, důraz stačili k tomu, abychom byli v rozhodujících chvílích v předfinální fázi zbrklí a nepřesní. Málo jsme využívali krajní prostory, neměli jsme dobrý pohyb bez míče. Důležitý gól jsme dali těsně před poločasovou pauzou. Do druhého poločasu jsme vstoupili skvěle. Po pěti minutách jsme vedli 3:1 a zápas tím tak nějak ztratil význam. Soupeřova aktivita opadla a pro nás to bylo místy až moc snadné. Mohli jsme určitě přidat gólů ještě víc, šance na to byly.

U14

FK VIAGEM Ústí nad Labem vs. SK Slavia Praha 1:11 (0:6)

Sestava: Beneš – Košťál O., Šafr (41. Martínek), Košťál D., Novotný – Biriukov, Fingerhutt, Štěpánek – Bureš (58. Fukna), Šourek, Zich (51. Střihavka)

Góly: 3. Zich, 23. Novotný, 32., 62. a 72. Šourek, 35., 39., 54. a 77. Štěpánek, 37. Fingerhutt, 65. Střihavka

Hodnocení trenéra Pavla Němce: První poločas z naší strany od začátku dominantní výkon, podpořený i několika šancemi. Skóre mohlo být vyšší. Druhý poločas byl v podobném duchu. Ústí se celou dobu snažilo hrát konstruktivní fotbal a šli si to s námi rozdat. Tím nám to tak trošku ulehčili.

FK Meteor Praha VIII vs. SK Slavia Praha 1:6 (1:2)

Sestava: Fukna – Novotný, Šafr (52. Martínek), Košťál D., Košťál O. – Štěpánek, Fingerhutt, Bureš (41. Vacek) – Střihavka (63. Beneš), Šourek, Zich (41. Biriukov)

Góly: 31. Štěpánek, 35. a 61. Fingerhutt, 51. Střihavka, 69. Šourek, 76. Biriukov

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Z naší strany dle mě kvalitní herní projev po celou dobu utkání. Dostávali jsme se do spousty šancí, kdy jsme buď netrefili prostor mezi třemi tyčemi nebo jsme nechali vyniknout gólmana Meteoru. Měli jsme výrazné držení míče, k vidění bylo několik našich hezkých individuálních i kombinačních akcí. Soupeř občas zahrozil nějakým pokusem o protiútok při naší ztrátě.

WU13

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha 0:1 (0:0)

Góly: 36. Chvojková

Hodnocení trenéra Ondřeje Horáka: V utkání jsme byli více na míči a snažili se vystavovat i když soupeř na nás nalezl a byl velmi důrazný. Výborně hrála obrána, vyvážela míč, byla úspěšná jeden na jednoho a vytvářela přečíslení. Mnohokrát jsme se dostali i do poslední třetiny hřiště. Co se nám dnes nedařilo bylo dostupování soupeřek, tím jsme soupeři umožňovali se z míčem otočit a přecházet do útoku či zakončovat ze střední vzdálenosti. První poločas jsme si vytvořili my více šancí, ale žádnou jsme nevyužili. Začátek druhého poločasu rozhodla utkání Chvojková střelou ze střední vzdálenosti. Sparta si ke konci utkání vytvořila pár šancí, ale brankářka vše pochytala. Holky zaslouží pochvalu za celé utkání.

U13

Premier Cup

Celkové umístění:
1. SK Slavia Praha

SK Slavia Praha vs. FK Mladá Boleslav 12:5

Sestava: Jeřábek – Kočí, Odei, Vavrla, Javůrek, Rigoci, Petrović, Sklenář, Rusyn, Dvořák, Skopec, Kopřiva, Rakár, Kléma, Šíma, Vlášek

Góly: 4x Rigoci, 3x Rakár, 2x Šíma, 1x Vlášek, Sklenář, Javůrek

Hodnocení trenéra Adama Ježka: V zápase jsme byli jasně dominantním týmem a výkonem jsme navázali na výkon z Premier cupu. Individuálními dovednostmi jsme byli daleko před naším soupeřem. Poslední třetinu jsme polevili a zápas se z naší strany pouze dohrával. Všech pět gólů jsme dostali právě ve třetí třetině.

U12

FK VIAGEM Ústí nad Labem U13 vs. SK Slavia Praha 10:9

Sestava: Vohralik – Kočina, Podhorský, Dvořák, Jozífek, Bayo, Lžíčař, Paur, Hlaváč, Plháček, Ficl, Valenta, Vrabec

Góly: 2x Valenta, 2x Dvořák, Vrabec, Plháček, Bayo, Podhorský, Ficl

Hodnocení trenéra Nicolase Kalinského: V první třetině jsme vyhořeli v defenzívě, respektive v organizaci hry, kde soupeř po většinu třetiny chodil sám na bránu a lehce nás překopávali. Naopak do ofenzivy to byla od nás nejlepší třetina, kdy jsme si vytvořili také dost pohledných a tutových šancí. Druhá třetina byla opakem, kdy jsme vzadu byli skvěle organizovaní, soupeře jsme už nepouštěli do šancí. Naopak směrem dopředu jsme už nebyli tak moc odvážní. Třetí třetina už měla vše, ale potýkali jsme se se špatným rozhodováním na útočné polovině. Kluci hlavně v poslední třetině zaslouží pochvalu za přístup, rvali se o každý míč s fyzicky silnějším soupeřem a šli si i za vyrovnáním. Ústí se jako jeden z mala soupeřů prezentoval výstavbou, skvělým přechodem nahoru a neustálým tlakem po celé utkání.

SK Slavia Praha vs. FK Mladá Boleslav 11:4

Sestava: Kubička – Kroupa, Hlaváč, Dvořák, Lžíčař, Franěk, Freimann, Ficl, Bayo, Podhorský

Góly: 4x Dvořák, 2x Freimann, 2x Kroupa, 2x Bayo, Hlaváč

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Prvních patnáct minut nám hra trochu vázla. Poté jsme se zpřesnili a začali jsme si vytvářet tlak i šance. Do padesáté minuty jsme byli dominantní akorát jsme přestali být efektivní v zakončení. Poté jsme znovu začali být dost nepřesní a nevyřešili jsme přečíslení v útočné fázi. Posledních dvacet minut byl znovu zápas v naší režii.

SK Slavia Praha vs. Gentofte FA 3:3

Sestava: Vacek – Hošek, Botnari, Plháček, Valenta, Paur, Vrabec, Kočina, Dvořák, Ficl, Hlaváč, Chlumský, Lžíčař

Góly: 2x Plháček, Botnari

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Za nás reklama na žákovský fotbal. Skvělé a neuvěřitelně přínosné utkání. Soupeř byl velmi agresivní, hráči uměli skvěle používat ruce tak, aby nefaulovali. Velmi dobře vystavovali od brankáře, ale pokud bylo potřeba uměli si vyčistit prostor tak, aby mohli hrát rovnou do jejich hrota, který uměl hrát zády k brance. My jsme si první čtvrtinu zvykali na agresivitu a vysoký pressing soupeře. Od druhé čtvrtiny jsme výborně dokázali vystavovat od brankáře a několikrát překonali řady až do zakončení. Jakmile jsme byli schopni otočit hru, byli jsme velmi nebezpeční. Utkání mělo vysokou intenzitu. My i soupeř jsme si vytvořili ještě další šance, které zůstali neproměněny. Škoda, že takových utkání nemůžeme hrát více. Všichni kluci hráli velmi dobře.

U11

FK VIAGEM Ústí nad Labem U12 vs. SK Slavia Praha 2:5

Sestava: Škorpil – Šálený, Melvin, Kalík, Nesvadba, Háječek, Pavlíček J., Pavlíček V., Houžvička, Hofman, Do, Pudlik

Góly: 2x Pavlíček V., 2x Nesvadba, Háječek

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: První třetina od nás nebyla dobrá. Při výstavbě jsme nebyli schopni do hry dostat hráče uprostřed hřiště a tím pádem jsme byli lehce zavíráni, nebo jsme útočili na roh hřiště, místo na bránu. Při pokusech o rychlé brejky chodili obránci pomalu za hrou, a tak jsme neměli ani odražené a vypadnuté míče. Naštěstí se ale naše hra postupem času měnila k lepšímu. Střední záložníci měli lepší pohyb, více míčů a dobré převzetí nahoru. Obránci začali vyvážet míče a překonávat první obranou linii. Díky tomu se krajní záložníci často dostávali do úniků a zakončení. Pochvalu za výkon si zaslouží všichni.

SK Slavia Praha vs. Gentofte FA 7:3

Góly: 3x Kalík, 2x Kaiser, Pudlik, Nesvadba

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: V zápase jsme byli od začátku my tím fotbalovějším a pohyblivějším týmem. Soupeře jsme, až na poslední čtvrtinu, kdy jsme zkoušeli hrát na rychlé protiútoky a nenapadali soupeře na jejich polovině, tlačili u jejich brány. Obránci dnes výborní ve vyvážení míčů a v odvaze jeden na jednoho. Díky tomu se nám dařilo bránícího se soupeře prečíslovat. Během hry jsme zkoušeli měnit rozestavení z jednoho na dva útočníky. Tlačili jsme na hráče, ať se zaměří na střelbu a dostali jsme se na číslo okolo třiceti střel na bránu. Gentofte i přes nepříznivý stav a přes malou úspěšnost ve výstavbě nepřestalo hrát a neustoupili od své filozofie. Hra byla dnes tvrdá a kluci se k tomu postavili čelem. V tom vidíme velký progres.

U10

SK Slavia Praha vs. Gentofte FA

Hodnocení trenéra Štěpána Andrleho: Skvělá intenzita zápasu proti zahraničnímu soupeři. Naši hráči se museli vypořádat s agresivitou soupeře, na kterou u nás nejsou zvyklí. Od nás velká odvaha jeden na jednoho a spolupráce několika hráčů. Objevovala se i výměna míst a zlepšený pohyb hráčů bez míče. Kluci skvěle reagovali na opakovaně stejnou rozehrávku soupeře a ze zisků vstřelili několik gólů. Část zápasu jsme zkusili soupeře nenapadat na jejich obranné třetině a hrát na protiútoky, z čehož byli mírně zaskočení. Utkání s Gentofte bylo pro kluky velice přínosné. Těžko hledat u nás takového soupeře. Takovéto zápasy kluky opravdu posouvají a čím více jich budou mít, tím lépe.

U9

SK Slavia Praha vs. Gentofte FA

Sestava: Makovec – Sedlák, Vážný, Blažek, Hlavatý, Polášek, Kalivoda, Gaska, Střecha, Turšner

Hodnocení trenéra Jana Duse: Tento zápas patřil k ozdobám kategorie U9. Intenzita, agresivita, dovednosti obou týmů byly na top úrovni. Myslím, že jsme byli po většinu zápasu lepším týmem. Bohužel se nám nepovedlo přidat i přes velké šance další góly a soupeř naopak všechny šance využil. Kéž by takové zápasy byly co nejčastější.

U8

SK Slavia Praha vs. Gentofte FA

Hodnocení trenéra Jana Mitála: Pro naši nejmladší kategorii to byla první zkušenost se zahraničním protivníkem a systémem 5+1. Soupeř byl velmi dravý, rychlý, agresivní, na což nejsou naši hráči od českých soupeřů zvyklí. Na začátku zápasu nám to dělalo obrovské problémy. Po úvodní sprše se naši hráči oklepali a postupně srovnávali se soupeřem krok a otočili skóre zápasu. Dánové byli herně o kousek vyspělejší než my. My jsme velké množství akcí založili spíše náhodným odkopem a v soubojích jeden na jednoho jsme se často spíše probourali, než obešli protihráče kličkou. Pro kluky to byla fantastická zkušenost. Takový zápas ještě nezažili a všichni jsme viděli, kam se můžeme posouvat.

Aktuálně

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Výhra na Slovácku a konečné druhé místo v tabulce

18. 5. 2024
Slávisti ve 4. kole FORTUNA:LIGA Finále zvítězili v Uherském Hradišti nad domácím Slováckem 2:1 brankami Holeše s Chytilem, před posledním zápasem sezony ale mají na čelo tabulky nedostižné manko čtyř bodů. V ligovém ročníku 2023/24 obsadí sešívaní druhou příčku.

ONLINE: Od 17:00 na Slovácku

18. 5. 2024
V předposledním kole Finále FORTUNA:LIGY se slávisté představí v Uherském Hradišti. Jakou základní sestavu vybral trenérský štáb?

Další články