Mladší žáci ovládli derby, U15 prodloužila sérii bez porážky | SK Slavia Praha
Více

Mladší žáci ovládli derby, U15 prodloužila sérii bez porážky

Kategorie U12 předvedla v derby se Spartou skvělý výkon a jasně zvítězila. Starší žáci vyhráli v Českých Budějovicích, natáhli vítěznou sérii a vedou ligu. Dorostenci doma s Plzní nezaváhali. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U18

SK Slavia Praha vs. SK Petřín Plzeň U19 3:0 (0:0)

Sestava: Tomas – Bouchner, Kočvara, Holub, Schwan (61. Antič) – Pech, Žitný (46. Hefner), Koffi – Teterya (61. Jelínek L.), Jelínek T., Jinoch Jan (61. Korenc)

Góly: 53. Teterya, 59. Jelínek, 64. Koffi

Hodnocení trenéra Jindřicha Vampoly: Soupeř na nás nastoupil v hlubokém bloku s cílem hrát na rychlé protiútoky. V prvním půli jsme dominovali na míči, chyběla však častější střelba a více náběhů za obranu a proběhů. Důležitá byla i skvělá zbytková obrana a soupeře jsme nepustili do žádné závažnější situace. Do druhé půle jsme vstoupili s cílem přidat na pohybu kolem ofsajdové linie. To se nám podařilo zužitkovat po dobrém náběhu a následném centru, kdy jsme vstřelili zlomový první gól. Během následujících deseti minut jsme přidali další dvě branky. Po třetím gólu a prostřídaní jsme začali více kazit a soupeř více hrozil ze standartních situací. Gól jsme jim však vstřelit nedovolili. Celkově dnes hráči zahráli skvěle proti dobře bránícímu soupeři. Za výkon pak byly zaslouženě odměněni všemi třemi body.

U16

SK Slavia Praha vs. SK Petřín Plzeň U17 7:0 (2:0)

Sestava: Seidel – Skokan, Ferenc (61. Brázda), Fuksa (61. Horváth), Chaluš (61. Pastyřík) – Palaščák (61. Martyniuk), Kovář, Hájek (61. Červenka), Tománek – Potměšil, Magada

Góly: 3. Tománek, 25., 66. a 68. Magada, 50. Potměšil, 52. Hájek, 76. vlastní

Hodnocení trenéra Václava Laušmana: V prvním poločase jsme začali skvěle a dali jsme branku po střele zpoza vápna. Soupeř se i tak držel ve středním až hlubokém bloku. Přesto jsme se dostávali do zajímavých situací, ale stoprocentní šance jsme si nedokázali vytvořit. Málo jsme využívali krajní obránce, kteří byli pomalou kombinací obsazeni soupeřem, a tak byli málo zapojeni do hry. Přesto jsme vytvořili další situaci a gól. V poločase jsme provedli lehké přeskupení, a to se projevilo na výsledku. Vytvářeli jsme si více příležitostí. Po střídáních jsme Plzeň přehráli a přidali další branky. Poradili jsme si s fyzicky vyspělejším soupeřem, kluci jsou již zvyklí na intenzitu a tvrdost v soubojích. Na rychlé mokré umělce se nám dařilo rychle kombinovat a vytvářet si tak zajímavé situace.

U15

SK Dynamo České Budějovice vs. SK Slavia Praha 1:6 (1:2)

Sestava: Suchý – Kubeš (51. Chadima), Pancíř, Barčot (41. Belžík), Kuneš (60. Svoboda), Mašek, Ilinčić, Srb (60. Zadorozhnii), Kozhushko, Procházka (51. Kupera), Filip (41. Kratochvíl)

Góly: 33. Procházka, 39., 53., 67. a 77. Kozhushko, 73. Zadorozhnii

Hodnocení trenéra Filipa Jeřábka: Úvod zápasu se nám vůbec nevydařil. Hned ve druhé minutě jsme dostali laciný gól ze standartní situace. Od této chvíle však byl zápas už jen v naší režii. Velmi dobře se nám dařilo otáčet hru, díky čemuž jsme měli velkou převahu na stranách hřiště. Ještě do poločasu se nám podařilo skóre otočit po hezké křídelní akci a dobře vyřešeném brejku. Dle mého to byl jeden z nejlépe odehraných poločasů v teto sezoně. Druhý poločas už z naší strany nebyl kombinačně tak kvalitní, na druhou stranu jsme byli nesmírně produktivní.

U14

SK Dynamo České Budějovice vs. SK Slavia Praha 2:2 (1:1)

Sestava: Fukna – Vacek, Šafr (62. Martínek), Košťál D., Košťál O. (49. Teplý) – Biriukov, Fingerhutt (75. Bureš), Štěpánek (75. Zich)– Šourek, Všetečka, Pěnkava (62. Střihavka)

Góly: 32. Pěnkava, 50. Všetečka

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Diváci ze zápasu určitě odcházeli nadšeni. K vidění byly obraty, šance na obou stranách, neproměněná penalta, vyloučení a body se spravedlivě dělily. Byl to zápas s mnoha nepřesnostmi na obou stranách, ze kterých pramenilo velké množství šancí. Dvacet minut před koncem jsme šli bohužel do deseti. Druhý gól jsme dali po skvělé akci. V deseti a po vystřídaní jsme ubránili bod.

U12

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha 17:6

Sestava: Vohralik, Kubička – Kočina, Botnari, Plháček, Valenta, Jozífek, Paur, Ficl, Bayo, Dvořák, Freimann, Hlaváč, Lžíčař

Góly: 3x Bayo, 3x Ficl, 2x Dvořák, 2x Paur, 2x Jozífek, Valenta, Botnari, 2x Plháček, Lžíčař

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Po celý zápas jsme se prezentovali skvělou hrou na míči, přechodem z výstavby a na útočné polovině jsme se dostávali do spousty šancí. V první třetině jsme soupeře pustili do pár brejkových situací, kde jsme propadli ve středové fázi. Měli jsme tam spoustu vytvořených šancí, které jsme neproměnili. Ve druhé třetině jsme dominovali. Z pohledných akcí jsme vstřelili hezké góly. Naopak v této třetině jsme neinkasovali žádný. Třetí třetina, do které jsme vstoupili zase aktivně, byla opět v naši režii. Drželi jsme balón, využili jsme komfortu zápasu a kluci se objevili na svých netypických pozicích, a i tak jsme dominovali. Kluci zaslouží obrovskou pochvalu za nasazení, přednesenou kvalitu a odvahu.

SK Slavia Praha vs. FK Motorlet Praha 12:8

Sestava: Kubička – Hošek, Podhorský, Franěk, Chlumský, Lžíčař, Vrabec, Freimann, Bayo, Jozífek, Pokorný

Góly: 4x Pokorný, 3x Vrabec, 2x Podhorský, Chlumský, Hošek, Jozífek

Hodnocení trenéra Nicolase Kalinského: Nastoupili jsme dobře a na začátku dominovali jak pohybem, tak na míči. Poté se vše vytratilo, ztratili jsme kvalitu, byli bez pohybu a bez zájmu bránit. Třetí třetina už opět probíhala v naši režii.

U11

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha 2:5

Sestava: Škorpil, Javůrek – Šálený, Melvin, Kalík, Pudlik, Háječek, Pavlíček J., Pavlíček V., Hofman, Kaiser, Zouhar, Nesvadba

Góly: Zouhar, Pudlik

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Poslední měsíc kluci v tréninku i zápasech vypadali sebevědomě, uvolněně. Chtěli jsme vystavovat a dostávat hru nahoru do krajních prostor. Bohužel vše zůstalo jen u slov. Realita byla taková, že fotbal moc krásy nepřinesl. Od začátku to byl spíše boj, ve kterém Sparta byla silnější a za vítězstvím si šla víc než my. Měli jsme málo pokusů jeden na jednoho, špatnou nabídku, chybělo odhodlání na hřišti nechat ze sebe to nejlepší. Jedeme dál, příště budeme lepší.

SK Slavia Praha vs. FK Dukla Praha 8:0

Sestava: Škorpil, Javůrek – Šálený, Melvin, Háječek, Nesvadba, Zouhar, Pavlíček, Kalík, Hofman, Pudlik

Góly: 2x Kalík, Škorpil, Hofman, Háječek, Šálený, Melvin, Pudlik

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Poslední zápasy máme po zisku míčů spoustu ztrát, a tak jsme v týdnu řešili více chování hráčů po zisku míče. Cíl v zápase bylo neztrácet míč. Dukla se snažila o výstavbu a dokud vydrželi intenzitu hry, hráli dobře. Hodně se posunuli oproti zápasu dva roky zpět. Po třech čtvrtinách byl stav 1:0. Kluci byli většinu zápasu pod tlakem nuly na jejich kontě, ale vydrželi ve snaze neztrácet míč a v poslední čtvrtině se odměnili góly.

U10

Miniturnaj Horní Měcholupy

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Měli jsme dobrou součinnost více hráčů, snahu chodit jeden na jednoho a následné zrychlení. Spousty dobrého zakončení. Zlepšení bránění 1 vs 1, dobré přepínání. Hodně jsme řešili pohyb předních hráčů a jejich větší zapojení při rozehrávce od brankáře.

U8

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Jana Mitála: Na jednom hřišti to byl relativně vyrovnaný zápas, který jsme ale zvládli herně i výsledkově. Naši hráči byli odvážní a neustále zkoušeli chodit jeden na jednoho. Byli jsme úspěšní i ve střelbě ze střední vzdálenosti a v mnoha případech jsme velmi dobře dohrávali situace před bránou soupeře. Trošičku jsme měli problémy s přepínáním po ztrátě míče. Na druhém hřišti to byla z naší strany jednoznačná záležitost, kdy jsme soupeře předčili ve všech aspektech hry.

Aktuálně

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Výhra na Slovácku a konečné druhé místo v tabulce

18. 5. 2024
Slávisti ve 4. kole FORTUNA:LIGA Finále zvítězili v Uherském Hradišti nad domácím Slováckem 2:1 brankami Holeše s Chytilem, před posledním zápasem sezony ale mají na čelo tabulky nedostižné manko čtyř bodů. V ligovém ročníku 2023/24 obsadí sešívaní druhou příčku.

ONLINE: Od 17:00 na Slovácku

18. 5. 2024
V předposledním kole Finále FORTUNA:LIGY se slávisté představí v Uherském Hradišti. Jakou základní sestavu vybral trenérský štáb?

Další články