U17 dál natahuje vítěznou sérii, žákyně porazily Duklu | SK Slavia Praha
Více

U17 dál natahuje vítěznou sérii, žákyně porazily Duklu

Další zápas a další vítězství pro kategorii U17, už dvanácté v řadě. Starší i mladší žákyně přehrály v pražském derby Duklu. Starším dorostencům zvlhl střelný prach a podlehli Brnu 1:3. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

TJ Jiskra Domažlice vs. SK Slavia Praha 3:2 (2:1)

Sestava: Sirotník – Trédl (74. Dom. Pech), Švec, Hunal (C), Zachoval, - Planka (54. M. Pudil), Behenský, Kopáček (74. Žitný)- Ogungbayi (54. A. Pudil), Tecl, Toula (34. Dvořák)

Góly: 11. Ogungbayi, 41. Tecl

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Hodně divoké utkání, ze kterého jsme nakonec nevytěžili ani bod. V prvním poločasem se výsledek přeléval z jedné strany na druhou. Domažlice hrály účelný, silový fotbal, který nám zejména v naší šestnáctce moc nevoní. Ve 34. minutě jsme šli navíc do deseti a dostali se do složité situace. Dvakrát jsme se dokázali vrátit do zápasu, po třetí už to nevyšlo. Přesto na týmu obdivuji, jak zareagoval na nepříznivý vývoj utkání. Ve druhém poločase jsme byli lepším týmem, jen jsme nedokázali proměnit své šance. Z prohry se oklepeme a budeme v defenzivní fázi hry silnější a zkušenější.

U19

FC Zbrojovka Brno vs. SK Slavia Praha 3:1 (1:0)

Sestava: Rezek – Boledovič, Hanzelka, Slončík, Herák (79. Palán) – Dufek, Zamazal (83. Lacko), Koffi (82. Naskos) – Jelínek (79. Jinoch), Pikolon, Belžík

Góly: 57. Hanzelka

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Asi stejné hodnocení jako v minulých prohraných zápasech. Výrazná herní dominance Slavie, která není podpořena proměňováním vytvořených šancí a soupeř, který proti nám využije téměř každou příležitost. Když už jsme vstřelili kontaktní gól a získáme psychickou výhodu nad soupeřem, tak ztratíme míč u naší branky a dostaneme na 3:1.

U18

SK Slavia Praha vs. FK VIAGEM Ústí nad Labem 2:2 (2:1)

Sestava: Tomas – Palán (46. Naskos), Hubička, Fuksa, Schwan – Bouchner, Holub (46. Teterya), Clarck – Jinoch (76. Kočvara), Potměšil, Lacko (46. Korenc)

Góly: 12. Potměšil, 31. Clarck

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: V první poločase se hrálo hodně nahoru a dolů. Soupeř byl aktivní, snažil se o výstavbu od brány a každý jejich brejk byl nebezpečný. My jsme si vytvořili hned několik slušných šancí. Velmi aktivní byla naše pravá strana. Celkově nám, ale dnes pro vstřelení většího počtu gólů a rozhodnutí zápasu chyběl větší klid ve vápně. Ve druhém poločase jsme nenavázali na slušný výkon z první půle hlavně v ofenzivě. Dvakrát jsme tedy v utkání vedli a Ústí dvakrát vyrovnalo.

U17

FC Zbrojovka Brno vs. SK Slavia Praha 2:5 (2:2)

Sestava: Obdržálek – Palivec, Kočvara, Kovář, Jelínek (46. Naskos) – Sehnoutka (63. Hubička), Korenc (69. Antič), Čížek – Březina, Kotrba (69. Kumpan), Kolářík

Góly: 7. Sehnoutka, 44. Kotrba, 57. Březina, 64. Kočvara, 68. Čížek

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Dnes se v Brně hrálo jedno z těch lepších utkání U17. Chtěli oba a bylo to znát. Vedli jsme, domácí otočili, my před půlí srovnali a druhou půli již dominovali. V první půli nám dělalo velké problémy nasazení a agresivita domácích. Perfektně organizovaný střední blok, naše ztráty a rychlý přechod nám dělaly velké starosti. Poločasový výsledek jsme brali s velkou pokorou. My zahodili své šance, ale nebyla to od nás taková dominance z předešlých utkání. Původně jsme si mysleli, že mokré a velké hřiště bude naší výhodou, ale nebylo tomu tak. Hráli jsme pomaleji než domácí, na hodně doteků, především prostředkem. Ve druhém poločase jsme však zapnuli na vyšší obrátky, domácí v intenzitě předčili, hráli rychle, přímočaře a s mnohem větší kvalitou a rozjeli velký výkon, který vygradoval třemi brankami, dalšími šancemi a umořenými domácími, kteří s námi nevydrželi běhat. Velká pochvala patří všem. Opět se na pěti brankách podílelo pět střelců, což je kromě velké herní kvality tohoto ročníku další velkou výhodou.

U16

SK Slavia Praha vs. FK VIAGEM Ústí nad Labem 3:1 (2:1)

Sestava: Suda – Skokan, Ferenc (60. Tománek), Červenka, Chaluš (60. Drašnar) – Hájek, Pastyřík (51. Frolík), Palaščák – Martyniuk, Magada, Brázda (60. Horváth)

Góly: 22. Palaščák, 35. a 55. Martyniuk

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: V létě jsme s tímto soupeřem hráli přípravné utkání, ale dnes to byl úplně jiný zápas. Soupeř, přesto že je na chvostu tabulky, nehrál odevzdaně. Naopak měl aktivní pasáže. Často jsme ho ale dostali do hlubokého bloku. Z něj jsme si vytvořili několik pěkných akcí, ale často jsme byli netrpěliví, stříleli z nepřipravených pozic z dálky a tlačili to středem. Zápas byl trošku emočně unavený, zvláště druhý poločas. Běžecky to nebylo špatné, ale chyběl větší hlad po gólech.

WU15

FK Dukla Praha vs. SK Slavia Praha 0:4

Góly: Holčáková, Šedinová, Latochová, Štěpánová

Hodnocení trenérky Kristýny Svobodové: Utkání, které jsme měly po celý čas plně v naší režii. Na malé umělce se hráčky bohužel zejména v prvním poločase přizpůsobily hře soupeře a neplnily předzápasové pokyny. Hře chyběla větší rychlost, docházelo k častým ztrátám míče ve středu hřiště. Ve druhém poločase došlo ke zlepšení obrazu hry a i k navýšení skóre. Hráčky se více snažily o zlepšený pohyb na hřišti a nepředržovaly míč. Pozitivně vyhodnocujeme snahu obranné řady o podporu útočné fáze, zejména krajních obránkyň.

WU13

FK Dukla Praha vs. SK Slavia Praha 2:5

Góly: Zelenková, Černá, Chvojková, Lhotská, Votavová

Hodnocení trenéra Ondřeje Horáka: Holky vstoupily do utkání s velkou chutí a po pěti úvodních minutách jsme se dostali do vedení. Utkání se spíše hrálo na polovině našeho soupeře, takže dívky z Dukly měly příležitosti z brejků, se kterými si dokázaly poradit naše gólmanky. Přesto se nám nepodařilo uhlídat rohový kop a střelu z pozice velkého vápna v prvním poločase. V druhé části utkání si již naše hráčky průběh zápasu pohlídaly a dobrou kombinací a pohybem, hrou jeden na jednoho a dobrou obranou našeho soupeře do výrazných akcí nepustily. Šancí jsme si ve druhém poločase vytvořili spoustu, ale bohužel holky byly zbrklé a nebo nepřesné v zakončení.

U13

SK Dynamo České Budějovice vs. SK Slavia Praha 4:1

Sestava: Jeřábek – Kočí, Vavrla, Rigoci, Petrović, Sklenář, Rusyn, Paur, Rakár, Vrabec, Šíma, Vlášek, Skopec

Góly: Kočí

Hodnocení trenéra Adama Ježka: Těžko se v zápase hledají pozitiva. Asi jen zlepšený výkon ve třetí třetině. Podali jsme podprůměrný výkon. Prohrávali jsme osobní souboje, neměli jsme dostatečný pohyb i nabídku a nedokázali jsme si vytvořit gólové šance. V poslední třetině hřiště jsme byli bezzubí a hodně nepřesní. Soupeř se zdál silnější a rychlejší.

U11

SK Dynamo České Budějovice vs. SK Slavia Praha 6:3

Sestava: Škorpil – Javůrek, Melvin, Háječek, Hofman, Kalík, Kaiser, Pavlíček V., Pudlik, Šálený, Zouhar, Nesvadba, Konečný

Góly: Kalík, 2x Javůrek

Hodnocení trenéra Davida Kalivody: Proti fyzicky zdatnějšímu soupeři jsme začali dobře a šli do vedení. Po dobrém úvodu jsme začali ztrácet v soubojích především ve středu pole a díky tomu se dostával soupeř do šancí. Problémy nám dělala výstavba od brankáře, kdy nám proti presujícímu soupeři a zavřených stranách chyběla větší nabídka středových hráčů. Postupně šel náš výkon nahoru, kluci se pokoušeli hrát jeden na jednoho, ale často jsme proti fyzicky zdatnějšímu soupeři bohužel balón ztratili anebo jsme špatně vyhodnotili prostor, do kterého po kličce vyjet a vraceli jsme se zpět do hráčů. Postupem času jsme i tyto situace zlepšovali a dostávali jsme se více a více do šancí, které jsme v mnoha případech nevyřešili gólově.

U9

Miniturnaj Ostrava

Hodnocení trenéra Jonáše Jecha: Připravili jsme kluky v hlavách na to, že to nepůjde samo, soupeři budou mít kvalitu, ale my jsme Slavia a umíme velké věci. Na jednom hřišti jsme si to od začátku vzali k srdci a proti Baníku jsme herně dominovali. Pak jsme si ale vstřelili tři rychlé góly vlastně sami a naše hra byla ta tam. Kličky do hráčů, malá nabídka a pohyb z naší strany. Trochu jsme se zvedli v odvetách, ale stejně umíme převést mnohem víc. Druhé hřiště naopak mělo skoro vše od začátku. Odvaha a kvalita jeden na jednoho v rychlosti, krásné součinnosti, přepínání a obrovská chuť dávat góly.

Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O výkonu, stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články