S Bohemkou se mi daří. Šance? Snazší situace než gólová | SK Slavia Praha
Více

S Bohemkou se mi daří. Šance? Snazší situace než gólová

Konečnou podobu výsledku vršovického derby (2:0) dal Mojmír Chytil. Po utkání hovořil o posunu na první místo v tabulce, promarněné šanci z prvního poločasu i své úctyhodné bilanci proti Bohemians.

Výhra nad Bohemians znamená posun na první místo tabulky, status jediného neporaženého týmu v lize. Jak se vám to poslouchá?
„Je to super, o ztrátě soupeřů jsme věděli. Jako každý zápas jsme se dobře připravili, chtěli jsme to tady zvládnout. Čekali jsme těžké utkání, soubojové, to se potvrdilo. Naštěstí jsme ho zvládli dobře.“

K vítězství jste přispěl brankou, vaše velká šance z první půle zůstala nevyužitá.
„První situace byla podstatně lehčí než ta druhá (smích). Moje velká chyba, že jsem to neproměnil. Naštěstí ve druhém poločase to tam spadlo, jsem za to moc rád.“

Pálit na zadní tyč jste zamýšlel?
„Obránce mě nastřelil, šli jsme dva na jednoho s Matějem Juráskem, ještě tam dobíhal Tiji. Čekal jsem na pohyb obránce, chtěl jsem to dát klukům do prázdné branky. Obránce ale pořád šel s Matesem, tak jsem to vzal na sebe. A poslal jsem to na zadní.“

Platí, že Bohemians jsou vaším oblíbeným soupeřem? V jedenácti ligových utkáních jste jim dal šest branek, nikdy s nimi neprohrál.
„Ano, před zápasem jsem na to koukal, trošku počítal (smích). Věděl jsem, že se mi proti nim daří. Za Pardubice jsem jim dal gól, s Olomoucí taky. Neřekl bych, že jsou mým oblíbeným soupeřem, ale daří se mi proti nim. To je hlavní.“


Aktuálně

PREVIEW: Douděra a Trpišovský před 311. derby

9. 5. 2024
Nejdůležitější derby letošní sezony se blíží, hrát se bude v sobotu od 17:30 na Letné. O střetnutí pražských rivalů s pořadovým číslem 311 promluvili Jindřich Trpišovský a David Douděra, autor vítězné rány z finále MOL Cupu v roce 2023.

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Další články