MATCHDAY z první domácí porážky v lize po 539 dnech | SK Slavia Praha
Více

MATCHDAY z první domácí porážky v lize po 539 dnech

Jedna dlouhá série je u konce, sešívaní podlehli ve Fortuna Areně Plzni (1:2) a poprvé po téměř roce a půl padli v lize na domácí scéně. I takový je ale fotbal, stejně tak nový MATCHDAY.

Eden byl toho večera plný vlčích máků, očekávání a touhy. Přes 18 tisíc fanoušků poděkovalo a uctilo válečné veterány, a to jak na stadionu, tak v tématicky laděné fanzoně.

Úvodnímu výkopu předcházel slavnostní ceremoniál k vyjádření respektu vojákům, kteří za svou zemi nasadili život. Přítomní byli rovněž hrdinové vyznamenaní za neměřitelnou odvahu a chrabrost v boji. Edenem zněl signál Večerka a také státní hymna v podání Marty Jandové.

Ještě před tím se ale s kamerou podíváme do kabiny, uvidíte, jaký rituál symbolizuje pouto slávistického kustoda Jiřího Šveňka s Lukášem Provodem a Mickem van Burenem. Právě nizozemský útočník svým 25. gólem v sešívaném otevřel skóre zápasu, více radosti už ale duel se Západočechy nepřinesl. Exkluzivně si o výkonu slávistů popovídáme s Tomášem Vlčkem, dozvíte se, co říkal hráčům o přestávce trenér Trpišovský, a chybět nebudou ani dojmy architekta Edenu Martina Kotíka, který oslavil osmdesáté narozeniny.

Je tady pro vás další MATCHDAY!


Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články