PREVIEW: Vlček a Houštecký před Zlínem | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Vlček a Houštecký před Zlínem

O nedělním ligovém střetu ve Zlíně promluvili na kameru #SlaviaTV asistent trenéra Zdeněk Houštecký a obránce Tomáš Vlček.

Slávisti zamíří v sobotu do Zlína, kde o den později odehrají utkání 17. kola FORTUNA:LIGY. Do zápasu půjdou posilněni jistotou účasti v jarní fázi Evropské ligy.

„Postup do jarní části je vždy fantastickým zážitkem pro celý klub. Není to ale konec, máme před sebou ještě jeden zápas se Servette. Postup je náš, na poslední duel se ale budeme plně soustředit, chceme vyhrát a potvrdit první místo v tabulce,“ říká po postupovém utkání Evropské ligy v Tiraspolu asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

„Mám obrovskou radost, plní se mi dětské sny – hrát za Slavii a zahrát si v sešívaném dresu Evropu. V Tiraspolu se mnou po finálním hvizdu cloumala euforie, stále ale chceme bojovat o první místo v tabulce. Máme to ve svých rukou,“ doplňuje obránce Tomáš Vlček.

Zlínu patří v tabulce patnácté místo. Po nástupu nového kouče Bronislava Červenky ale ze čtyř ligových utkání posbíral pět bodů. Navrch přidal postup mezi nejlepších osm týmů MOL Cupu. Na Červenku slávisti narazili už na konci září v rámci domácího poháru, když vedl prvoligového nováčka z Kroměříže.

„Poslední utkání odehráli velice dobře. Sice bylo utkání ovlivněné brzkým gólem, ale i tak tým předvedl dobrý výkon. Vychází z výborné obrany, tým získal pod novým trenérem řád. Nečeká nás lehký zápas, nám ale velí to, abychom zápas zvládli a vyhráli,“ vyhlíží nedělního soupeře člen slávistické lavičky.

Už v Kroměříži se nám nehrálo lehce, vyhráli jsme sice 2:0, tým trenéra Červenky ale věděl, jak má hrát. Podobný styl přenesl nový trenér do Zlína, proto nás nečeká nic lehkého a připravujeme se jako na každý zápas,“ vzpomíná na 3. kolo MOL Cupu dvaadvacetiletý stoper.

První vzájemný duel letošní sezony skončil v Edenu výhrou slávisté 2:1. Tomáš Vlček odehrál kompletní porci minut.

„Utkání si pamatuji, vedli jsme 2:0, později jsme dostali gól na 2:1. Byl to domácí zápas před našimi fanoušky, takže se nezapomíná. Momentálně máme náročnější program, hrajeme ob 3 dny, navíc hodně cestujeme. Všichni se pečlivě připravujeme, abychom to v neděli zvládli,“ vrací se k domácímu duelu se ševci Vlček.

Oproti souboji se Sheriffem Tiraspol zřejmě dojde v nedělní sestavě slávistů k několika změnám.

„I z tohoto důvodu jsme některé kluky nechali v Praze, nedostali by totiž v Tiraspolu herní vytížení. Vždy, když se vyhraje, regenerace probíhá snadněji a únava se vstřebává dobře. Určitě v sestavě změny budou, ale nyní ještě nevíme jaké,“ dodává k rotaci základní jedenáctky Houštecký.

Zápas proti Zlínu začíná v neděli v 18:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující na utkání naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce.

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

29. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Další články