PREVIEW: Van Buren a Trpišovský před Boleslaví | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Van Buren a Trpišovský před Boleslaví

Před nedělním domácím utkáním 18. kola FORTUNA:LIGY proti Mladé Boleslavi byl hostem tradičního preview hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal Mick van Buren.

Slávisty čeká poslední domácí ligový zápas roku 2023. V neděli v Edenu vyzvou Mladou Boleslav. Středočechům patří v tabulce šestá příčka, s 33 vstřelenými góly disponují třetím nejlepším útokem v soutěži.

„Jsem rád, že se potvrzuje, co jsem říkal po prvním zápase, kdy jsme tam vyhráli 1:0. Myslím si, že budou hrát do konce o první čtyřku. Mají perfektně poskládaný tým, dobře to doplnili. Je to mužstvo, co se furt bude zlepšovat,“ chválí hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

Sešívaní půjdou do utkání posilněni postupem mezi nejlepších osm celků MOL Cupu. Páteční los určil, že ve čtvrtfinále dojde na domácí střet s letenským rivalem.

„Každý domácí zápas je super, obzvlášť velký zápas. Pokud chceme být úspěšní, tak s nimi musíme hrát a porazit je. Pikantní je, že tam budou dvě derby za pár dní, tři roky zpátky to bylo podobné,“ vyhlíží třaskavý souboj trenér Slavie.

Na dotazy fanoušků ze sociálních sítí odpovídal Mick van Buren, který ve středu v Hradci Králové pojistil postup druhou brankou.

V Malšovické aréně se slávisti představili bez několika zraněných opor. Jaký je jejich aktuální zdravotní stav?

„Tomáš Holeš a Lukáš Masopust si přivezli svalový problém z reprezentace. U Lukáše je to bohužel do konce podzimní části. Holeš začíná trénovat a je naděje, že se objeví v neděli a velká pravděpodobnost, že bude ve čtvrtek. Lukáš Provod a Honza Bořil jsou nemocní. Tam uvidíme, může dojít ke zlepšení. Do zraněných se vlastně počítám i já. Zlomený nos už mě ale nijak nelimituje, jen nemůžu ještě asi čtyři týdny nic dělat,“ uzavírá trenér.

Zápas proti Mladé Boleslavi začíná v neděli v 18:00, přímý přenos nabídne O2 TV Sport. Další informace naleznete už teď na našich klubových kanálech. Slávisti, těšíme se na vás, vstupenky jsou stále k dispozici!

Aktuálně

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Informace pro fanoušky na Slovácko

7. 5. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 18. května od 17:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Desátá výhra v řadě pro U17, žáci i přípravky sehráli derby se Spartou

7. 5. 2024
Mladší dorostenci U17 prodloužili vítěznou sérii na 10 utkání. Žáci i přípravky sehráli v týdnu utkání se Spartou. Mládežníky čekala také malá pražská derby proti Dukle Praha. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články