U15 porazila v přátelském utkání Spartu, mladší žáci vyrazili do Ostravy | SK Slavia Praha
Více

U15 porazila v přátelském utkání Spartu, mladší žáci vyrazili do Ostravy

Mládežníci mají za sebou poslední zápasový a turnajový víkend před vánoční přestávkou. Kluci z U15 porazili Spartu 2:1. Mladší žáci vyrazili na miniturnaje do Ostravy. B-tým předvedl proti Brnu skvělý výkon a vyhrál jednoznačně 9:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

SK Slavia Praha vs. FC Zbrojovka Brno B 9:0

Sestava: Dvořák – Dufek, Hunal, Herák, Žitný, Sy, Trédl, Hájek, Škoda, Planka, Toula

Góly: 2x Pikolon, 5x Rama, Voriazidis, Herák

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Hezká tečka za uplynulým půlrokem. V prvním poločase s naší organizací soupeř ještě vzdoroval. Dokonce bych řekl, že na vyložené šance vyhrál. Dvořák vše důležité pochytal a Pikolon se pohotovými góly postaral o brankový rozdíl v náš prospěch. Druhý poločas jsme se vrátili k našemu oblíbenému rozestavení s kompletní novou jedenáctkou, která se postarala o sedm branek. Byla radost kluky sledovat s jakou hrají chutí a kvalitou v ofenzivě.

U17

SK Slavia Praha vs. FK Dukla Praha 5:3

Sestava: Kalanin – Palivec, Adam, Kovář, Korenc – Zabidi, Filippov, Čížek – Kolísek, Németh, Kolářík

Góly: 3x Németh, Kolářík, Filippov

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Na závěr roku jsme nemohli promrzlým divákům nabídnout lepší podívanou a vetší přestřelku. Dukla dvakrát vedla, dala nám tři góly a přesto jela domů naštvaná. Do ofenzivy skvělé utkání. Ale v jarní části musíme hodně zapracovat na defenzivě. Trápí nás stále stejné věci. Osobni souboj, jeho předvídaní, načtení, podstoupení, dále nabíraní hráčů v pokutovém území. Zároveň je fakt, že proti soupeřům stále vypadáme biologicky mladší a do osobních soubojů nám chybí nějaké to kilo navíc. Na druhou stranu do útoku máme nesmírnou kvalitu a je radost se na naše akce dívat.

U15

FK Motorlet Praha vs. SK Slavia Praha 0:11

Góly: 3x Pancíř, 2x Belžík, 2x Ilinčić, Procházka, Svoboda, Kratochvíl, Vávra

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Zápas, do kterého jsme kompletně zamíchali hráčům posty, abychom jim to dnes ztížili, kluci odehráli velmi dobře. Pochvala za jejich přístup v utkání se slabším soupeřem. Fotbalové chování všech bylo skvělé a jsem rád, že mají zažité určité návyky bez ohledu na to, na jakém postu hrají.

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha 1:2

Góly: Procházka, Kozhushko

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Po úvodním tlaku Sparty, který pramenil z vysokého presinku jsme se po sedmi minutách dostali do hry a po celou dobu zápasu jsme herně dominovali. Prezentovali jsme se postupnými útoky, rychlými protiútoky, kombinací i klidem na míči. Patnáct minut na začátku druhého poločasu jsme Spartu skoro nepustili z vlastní půlky. Mrzí mě, že jsme za stavu 0:2 nedokázali proměnit vypracované šance a definitivně tak uklidnit hru. Naopak přišlo snížení ze strany soupeře a v závěrečných minutách tlak a od nás trochu strach o výsledek. Sparta si dokázala v tomto tlaku vytvořit i několik šancí, žádnou ale neproměnili.

U14

SK Slavia Praha vs. FK Motorlet Praha 9:1

Góly: 3x Hurych, 2x Šourek, 2x Košťál D., Šafr, Štěpánek

Hodnocení trenéra Pavola Lehotského: Prvních deset až patnáct minut si soupeř dokázal vytvořit několik šancí a občas nás dostal pod tlak. My jsme se pak chytili třemi rychlými brankami a diktovali jsme tempo hry. Přesto jsme dělali velké množství jednoduchých chyb.

U13

Miniturnaj Ostrava

SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava 3:4 (Rigoci, Rakár, Suchý)
SK Slavia Praha – MŠK Žilina 2:9
SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava 2:2 (Rusyn, vlastní)

Hodnocení trenérů Davida Pilaře a Adama Ježka: První utkání s Baníkem bylo jako na houpačce. Ztratili jsme začátek utkání, nechávali propadlé míče soupeři a ten trestal i naši chybovost na rozehře. Nicméně i za stavu 0:4 jsme to nezabalili, snažili se a vrátili se do utkání. Naše góly padly po individuálních akcích z křídla a nebo po průnikovkách. Proti Žilině to bylo velmi špatné, hlavně co se týče projevu v defenzivní činnostech. Nedařilo se nám prakticky vůbec nic. Hráče soupeře jsme nabírali špatně, prohrávali osobní souboje, a co nás zaráží je to, že na hřišti nebyla vůbec komunikace mezi hráči, a tak jsme to soupeři usnadnili. Vstup do utkání byl přitom výborný, hned jsme vedli, a i v dalších minutách to nebylo špatné. Pak se to ale zlomilo a my jsme ztráceli na pohybu a v nabídce. Další utkání s Baníkem druhý den bylo už lepší. Zlepšili jsme defenzivní činnost a soupeři se vyrovnali v agresivitě v osobních soubojích. Výstavba se nám také dařila. Naopak nám nefungovala spolupráce dvou útočníků se zbytkem týmu. Přišlo nám, že Baník má rychlejší hráče. My hráli a drželi míč, Baník naopak využíval své rychlosti a chodil do brejků. Byl to vyrovnaný a přínosný zápas, vyhrát mohly oba týmy, Baník byl ale nebezpečnější.

U12

Miniturnaj Ostrava

SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava 6:0 (Botnari, Valenta, Paur, Kočina, Bayo, Ficl)
SK Slavia Praha – MŠK Žilina 5:3 (3x Vrabec, Valenta, Freimann)
SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava 5:2 (2x Vrabec, Freimann, Lžíčař, Chlumský)

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Z naší strany dominantní výkon proti Baníku. Výborně jsme vystavovali a byli jsme nebezpeční v poslední třetině hřiště. Soupeře jsme nepustili snad ani do jednoho zakončení. Se Žilinou jsme měli pomalejší start do zápasu. Poločas jsme se srovnávali s vysokým pressingem soupeře. Soupeř si díky tomu vytvořil pár šancí, ale gól jsme si dali vlastní. Ve druhém poločase už kluci perfektně překonávali press a vytvořili jsme si ještě další příležitosti a třikrát jsme po skvělých akcích trefili tyč. Góly jsme dostali po chybě ve výstavbě, ale bylo super sledovat, jak hráči umí reagovat na tyto situace. Druhý den byl začátek zápasu z naší strany unavený. Prvních 20 minut jsme dost kazili jednoduché přihrávky. Poté jsme se rozjeli, zpřesnili a začali jsme si vytvářet více šancí, ale nebyli jsme efektivní v koncovce. Góly jsme dostali po našich chybách ve výstavbě, ale jinak Baník vlastně za celý zápas vystřelil jednou na branku.

U11

SK Slavia Praha vs. FC Tempo Praha U12 17:2

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Dnešní cíl navázat na téma překonání řad ve vertikálním směru, ať už přihrávkou za obranu, nebo průnikovou přihrávkou, vyšel dokonale. Kluci měli skvělou přípravu, která se potkala s náběhy i přihrávkou. Hráli jsme se dvěma útočníky a jejich nabídka měla kvalitu.

U11 + U10

SK Slavia Praha vs. SK Roudnice nad Labem U12

Sestava: Sosnovský, Šálený, Háječek, Melvin, Pudlik, Javůrek, Houžvička, Kalík, Blahout, Těšitel

Hodnocení trenéra Jana Duse: Od začátku zápasu bylo na vidět, že soupeře jasně převyšujeme. Nebýt špatného řešení v koncovce, rozdíl by byl o minimálně 4 branky větší. První dvě třetiny si kluci na vlastní žádost vyzkoušeli systém na tři obránce, velmi se jim dařila výstavba, jeden na jednoho do ofenzivy i defenzivy a po většinu času se dařily průnikové přihrávky a dlouhé přihrávky za obranu.

U10

FC Hradec Králové U11 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Další těžký zápas, který měl vysoké tempo. Soupeř byl herně i fyzicky vyspělejší. Ze začátku nám trvalo, než jsme si zvykli na velikost hřiště. Měli jsme pomalejší přepnutí, kdy Hradec po zisku míče hrál hned do útočníků. V celém zápase jsme se snažili tvořit hru a být dominantní na míči. Spousty situací jeden na jednoho, spolupráce 2-3 hráčů. S hráči jsme hodně řešili pohyb bez míče.

FK Benešov U11 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Štěpána Andrleho: Celý zápas jsme byli týmem, který tvořil hru a byl dominantní na míči. Pro kluky další náročný zápas na větším hřišti ve formátu 7+1, a pro většinu druhý tento víkend. Dostali jsme několik zbytečných gólu z našich chyb nebo pomalého přepnutí, ale kluci se už z toho dokážou lépe zvednout a hrát dál. Bylo od nás k vidění spousta skvělých akcí jeden na jednoho nebo pomocí přihrávky při spolupráci většího počtu hráčů. S hráči jsme se také bavili o pohybu hráčů bez míče. Ke konci už byla na některých hráčích vidět únava po náročném víkendu.

Aktuálně

Výhra se Slováckem a mistrovský titul

5. 5. 2024
Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

O derby, Chytilovi se Schranzem a mentalitě týmu

4. 5. 2024
Jindřich Trpišovský odpovídal na dotazy novinářů po domácí výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Vyzdvihl výkony jednotlivců, mentalitu týmu i skvělou diváckou kulisu.

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Další články