PŘÍPRAVA U17: Soustředění v Nymburce i turnaj v Německu | SK Slavia Praha
Více

PŘÍPRAVA U17: Soustředění v Nymburce i turnaj v Německu

Kategorie U17 má za sebou první tréninky v novém roce. Mladší dorostence čeká v přípravném období tradiční soustředění v Nymburce, přátelská utkání se zahraničními soupeři a také turnaj v německém Wiesbadenu. První kolo dorostenecké ligy je pak na programu 2. března.

Pro kategorii U17 přišla po úspěšném a náročném podzimu vítaná zimní pauza. Už 3. ledna ovšem hlavní trenér Jaroslav Machač přivítal své svěřence zpět v tréninkovém procesu. Slávisté vycestují na zimní soustředění do Nymburka, kde stráví společně s kategorií U16 šest dní. První přípravné utkání mají na programu dorostenci už právě na zimním kempu v Nymburce. V průběhu ledna a února absolvuje ligový dorost turnaj v Německu a sedm přípravných utkání. První jarní kolo I. CLD U17 je pak na programu 2. března proti Baníku Ostrava.

„Nechceme příliš rozlišovat mezi přípravným a soutěžním obdobím, trénujeme pořád stejně. Chceme hráče dál rozvíjet v technických dovednostech, kondici, herním týmovém výkonu z pohledu taktiky, ale především výkonu individuálním. V přípravě se těšíme na zahraniční konfrontaci. Potkáme se s velice kvalitními týmy z Polska, Německa a Maďarska. Díky turnaji ve Wiesbadenu se utkáme i s opravdovou německou špičkou a dalšími rakouskými i belgickými týmy. Jsme rádi, že se v přípravě můžeme utkat se zahraničními soupeři. Zápasy nám mají ukázat zrcadlo, jak jsme na tom i v této těžké konfrontaci z pohledu techniky, taktiky, silové a rychlostní složky i hráčské a týmové kreativity,“ komentuje přípravné období hlavní trenér Jaroslav Machač.

3. lednaZačátek přípravy
5. – 10. lednaSoustředění Nymburk
9. ledna, 16:30SK Polaban Nymburk U19 – SK Slavia PrahaNymburk
13. ledna, 12:15SK Slavia Praha – FC Hradec Králové U17Nymburk
20. – 21. lednaTurnaj Wiesbaden
27. ledna, 13:15SK Slavia Praha – Dynamo Drážďany U17Xaverov
3. února, 12:45SK Slavia Praha – Puskás Akadémia FC U17Xaverov
10. února, 13:30SK Slavia Praha – SpVgg Greuther Fürth U17Xaverov
17. února, 14:30Slask Wroclaw U17 – SK Slavia Praha
23. února, 11:00SK Slavia Praha – Legia Varšava U17Xaverov
2. března, 1. jarní koloSK Slavia Praha - FC Baník Ostrava U17Xaverov

„Přes volno se nám uzdravilo několik hráčů a do přípravy jdeme téměř v plném počtu. Chybí jen Samuel Horsinka, který je stále v rekonvalescenci po operaci kolene. Oproti podzimu nám bude také scházet Aleš Březina, který se po skvělých výkonech posunul do kategorie U19. V týmu ještě samozřejmě může dojít k dalším změnám vzhledem k posunu hráčů napříč kategoriemi. Tím, že se sejdeme všichni zdraví, bude v týmu velká a zdravá konkurence. Těším se na tréninky, které budou mít vysokou úroveň a také na náladu v týmu, protože ta je dlouhodobě skvělá,“ říká šéf lavičky mladších dorostenců.

Aktuálně

Výhra se Slováckem a oslavy titulu

5. 5. 2024
Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

O derby, Chytilovi se Schranzem a mentalitě týmu

4. 5. 2024
Jindřich Trpišovský odpovídal na dotazy novinářů po domácí výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Vyzdvihl výkony jednotlivců, mentalitu týmu i skvělou diváckou kulisu.

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Další články