Mládežnické týmy vstoupily do nového roku | SK Slavia Praha
Více

Mládežnické týmy vstoupily do nového roku

Mladé slávisty čeká bohatý zimní program. V prvních měsících roku 2024 mladší dorostenci, žáci i přípravky změří síly s mezinárodními soupeři v přípravných utkáních. Sešívaní se představí na zahraničních turnajích a také odcestují na společná soustředění.

U16

Nejmladší dorostenecká kategorie stráví začátek ledna s o rok staršími spoluhráči na soustředění v Nymburce. Poté je čekají 14. a 17. ledna zápasy Memoriálu Vlastislava Marečka proti Slovácku a pražské Dukle. Lednový program zakončí sešívaní přátelským utkáním s Puskás Akadémií FC. Další střetnutí se zahraničními soupeři čekají dorostence v únoru a to proti Lasku Linec a Slasku Wroclaw. Přípravné období zakončí kategorie U16 opět na Memoriálu Vlastislava Marečka odvetou s Duklou a utkáním proti Baníku Ostrava. Do jarní části soutěže vstoupí svěřenci Šimona Honetschlägera 3. března proti Kladnu.

Žáci

Všechny žákovské kategorie se stejně jako dorostenci sešli k prvním tréninkům v roce 2024 3. ledna. Nejstarší žáky z U15 čeká 5. ledna turnaj v Passau a o den později turnaj v Schärdingu. Slávisté následně 12. ledna odcestují na turnaj do Saudské Arábie, kde stráví celkem osm dní. Konec ledna a celý únor bude patřit přátelským utkáním s českými i zahraničními soupeři, které doplní soustředění na Božím Daru. První jarní kolo mají hráči pod vedením trenéra Jakuba Glance na programu 9. března proti SK Kladno.

Mládežníky z U14 čeká na začátku zimního období turnaj v Grazu a nejméně devět přátelských utkání. Tým Pavla Němce také doplní o rok starší spoluhráče na soustředění v Božím Daru. To mají ve svém kalendáři i týmy U13 a U12, které společně odcestují také na turnaj do Erlensee. Slávisty z U13 čeká v lednu ještě halový turnaj v německém Munderkingenu. Tým U11 stráví začátek ledna na horském soustředění u Vítkovic. Za hranice vycestují mládežníci na turnaje do Štrasburku, Wendelsteinu, Wroclawi a Vídně.

Přípravky

Nejmladší slávistické kategorie vstoupí do nového roku prvním tréninkem v pondělí 8. ledna. Starší přípravkové kategorie změří síly s předními evropskými akademiemi. U10 se představí na turnaji v Kodani. Mladší U9 během zimních měsíců vycestuje do Bratislavy a Wroclawi. V březnu pak obě tyto kategorie čeká prodloužený fotbalový víkend na turnaji v Bruselu.

Aktuálně

Výhra se Slováckem a mistrovský titul

5. 5. 2024
Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

O derby, Chytilovi se Schranzem a mentalitě týmu

4. 5. 2024
Jindřich Trpišovský odpovídal na dotazy novinářů po domácí výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Vyzdvihl výkony jednotlivců, mentalitu týmu i skvělou diváckou kulisu.

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Další články