PŘÍPRAVA U19: Jizerské hory, Nymburk i Al Abtal | SK Slavia Praha
Více

PŘÍPRAVA U19: Jizerské hory, Nymburk i Al Abtal

Nejstarší dorostenecká kategorie započala zimní přípravu a odcestovala do Jizerských hor. Mládežníky čekají dva měsíce plné přípravných zápasů, turnaje Al Abtal, soustředění a testování. Do soutěže vstoupí nejstarší dorostenecká kategorie 2. března.

Ve středu 3. ledna se k tréninku sešel tým starších dorostenců a odstartoval tak dvouměsíční program před prvním jarním kolem. Mládežníci mají na programu hned dvě soustředění, v Jizerských horách a v Nymburce. Na přípravném kempu v Nymburce odehrají slávisté první přípravný duel proti Hradci Králové. Následovat budou přátelská utkání s německými i českými soupeři. Přes zimní přípravu čekají na sešívané v rámci turnaje Al Abtal dvě utkání ve skupině. Na konci února odehrají dorostenci generálku s A-týmem Sparty Kolín, který hraje ČFL. První jarní ligové kolo je pak na programu 2. března na domácím hřišti proti ostravskému Baníku.

„Program přípravy volíme podobný jako v minulých letech. Začínáme kondičním soustředěním v Jizerských horách. Trávíme ho společně v méně komfortních podmínkách a je kombinací teambuildingových aktivit a kondičních tréninků mimo hřiště. Pokud je sníh, dostanou se kluci i na běžky. Hráči si mezi sebou vytvářejí silnější vazby a zároveň poznávají, jak jsou odolní, houževnatí nebo jak fungují v únavě,“ popisuje začátek přípravy hlavní trenér Milan Titěra.

„Po získání kondičního základu navazujeme soustředěním v Nymburce. Zde je naopak servis pro hráče maximální a náplň tréninků může být díky možnostem místního sportovního centra velmi pestrá. Hlavní část zde tvoří herní tréninky na hřišti. Během soustředění sehrajeme také jedno přípravné utkání,“ pokračuje trenér U19.

3. lednaZačátek přípravy
3. - 6. lednaSoustředění Jizerské hory
10. – 15. lednaSoustředění Nymburk
13. ledna, 10:00SK Slavia Praha – FC Hradec Králové U19Nymburk
20. ledna, 13:30SpVgg Greuther Fürth U19 – SK Slavia PrahaFürth
27. ledna, 11:00SK Slavia Praha – Dynamo Drážďany U19Xaverov
31. lednaFuture Falcons U19 – SK Slavia PrahaAl Abtal Cup
3. února, 10:30SK Slavia Praha – Puskás Akadémia FC U19Xaverov
10. února, 13:00SK Slavia Praha – Lask Linec U19Xaverov
14. únoraUD Almería U19 – SK Slavia PrahaAl Abtal Cup
24. února, 10:00SK Slavia Praha – SK Sparta KolínXaverov
2. března, 1. jarní koloSK Slavia Praha - FC Baník Ostrava U19Xaverov

„V přípravných obdobích hledáme zejména zahraniční soupeře. Máme řadu spřátelených klubů, se kterými hrajeme opakovaně. Mezinárodní utkání má vždy speciální náboj i atmosféru a oba týmy se mohou od sebe naučit řadu věcí. Zároveň je to šance i pro ostatní hráče mimo reprezentační výběry, aby ukázali, jak na tom jsou oproti svým vrstevníkům v zahraničí. Pravidelnou součástí zimní přípravy je i turnaj Al Abtal, kde pokračují zápasy naší skupiny. Na závěr přípravy absolvujeme i utkání s dospělými týmy úrovně ČFL. Co se týče kádru, tak ten se bude ještě finalizovat. Někteří hráči začnou přípravu s B-týmem a pak uvidíme, kdo se kam případně posune,“ komentuje program přípravy hlavní trenér Titěra.

Aktuálně

Výhra se Slováckem a oslavy titulu

5. 5. 2024
Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

O derby, Chytilovi se Schranzem a mentalitě týmu

4. 5. 2024
Jindřich Trpišovský odpovídal na dotazy novinářů po domácí výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Vyzdvihl výkony jednotlivců, mentalitu týmu i skvělou diváckou kulisu.

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Další články