Štěpán Chaloupek přestupuje do Slavie | SK Slavia Praha
Více

Štěpán Chaloupek přestupuje do Slavie

Dvacetiletý stoper Štěpán Chaloupek míří z Teplic do Slavie, v Edenu podepsal čtyřletou smlouvu s platností od 30. června 2024. Jarní část sezony stráví mládežnický reprezentant na severu Čech.

„Štěpán je ve svých dvaceti letech pilířem základní sestavy prvoligového týmu a reprezentační jednadvacítky. V našem hledáčku byl dlouhodobě. Zaujala nás obrovská síla, dominance v hlavičkových soubojích a zároveň, s přihlédnutím na jeho mladý věk, velká herní vyspělost. Jarní část sezony stráví ještě na angažmá v Teplicích a já věřím, že do letní přípravy naskočí ještě zkušenější hráč, který u nás naplno rozvine svůj fotbalový potenciál,“ říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Jsem rád, že se přestup povedlo dotáhnout do úspěšného konce, že jsem svou budoucnost spojil se Slavií. Věřím, že to bude úspěšná cesta. Projekt, který je v klubu nastavený, se mi velmi líbí. Trenér Trpišovský mi osobně volal, gratuloval mi. Zahrál jsem si tady v Edenu dvakrát, jednou dokonce před vyprodaným stadionem. Vím, jakou fanoušci mají sílu. Moc se těším, že si to budu moci vyzkoušet na vlastní kůži,“ přidává svůj pohled lednová posila Slavie. První dojmy Štěpána si můžete přečíst v premiérovém rozhovoru – Těším se, až se poperu o místo ve Slavii

Štěpán Chaloupek začínal s fotbalem v rodném Meziboří, odkud odešel do Teplic. Do A-týmu se propracoval v srpnu roku 2021, svůj debut si odbyl o měsíc později, kdy nastoupil v utkání domácího poháru proti Třinci. Do nejvyšší soutěže poprvé nahlédl v listopadu téhož roku, první start zapsal na Letné zápasem proti Spartě.

V následujícím ročníku se postupně propracovával sestavou, až se stal jejím klíčovým členem. Výkony pod trenérem Frťalou ho následně vynesly i do reprezentace U21, v národním dresu si připsal celkem čtyři starty, z čehož tři v kvalifikaci o mistrovství Evropy.

190 centimetrů vysoký střední obránce odehrál v nejvyšší soutěži celkem 46 zápasů a na svém kontě má i jeden gól, který vstřelil 25. listopadu do sítě vršovických Bohemians. V aktuálním ligovém ročníku nasbíral na trávníku 1 609 minut, což ho v celkovém pořadí řadí na deváté místo.

Silný je zejména v osobních soubojích, hře hlavou a konstruktivní rozehrávce, kterou dokáže pomoci záložní i útočné řadě. Vítej ve Slavii, Štěpáne!

Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články