Ondřej Zmrzlý přestupuje do Slavie | SK Slavia Praha
Více

Ondřej Zmrzlý přestupuje do Slavie

Čtyřiadvacetiletý obránce Ondřej Zmrzlý mění olomoucký dres za sešívaný, v Edenu podepsal smlouvu do 30. června 2027.

„Ondřej Zmrzlý patří mezi hráče, kteří v lize svůj potenciál ukázali. Věříme, že je ten správný čas, aby udělal další výkonnostní krok ve Slavii. Držíme mu palce a přejeme hodně štěstí,“ říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Novou posilu vítá i trenér Jindřich Trpišovský. „Ondra může být pro náš tým velkou posilou. Hraje na postu levého obránce, ale velký přínos vidíme i v jeho univerzálnosti a možnosti alternace ve středu hřiště. V minulosti se nám to už několikrát vyplatilo, a to je také jeden z důvodů, proč jsme si Ondru vybrali,“ vysvětluje slávistický trenér.

„Všem moc děkuji za přivítání, jsem obrovsky šťastný, že přestup dopadl. Posun z Olomouce do Slavie – největšího českého klubu, je nádherný pocit. Nyní se chci co možná nejrychleji aklimatizovat, sžít se se spoluhráči, navyknout si na styl, který je ve Slavii zejména po kondiční stránce opravdu náročný. Věřím, že jsem na všechny výzvy připravený a klubu pomůžu k dalším úspěchům,“ hlásí po podpisu kontraktu Ondřej Zmrzlý.

Ondřej Zmrzlý začínal s fotbalem v SK Bělkovice-Lašťany, odkud v šesti letech odešel do Sigmy. Na Hané si zahrál juniorskou ligu UEFA – ve třech zápasech zapsal dvě branky. Na svém kontě má také devět startů za národní výběry U16 a U20, v roce 2022 debutoval v seniorské reprezentaci přátelským zápasem s Faerskými ostrovy na domovském Andrově stadionu.

V olomouckém A-týmu si odbyl premiéru v září 2018 při utkání třetího kola domácího poháru proti Třinci. Na ligový trávník poprvé vyběhl v červenci roku 2019, kdy naskočil do utkání s Viktorií Plzeň. V následujícím ročníku se stal důležitým členem základní sestavy a podával stabilní výkony, které vyústily v narůstající minutáž a premiérový gól do sítě Zlína.

Celkem odehrál v nejvyšší soutěži 128 utkání, v nichž zapsal dvanáct branek a čtrnáct asistencí. V aktuální sezoně se blýskl produktivní bilancí 3+5, která ho řadí na první místo v pořadí obránců.

185 centimetrů vysoký levý bek se pyšní výbornou levačkou a přesnými centry, kterými dokáže útočníky zásobovat i ze záložní řady. Vysoká postava mu dává výhodu do hlavičkových soubojů, zdobí ho také přehled a konstruktivní rozehrávka.

Ve Slavii navlékne dres s číslem 33. Vítej v Edenu, Ondro!

Aktuálně

O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky

15. 5. 2024
Po vítězném utkání s Plzní (3:0) v rámci 3. kola Finále FORTUNA:LIGA přišel Jindřich Trpišovský odpovídat na dotazy novinářů.

Nejlepší výkon ve Slavii. Žene mě radost fanoušků

15. 5. 2024
Po dvouzápasové pauze naskočil Ondřej Zmrzlý do duelu s Plzní (3:0) a své skvělé představení pozlatil vítěznou brankou. Po utkání hovořil s novináři o dost možná nejlepším výkonu v červenobílém, tvrdé práci, brance Oscara i výhledech do závěrečných kol.

Mami, ten gól je pro tebe! Musíme bojovat dál

15. 5. 2024
Autor nádherné rány, nejlepší hráč utkání. Pro #SlaviaTV odpovídal po výhře 3:0 nad Plzní Oscar. Probrali jsme klíčové aspekty vítězství, ohňostroj fanoušků i Den matek.

Další články