O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky | SK Slavia Praha
Více

O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky

Po vítězném utkání s Plzní (3:0) v rámci 3. kola Finále FORTUNA:LIGA přišel Jindřich Trpišovský odpovídat na dotazy novinářů.

„Do utkání jsme dobře vstoupili. Po první akci jsme se dostali do vedení. Vzápětí nás Oscar dvěma akcemi dostal do zápasu. Dařilo se nám dostupovat soupeře a celkově pracovat s druhými míči, které vypadávaly při zakládání akcí. Dobře jsme pracovali na ose hřiště a díky tomu jsme se dostávali nahoru. Ke konci prvního poločasu přišla pasáž, kdy nás Plzeň díky standardním situacím dostala pod tlak. Bylo to sedm, možná osm rohových kopů. Celkově to bylo vyrovnané utkání. Hodně míčů procházelo za obranu a samozřejmě to otevřelo cestu k brzkému gólu. Ve druhém poločase tam byla situace s penaltou po dlouhém autu a dlouho se nehrálo. Poté jsme měli opět pasáž, kdy jsme byli nebezpeční a zároveň i Plzeň měla spoustu nebezpečných akcí. Třetí branku se nám podařilo přidat až v nastavení. Celému utkání pomohla rychlá branka na začátku, která celý zápas otevřela a tím to bylo jiné než některé předchozí duely," hodnotil utkání Jindřich Trpišovský.

Jak jste viděl penaltovou situaci, kdy jste dlouho zkoumal systém VAR? Údajně měl technické problémy, vy jste se díval na mobilu.
„To čekání bylo dlouhé. Měli jsme možnost vidět ty záběry a diskutovali jsme o tom, že ten pád byl dříve, než došlo ke kontaktu, takže jsme měli jasno. Čtvrtý rozhodčí mi říkal, že mají technické problémy. Samozřejmě, že na tu dálku to není možné vidět. Vždycky říkám, že je to velice těžké hodnotit. Některé pády jsou velice věrohodné. Když jsem měl možnost to vidět na telefonu, tak jsem hned věděl, jaký bude rozsudek."

Byla Oscarova branka jedna z nejvíce emocionálních chvil sezony? Celá lavička s ním slavila.
„Nejvíce překvapivá (smích). Hráče vidíme každý den na tréninku a známe jejich přednosti. Většinou, když Oscar střílí z této pozice, tak se modlím, aby nebyl brejk na druhou stranu. Před dvěma dny jsme měli cvičení, kde mu to padalo až neuvěřitelně. Na hřišti jsem mu říkal, že to byla nejhezčí střela levou nohou, kterou jsem od něj za 5 let viděl. Na Fenerbahce to trefil pravou nohou. V první chvíli jsem viděl jeho překvapení a ta jeho čistá radost byla nádhera. Vlastně ani nevěděl, jak to má slavit a emocionálně ho to odvázalo, protože jsem ho po utkání poprvé slyšel mluvit nahlas v kabině před všemi. Občas si ho za tyto situace dobírám ze srandy a mám za něj radost. Zasloužil si to celkově za ten výkon."

Předešlá dvě utkání jste s Plzní prohráli. Bylo dnešní nasazení klíčové?
„Myslím si, že nám po té nádherné akci pomohla branka. Letos jsme ještě nevyhráli žádný velký zápas a ten vstup vám vždy pomůže. Klobouk dolů před Plzní, předvádějí skvělé výkony a každou sezonu bojují o titul. Celkově tomu pomohla ta otevřenost utkání. Na začátku jsme měli dobrý pohyb, byli jsme všude včas. Musíte být dobře nastaveni, protože Plzni je těžké odebrat balon a uhrát standardní situace. To je základ každého utkání v české lize."

Celý rozhovor můžete shlédnout na SlaviaTV.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články