Slavii posílí reprezentační brankář Jindřich Staněk | SK Slavia Praha
Více

Slavii posílí reprezentační brankář Jindřich Staněk

Z Viktorie Plzeň přichází do Slavie sedmadvacetiletý reprezentační brankář Jindřich Staněk. Mistr ligy ze sezony 2021/22 a majitel osmi startů za národní tým, kterému pomohl k postupu na EURO, v Edenu podepsal smlouvu do 30. června 2027.

„Jindra patří dlouhodobě mezi nejlepší české gólmany, což potvrzuje i v národním týmu. Chceme být připraveni na boj o titul a nic nepodcenit. Proto posilujeme i brankářský post. Přejeme Jindrovi hodně štěstí,“ říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„První dojmy jsou jen pozitivní. Moc se těším na tuhle výzvu. Konkurence je vždycky dobrá věc, zdravá věc. Jsem na ni připravený. Chci pomoci Slavii k mistrovskému titulu. Proto jsem tady,“ těší se na slávistickou výzvu Jindřich Staněk.

Jindřich Staněk bude stejně jako v předchozím angažmá nosit na dresu číslo 36.

Rodák ze Strakonic s fotbalem začínal v Českých Budějovicích, následně prošel mládežnickou akademií Sparty. V sedmnácti letech si Staňka vyhlédl anglický Everton, v tradičním klubu Premier League chytal za juniorku, v únoru 2016 nakoukl i na lavičku A-týmu. Měsíc strávil na hostování v Hyde United a v září 2016 se vrátil do tehdy druholigových Českých Budějovic.

Po návratu na jih Čech nejprve zamířil na hostování do třetiligové Třebíče, od sezony 2017/18 začal pravidelně chytat za Dynamo a o rok později pomohl deseti čistými konty v osmnácti zápasech Budějovicím k prvnímu místu a návratu do nejvyšší soutěže. Po podzimní části nejvyšší soutěže zamířil v lednu 2020 do Viktorie Plzeň.

Ve Viktorii začal jako trojka, první příležitost dostal ke konci sezony, kdy vychytal čisté konto na půdě Baníku Ostrava. Sezonu 2020/21 odstartoval na lavičce, ale využil šanci, která přišla ve 14. kole proti Slavii, a na jaře 2021 chyběl mezi třemi tyčemi jen dvakrát. Od nové sezony se stal ústřední postavou na cestě Viktorie za mistrovským titulem, v osmadvaceti utkáních vychytal hned čtrnáct nul.

A na skvělé výkony ze závěru zlaté sezony navázal i v letní kvalifikaci o Ligu mistrů, kdy v šesti zápasech inkasoval jen čtyřikrát a pomohl tak Plzni k postupu do skupiny milionářské soutěže. Celkem za čtyři roky v Plzni udržel 43 čistých kont ve 123 utkáních.

Jindřich Staněk také pravidelně reprezentuje, prošel všemi mládežnickými kategoriemi a 5. září 2021 po zranění Tomáše Vaclíka debutoval za národní tým v zápase proti Belgii. Od té doby odchytal celkem osm zápasů včetně posledních utkání kvalifikace o EURO proti Polsku a Moldavsku

Aktuálně

O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky

15. 5. 2024
Po vítězném utkání s Plzní (3:0) v rámci 3. kola Finále FORTUNA:LIGA přišel Jindřich Trpišovský odpovídat na dotazy novinářů.

Nejlepší výkon ve Slavii. Žene mě radost fanoušků

15. 5. 2024
Po dvouzápasové pauze naskočil Ondřej Zmrzlý do duelu s Plzní (3:0) a své skvělé představení pozlatil vítěznou brankou. Po utkání hovořil s novináři o dost možná nejlepším výkonu v červenobílém, tvrdé práci, brance Oscara i výhledech do závěrečných kol.

Mami, ten gól je pro tebe! Musíme bojovat dál

15. 5. 2024
Autor nádherné rány, nejlepší hráč utkání. Pro #SlaviaTV odpovídal po výhře 3:0 nad Plzní Oscar. Probrali jsme klíčové aspekty vítězství, ohňostroj fanoušků i Den matek.

Další články