Matěj Valenta a Lukáš Červ přestupují do Plzně | SK Slavia Praha
Více

Matěj Valenta a Lukáš Červ přestupují do Plzně

Dvaadvacetiletý střední záložník Lukáš Červ a třiadvacetiletý ofenzivní záložník Matěj Valenta přestupují do týmu Viktorie Plzeň.

Slavia využila svého předkupního práva sjednaného při odchodu Lukáše Červa do Slovanu Liberec. Obratem však střední záložník přestupuje do Viktorie Plzeň.

Lukáš Červ svou kariéru začal v celku Xaverova, ze kterého přes Viktorii Žižkov zamířil do Slavie. V březnu roku 2011 ze Slavie odešel do Meteoru, aby se do červenobílého dresu vrátil o šest let později. Se Slavií se stal mistrem dorostenecké ligy v kategoriích U17 a U19. Poslední sezony působil v dresech Jihlavy, Pardubic a Liberce. V aktuálním ročníku nastoupil v Liberci do sedmnácti ligových zápasů, ve kterých si připsal tři branky.

Matěj Valenta působil ve Slavii od přípravky. V sezoně 2018/2019 si připsal za první tým sešívaných dva starty. Debutoval 25. srpna 2018 proti Teplicím, při výhře 3:0 odehrál osm minut. Další minuty zapsal 26. září při vítězství 2:0 v domácím poháru na hřišti Ústí nad Labem. Před zahájením ročníku 2020/2021 přestoupil do Českých Budějovic s klauzulí o zpětném odkupu. Za Dynamo nastoupil během dvou sezon do 40 utkání a stal se důležitým členem základní jedenáctky. Poslední sezony hostoval v Liberci a na Slovácku. V aktuálním ročníku má na svém kontě tři góly.

K oběma odchodům se vyjádřil také sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek: „Děkujeme Lukáši Červovi a Matěji Valentovi za jejich přínos v rámci slávistické akademie. Oba odchovanci nyní přecházejí na novou etapu své kariéry. Jak u Matěje, tak u Lukáše držíme vyšší procenta z případného dalšího prodeje. Přejeme oběma mnoho úspěchů a osobního rozvoje v novém klubu. Díky za vaši práci pro Slavii a hodně štěstí v budoucnu.“

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články