Trenérský tým posílí Milan Kerbr | SK Slavia Praha
Více

Trenérský tým posílí Milan Kerbr

Čtyřiatřicetiletý Milan Kerbr přichází do Edenu ze Sigmy Olomouc, na pozici asistenta trenéra střídá Jaroslava Köstla. Smlouvu podepsal do 30. června 2026.

V momentě, kdy bylo jasné, že Jaroslav Köstl odejde, jsme měli o náhradě jasno. Milan začal hned po ukončení aktivní kariéry trénovat a radit se se mnou ohledně školy, licence a samotné profese. Znám ho jako hráče, člověka a od olomouckého realizačního týmu i jako skvělého trenéra. Mám radost a děkuji Olomouci, že nám vyšla takto rychle vstříc v situaci, která je podobná jako u nás," říká Jindřich Trpišovský.

„Jsem velmi rád, že se nám jednání podařila dotáhnout do úspěšného konce a mohl jsem se přesunout k nejlepšímu týmu v republice. Mé cíle jsou stejné jako všech ostatních v klubu – vyhrávat trofeje a s hrdostí reprezentovat sešívané barvy v Evropě," hlásí nový asistent trenéra Milan Kerbr. První rozhovor si můžete přečíst ZDE.

Psal se listopad 2013, kdy trápící se Slavia vyrazila do Uherského Hradiště, odkud si i přes množství šancí odvezla prohru 0:3, a střelecké trápení tak natáhla na 316 minut. Vítězný gól Slovácka tenkrát z penalty vsítil pracovitý Milan Kerbr a sesunul sešívané na patnácté místo tabulky. Po jedenácti letech je však situace zcela odlišná, Slavia sbírá úspěchy v lize i na evropské scéně a své řady posiluje na všech postech, realizační tým nevyjímaje.

Milan Kerbr má za sebou bohatou hráčskou kariéru, celkem v lize odkopal 179 zápasů, v nichž si z pozice záložníka a levého obránce připsal úctyhodných 50 bodů. Na svém kontě má také pět startů v Evropské lize – trenérem mu nebyl nikdo jiný než Jindřich Trpišovský, který tehdy pod Ještědem koučoval svou premiérovou sezonu v nejvyšší soutěži.

První trenérskou příležitost obdržel před třemi lety od Radoslava Látala na lavičce Hanáků a začal sbírat kýžené zkušenosti. Po konci sezony 2021/2022 se v rámci regionu přesunul do divizního 1. HFK Olomouc a o rok později zpět do Sigmy, kde působil jako asistent trenéra Václava Jílka.

Milana Kerbra pojí se Slavií kromě liberecké linky i minulost s ex-olomouckými Ondřejem Zmrzlým, Mojmírem Chytilem nebo Alešem Mandousem, které na Hané vedl. Přímo na trávníku nastoupil také bok po boku s Oscarem Dorleym, Tarasem Kačarabou, Petrem Ševčíkem, Ondřejem Kolářem nebo Přemyslem Kovářem – současným manažerem A-týmu.

Miluju mezilidské vztahy v kabině, neskutečně mě nabíjí. Jsem rád, že můžu zůstat u fotbalu i pospolitého kolektivu, který ve Slavii je. Mojmír Chytil i Ondřej Zmrzlý mi říkali, že parta je tady skvělá, zdravá. Neskutečně se na všechny těším,“ dodal nový asistent Milan Kerbr.

Do červenobílé kapitoly nelze přát nic než to nejlepší a hodně společných úspěchů. Vítejte, trenére!

Aktuálně

PREVIEW: Kerbr a Jurásek před Slováckem

16. 5. 2024
K předposlednímu zápasu letošní sezony cestují slávisti do Uherského Hradiště, v sobotu od 17:00 je čeká střetnutí s domácím Slováckem. O duelu promluvili asistent Milan Kerbr a záložník Matěj Jurásek.

B-tým v pátek proti rezervě Táborska

16. 5. 2024
Slávistický B-tým se v rámci 27. kola ČFL skupiny A představí už v pátek proti rezervě Táborska. Utkání je na programu 17. května od 17:30.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

16. 5. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články