Na nákup terénních sanitek putuje 1,25 milionu korun | SK Slavia Praha
Více

Na nákup terénních sanitek putuje 1,25 milionu korun

Generálka před jarní částí sezony nebyla jen o fotbale. Společně se slovenskými hosty ze Zlatých Moravců a hlavně vámi – našimi fanoušky, jsme využili jeho sílu a pomohli tam, kde je to potřeba. Na nákup terénních sanitek pro odvoz raněných na Ukrajině putuje celkem 1,25 milionu korun.

Milion korun se vybralo ze vstupného na zápas, který navštívilo 6 214 diváků, a dvě stě padesát tisíc korun jste poslali na sbírku Nadačního fondu Slavie, která se skládala i z několika doprovodných aktivit.

Společně jsme všichni vykročili #ZaHraniceHriste a od ohlášení přátelského utkání pro dobrou věc bylo jasné, že veškeré vybrané prostředky poputují skrze neziskovou organizaci Post Bellum, projekt Paměť národa a Ukrajinské velvyslanectví v ČR na nákup terénních sanitek a dalšího zdravotnického materiálu.

Když se naskytla možnost podpořit v rámci generálky na ligu nákup „Lanďáků“, které se i díky práci dobrovolníků z Paměti národa a ukrajinské ambasády přemění na terénní sanitky na odvoz raněných, neváhali jsme ani minutu. Je pro nás maximálně přirozené semknout se pro hodnoty, kterým věříme a pomáhat tam, kde je to žádoucí. Chtěl bych poděkovat všem fanouškům, kteří tuto charitativní aktivitu podpořili,“ uvedl Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva SK Slavia Praha.

V krátkém časovém sledu pomáhali nejen slávisté v další sbírce a opět jich přispělo nemalé množství. Jsem na všechny moc hrdý a za celý Fond děkujeme lidem, že pomáhají šířit dobré jméno Slavie,“ dodal David Ocetník, předseda správní rady Nadačního fondu Slavie.

Kromě podpory ze strany Nadačního fondu Slavie a sbírky fanoušků skrze jeho charitativní účet, vyzvala Slavie své příznivce a další fotbalové i sportovní fanoušky také k přímé pomoci na sbírku „Pomozte Ukrajině s Pamětí národa“. Děkujeme všem, kteří se zapojili!

Aktuálně

O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky

15. 5. 2024
Po vítězném utkání s Plzní (3:0) v rámci 3. kola Finále FORTUNA:LIGA přišel Jindřich Trpišovský odpovídat na dotazy novinářů.

Nejlepší výkon ve Slavii. Žene mě radost fanoušků

15. 5. 2024
Po dvouzápasové pauze naskočil Ondřej Zmrzlý do duelu s Plzní (3:0) a své skvělé představení pozlatil vítěznou brankou. Po utkání hovořil s novináři o dost možná nejlepším výkonu v červenobílém, tvrdé práci, brance Oscara i výhledech do závěrečných kol.

Mami, ten gól je pro tebe! Musíme bojovat dál

15. 5. 2024
Autor nádherné rány, nejlepší hráč utkání. Pro #SlaviaTV odpovídal po výhře 3:0 nad Plzní Oscar. Probrali jsme klíčové aspekty vítězství, ohňostroj fanoušků i Den matek.

Další články