PREVIEW: Trpišovský a Zmrzlý před Pardubicemi | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Trpišovský a Zmrzlý před Pardubicemi

Po dvou týdnech a dvou výjezdech čeká slávisty další domácí zápas, do Fortuna Areny přijedou Pardubice. Před zápasem promluvili trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal Ondřej Zmrzlý.

Po dvou dalekých výjezdech vyhlíží slávisti domácí utkání. V neděli od 15:00 se v Edenu představí Pardubice. Hrát se bude 22. kolo FORTUNA:LIGY.

„Všichni se těšíme, dvakrát jsme hráli venku. Těšíme se na domácí prostředí a dobré hřiště, které bylo skvělé už s Jabloncem a věříme, že bude ještě lepší. Těšíme se na fanoušky, kteří za námi vyrazili na daleké výjezdy a teď si budou moct užít zápas v Edenu, vždycky je tu skvělá atmosféra. Věříme, že podáme co nejlepší výkon,“ doufá trenér Jindřich Trpišovský.

Východočechy zastihl úvod jara ve skvělé formě. Tři duely přetavili v zisk sedmi bodů, vyhráli na Slovácku i v Karviné, doma s Teplicemi remizovali 1:1. V tabulce jim patří aktuálně dvanáctá příčka.

„Hlavně je nesmíme podcenit, je to mladý tým plný šikovných hráčů. Mají velice dobré individuality, vyhráli na Slovácku, vyhráli v Karviné a doma remizovali. Předvádí velice dobré výkony. Hrají komplexní moderní fotbal. Na výkony z podzimu navázali na jaře i výsledkově,“ nečeká nic lehkého trenér sešívaných.

Mezi klíčové postavy Pardubic patří Antonín Kinský, Denis Halinský a Marek Icha, kteří se ve vzájemném zápase nepředstaví. Jindřich Trpišovský ale výkony mladíků na hostování bedlivě sleduje.

„Jsme v pravidelném kontaktu, voláme si, sledujeme jejich výkony. Tonda chytá ve skvělé pohodě, na výsledcích Pardubic má teď lví podíl. Denis je pilíř Pardubic ve výstavbě hry a v rozehrávce. Icha si prošel zraněními, ale dal teď krásný gól levačkou v Karviné. Jsme rádi, že mají vytížení a hrají podobný styl jako my. Je to výborný přechod mezi druhou ligou a Slavií,“ chválí si působení sešívaného trojlístku na východě Čech.

Na dotazy fanoušků ze sociálních sítích odpovídal Ondřej Zmrzlý. Mluvil o své adaptaci, rodině, spoluhráčích i blížících se derby.

Jindřich Trpišovský promluvil před nedělním soubojem také o zdravotním stavu kádru.

„Budou nám chybět vykartovaní hráči. Do prvního tréninku se zapojil Sheriff Sinyan, Christos Zafeiris měl zkušební trénink s týmem. U obou máme naději, že by mohli být v nominaci na neděli. Matěj Jurásek má bohužel na stejné noze, jako měl zraněný kotník, svalový problém v podobném místě. Jindřich Staněk začal s lehkým individuálním tréninkem. Z výjezdů nám nikdo nechybí, Ogbu s Holešem měli drobnější problémy, ale v pátek nebo v sobotu se připojí k týmu a měli by být k dispozici,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Zápas proti Pardubicím začíná v neděli v 15:00, přímý přenos nabídne O2 TV Sport. Vstupenky pořídíte ZDE. Další informace naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, přijďte nás podpořit. Těšíme se na vás!

28. února vychází nové číslo klubového magazínu HALFTIME s exkluzivní zpovědí nového majitele Slavie Pavla Tykače a největším rozhovorem, který kdy liberijská hvězda Oscar Dorley v Česku poskytla. Více na slavia.cz/halftime, předplatné můžete objednat ZDE.

Aktuálně

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Úleva, radost. Od rána jsem cítil, že to bude dobré

28. 4. 2024
Ondřej Zmrzlý po výhře v Hradci (2:1) exkluzivně pro #SlaviaTV rozebral svůj premiérový zásah v sešívaném, poděkoval fanouškům, popsal, proč je Malšovická Aréna jeho oblíbenou, a vytyčil plány pro nadstavbu, která začne příští sobotu.

Další články