AKTUALIZOVÁNO: Informace pro fanoušky do Milána | SK Slavia Praha
Více

AKTUALIZOVÁNO: Informace pro fanoušky do Milána

První zápas osmifinále Evropské ligy mezi AC Milán a Slavií se bude hrát na San Siru 7. března od 21:00. V článku si přečtěte důležité informace k výjezdu.

Tento článek budeme průběžně aktualizovat o informace k výjezdu.

Důležité informace do Milána

Stejně jako na každém výjezdu, i zde pamatujte na základní "výjezdová pravidla":

  1. Respektujte místní zákony - ve městě platí zákaz konzumace alkoholických nápojů na veřejnosti včetně případných „zásob“ dovezených z Česka, neplatí pro restaurace, předzahrádky atp. Stejně tak není dovoleno vylepovat samolepky na veřejném prostranství.
  2. Chraňte si své věci - doporučení směřuje nejen na peněženku a doklady, které by si měl každý chránit kdekoliv, ale i na slávistické oblečení včetně šál
  3. I vy reprezentujete Slavii - každý fanoušek je zodpovědný sám za sebe, ale mějte na paměti, že reprezentujete i červenobílé barvy, konzumujte alkohol před zápasem či po něm s mírou
  4. Fanděte, ale zachovejte si tvář - všichni podporujeme Slavii a naopak nepodporujeme žádné nenávistné či xenofobní projevy

Posílená role SLO

Speciálně pro tento výjezd jsme posílili na komunikaci s fanoušky, V Miláně bude k dispozici 4 SLO a více než 10 českých stevardů. SLO budou mít klubovou bundu s označením SLO, stevardi budou mít rozlišovací vestu. V případě jakéhokoliv dotazu či problému se na ně neváhejte obrátit.

SLO můžete také kontaktovat na sociálních sítích Twitter / X a ve Facebooku Slavia výjezdy.

Pochod na stadion

Slavii se podařilo přesvědčit italskou policii a bezpečnostní aparát UEFA, aby před zítřejšim zápase povolili pochod fanoušků od Piazza del Duomo. Věříme, že vše proběhne v pořádku. S respektem k hostitelské zemi a ke cti a slávě našeho klubu. Sraz v 17:00, následně v 17:30 se vydáme do pro fanoušky vyčleněného metra (celkem 3 soupravy), které všechny dopraví na zastávku Lotto. Odtud pak pěšky ke stadionu.

Kontakty pro případ nouze

Pro všechny případy je fanouškům k dispozici Generální konzulát České republiky v Miláně (adresa: Via G. B. Morgagni, 20 Milano, 20129), úřední hodiny jsou úterý - čtvrtek: 9-12 (na objednání emailem na adrese consulate_milano@mzv.cz). K dispozici je pro všechny nepřetržitá pohotovostní linka +39 375 637 8179 pro případ nouze jako je například ztráta cestovních dokladů, zranění nebo zadržení.

Milán

Dřívější průmyslové srdce Itálie je v současnosti městem bank, módy a historických památek. Dominantou města je Katedrála narození Panny Marie (též známý jako Dóm, italsky Duomo) a samozřejmě naměstí před katedrálou Piazza del Duomo. Za návštěvu stojí i kostel Santa Maria delle Grazie s freskou Poslední večeře, nákupní pasáž Galerie Viktora Emanuela II. a Královský palác.

Město jako takové je protkáno velmi hustou sítí veřejné hromadné dopravy, které dominují 5 linek metra a jedna z nich vede i ke stadionu San Siro.

San Siro

San Siro známý také pod jménem Stadio Giuseppe Meazza je fotbalový stadion v italském Milánu. Je to domácí stadion dvou velkých fotbalových velkoklubů: AC Milán a Inter Milán a zároveň jedno z nejproslulejších fotbalových hřišť. Stadion má kapacitu 75 817 diváků, což z něj dělá osmý největší stadion v Evropě. Zároveň je jedním z 23 evropských pětihvězdičkových stadionů. Své první a originální a oficiální jméno nese, protože se nachází v okrese San Siro. Druhé jméno nese na počest slavného milánského fotbalisty 30. let Giuseppe Meazzy.

Parkování

Auta i autobusy lze parkovat přímo u stadionu na parkovišti pro fanoušky hostí, vjezd je ze západní strany z ulice Via Federico Tesio. Parkoviště je hlídané a má dostatečně velkou kapacitu. Parkovné bude 30 eur/auto a 45 eur/autobus.

Parkoviště se nachází hned u vstupu na stadion pro naše fanoušky a bude mít otevřeno v den zápasu od ranních 10:00. Parkoviště je hlídané a placené, upozorňujeme fanoušky, že parkování je placené v celém Miláně. Po zápase je třeba parkoviště opustit, nelze parkovat až do rána. Auta, která parkoviště neopustí, budou odtažena.

Doprava na stadion

Stadion San Siro je asi 6 km od centra Milána a je snadno dostupný různými druhy hromadné dopravy

  • Metro: Linka M5 (fialová linka), zastávka SAN SIRO STADIO nebo linka M1 (červená linka) zastávka PIAZZALE LOTTO, poté pěšky po ulici Viale Caprilli až ke stadionu San Siro.
  • Autobus: č. 49 (Piazza Tirana-San Cristoforo), č. 78 (Bisceglie M1-Via Govone), č. 64 (Bonola-Lorenteggio), č. 80 (De Angeli-Quinto Romano), autobus 98 (Famagosta M2-Piazzale Lotto M1M5 ).
  • Tramvaj: č. 16 (Monte Velino-San Siro).

Pro více informací navštivte stránky ATM hromadné dopravy.

Vstup a pobyt v sektoru

Všichni fanoušci hostů mají přístup k sektoru přes parkoviště pro slávistické auta a autobusy (viz mapa níže). Stadion bude otevřený v 18:30 a připravte se na kontrolu dokladu a důkladné prohlídky, které vytvoří u vstupu fronty, následně proběhne na Gatu 6 stadionu i kontrola vstupenky.

Vstupní kontrola je rozdělená na 3 fáze:

  1. kontrola vstupenky a dokladu (musí být na stejné jméno)
  2. osobní prohlídka stewardem
  3. klasický stadionový turniket

Nejdřív kontrola dokladu a osobní prohlídka (bílá šipka níže), následně se uličkou pro hosty (červená šipka) jde na Gate 6, kde proběhne načtení vstupenky do turniketu.

Na stadion není povoleno vnášet batohy větší než formát A4, objemné předměty a zavazadla, dětské kočárky, zbraně, drogy, alkohol, pyrotechniku, jakékoliv rasistické, xenofobní či politické nápisy nebo oblečení, drony, lasery, hořlaviny, nářadí, tyče, hudební nástroje, počítače, profesionální kamery, zvířata, megafony, bubny a vlajky na tyči.

Vstupenky

Kapacita sektoru hostů na San Siru je 4 359 míst. Vstupenky jsme nejdříve nabídli permanentkářům a následně půjdou do volného prodeje nevyzvednuté rezervace na vouchery. Pro účastníky výjezdu Odboru přátel, Tribuny Sever a Fanklubu budou mít vstupenky k dispozici přímo organizace a účastníci výjezdu si tak nemusí vstupenky kupovat v online prodeji. Ostatní členové organizací pak měli možnost vstupenky zakoupit ve volném prodeji.

Základní informace

  • Cena vstupenky je 485 Kč a naše sektory jsou 343 až 360
  • Vzhledem k požadovanému jmennému ticketingu budeme vstupenky prodávat formou online voucherů
  • Následně bude na stadionu SK Slavia Praha probíhat výdej tištěných papírových vstupenek, které jsme obdrželi od domácího klubu. Z bezpečnostních důvodů se nám bohužel nepodařilo získat elektronickou formu vstupenek
  • Pro toto utkání platí jmenný ticketing. Údaje, které AC Milan vyžaduje:
    • Příjmení a jméno
    • email (pro účely ticketingu a minimalizaci rizika chybného zadání emailu bude využitý přihlašovací email pro nákup voucheru)
  • Upozorňujeme, že není možné změnit jméno držitele na vstupence a při špatném uvedení jména a příjmení nelze zaručit vstup na stadion
  • Z tohoto důvodu je extrémně důležité vyplnit správné údaje při nákupu voucheru!
  • U vstupu na stadion bude striktně vyžadována kontrola jména a příjmení uvedeného na vstupence + předložení ID (občanka / pas / řidičský průkaz)
  • V případě, že se údaje na vstupence budou lišit od údajů uvedených v předloženém dokladu totožnosti, nebude fanouškovi umožněn vstup na stadion
  • Při vstupu na stadion je nutné předložit pouze fyzickou vstupenku
  • Při ztrátě vstupenky není možnost vystavení duplikátu

Předprodej pro permanentkáře

  • Zahájení 27. 2. ve 12:00 hodin v aplikaci (ve 14:00 na ticketportal.cz)
  • Ukončení 28. 2. v 10:00 hodin nebo do vyprodání
  • Možnost nákupu max. 6ks voucherů na jednu permanentní vstupenku
  • Prodej pouze online (aplikace SLAVIA nebo ticketportal.cz)

Volný prodej

  • Zahájení 2. 3. ve 12 hodin v aplikaci (ve 14 na ticketportal.cz)
  • Ukončení 4. 3. v 18 hodin nebo do vyprodání
  • Možnost nákupu max. 6 ks voucherů v jednom nákupu
  • Prodej pouze online (aplikace SLAVIA nebo ticketportal.cz)

Proces výměny voucherů za vstupenky

  • Po provedení platby přijde na email zakoupený voucher. Tento voucher slouží pouze jako potvrzení o platbě, nikoliv jako platná vstupenka!
  • Údaje (jméno a příjmení), uvedené při nákupu vstupenky obdrží AC Milan
  • Vstupenky bude následně možné vyzvednout ve fyzické podobě na pokladnách stadionu dle otevírací doby
  • Vstupenky bude možné vyzvednout na základě předložení platného voucheru po nascanování QR kódu uvedeného na voucheru.
  • Voucher je možné předložit na pokladnách SK Slavia Praha v elektronické i fyzické podobě
  • Vstupenky může vyzvendnout kdokoliv s platným voucherem. Není potřeba účast osoby, která vouchery zakoupila
  • Možnost vyzvednout si vstupenku na stadionu startuje ve středu 28. 2. na pokladnách č.2. (v den domácího derby, doporučujeme přijít dřív kvůli případným frontám)
  • Následující dny bude možné vyzvednout vstupenky na pokladnách č.4
  • Poslední den, kdy bude možné si vstupenky vyzvednout je úterý 5. 3. 2024
  • Po vyzvednutí vstupenky je na základě pokynů domácího klubu každý fanoušek povinen dopsat čitelně své jméno a příjmení na vstupenku v souladu se jménem a příjmením vyplněném v rámci nákupu voucheru
  • Při nákupu více vstupenek je nutné uvést jméno a příjmení každého konkrétního držitele nikoliv pouze jméno jedné osoby, která vstupenky kupuje!
  • Vstupenky nelze zaslat poštou z důvodu rizika ztráty vstupenky nebo jejího pozdního doručení. Povinnost vyzvednout vstupenku na pokladnách stadionu chrání fanoušky před nepříjemnostmi spojenými s případnou ztrátou při doručování vstupenek.
  • Nenechávejte vyzvednutí vstupenek na poslední den, kdy může opět dojít k dlouhým frontám na pokladnách.

Omlouváme se fanouškům za komplikované podmínky spojené se vstupenkami na venkovní utkání, ale pravidla nastavená domácím klubu je nutné respektovat.

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články