Mládežnice úspěšně odstartovaly jarní sezonu | SK Slavia Praha
Více

Mládežnice úspěšně odstartovaly jarní sezonu

Mládežnice Slavie úspěšně nastoupily do jarní části sezony, přičemž si mohly užít radost z vítězství. Nejmladší hráčky kategorie WU9 se zúčastnily přátelského zápasu během tréninkového kempu v Českém Dubu.

WU18

1. FC Slovácko - SK Slavia Praha 1:2
Branky: Sládková, Vojtěchová

Sestava Slavie: Sobotková – Krejčová (45. Vavrlová), Nitche, Blechová, Hrbatá , Sedláčková (60. Benešová), Zomberová(80. Bechyňová), Bartošová, Kroupová (70. Kučerová) Vojtěchová (70. Eiseltová), Sládková (45. Svobodová)

Hodnocení trenéra Patrika Mažári: Dorostenky vyhrály v prvním mistrovském utkání se Slováckem 2:1. Holky si v prvním poločase vytvořily několik brankový příležitostí, ve kterých nedokázali vstřelit branku. Holky šly do vedení v prvním poločase kde se prosadila Sládková a po deseti minutách druhé půle navýšila na rozdíl dvou branek Vojtěchová. Ve druhém poločase se hra vyrovnala Slovácko si vytvořilo několik šancí kde které velmi dobře pochytala skvěle chytající Sobotková. V poslední minutě zápase rozhodčí nařídila pokutový kop , který hráčka slovácká proměnila a uzavřela tak skóre na konečných 2:1.

WU15

SK Slavia Praha - ABC Branik 12:0
Branky: 6x Stejskalová, 2x Majerová, Jarolímová, 1x Štěpánová, Holčáková

Hodnocení trenérky Kristýny Svobodové: V prvním jarním kole soutěže jsme v Edenu přivítali soupeřky z Braníka. Celý zápas se odehrával v naší režii a na soupeřově polovině. Pozitivem zápasu je nastoupení Izzy Demmer, která se vrací po těžkém zranění kotniku ze srpna a měla by být jednou z vůdčích osobností týmu.

WU15

SK Slavia Praha - 1. FC Slovácko 10:1
Branky: 2x Stejskalová, Jarolímová, Latochová, 1x Juhásová, Majerová, Miclíková, Lehečková

Po přípravném utkani s Heršpicemi jsme absolvovaly další PU s moravským týmem, který je momentálně na 2. Místě v soutěži.

Hodnocení trenérky Kristýny Svobodové: Do utkání jsme vstoupily velmi aktivně a hladově po výhře, dařil se nám vysoký presink a rychlé přepínání díky čemuž jsme hned po 12 minutách vedly 3:0. Holky nevypustily ani zbytek poločasu a po hezkých kombinacích jsme náskok navýšily o další 3 branky. Ve druhém poločase se i přes rychle vstřelených gól nedařilo držet tempo hry, ale i přesto se holky prosadily po hezkých kombinacích a standartní situaci. Konečné skóre mohlo být vyšší, ale řadu příležitostí holky řešily unáhleně. Holky zaslouží pochvalu za určování tempa hry po celý zápas a za dodržování předem určených pokynů. Více se musíme zaměřit na řešení finální části.

WU13

SK Slavia Praha - 1. FC Slovacko 1:8
7+1, 2x40’

Hodnocení trenéra Ondřeje Horáka: V tomto utkání nám dělala velký problém výstavba od brankáře. Byli jsme po většinu utkání nepřesní. Kazili jsme již první přihrávky, nezískavali odražené míče, prohrávali jsme souboje a hlavně jsme byli málo odvážní hrát 1v1. V podstatě většinu utkání se obraz neměnil a my se nemohli dostat z výstavby. Chyběla mi zde i větší aktivita záložní řady, která by si aktivněji šla pro míče a vzala zodpovědnost na sebe. Co bych vypíchl, tak po poločase jsme si něco řekli s holkami a musím říct, že jsem viděl v druhém poločase o dost lepší výkon. Věci, které chyběli se začali objevovat. Jako další pozitivum vidím, že jsme v tomto utkání měli nespočet možností vystavovat od brankáře a tím pádem se v této herní situaci zdokonalovat.

WU13

SK Slavia Praha - ABC Braník 10:1
7+1, 2x35’
Branky: 3x Chvojková, 2x Stárková, 3x Kolingerová, Němcová, Krakowitzerová

Hodnocení trenéra Ondřeje Horáka: V zápase proti Braníku jsme byli více na míči. Soupeř hrozil během celého utkání většinou z rychlých protiútoků. Z naší strany jsme měli problém s nabídkou hráčů bez míče, často jsme i míče předržovali a nedokázali se dostat do výhodnějších situacích. Utkání bylo z mého pohledu celé takové unavené. Jako pozitivní vidím, že holky hrály do plnější obrany a museli být kreativní a odvážné, jenom zde chyběla větší rychlost při práci s míčem. Zajímavý výkon předvedla Chvojková, která často překonavala soupeře průnikovými přihrávky, driblingem přes střed a nebo měnila tempo a těžiště hry. Dokonce se dostávala i do zakončení ze střední vzdálenosti, ve které byla i úspěšná.

WU11

SK Slavia Praha - FK Kunice 6:10
7+1

Hodnocení trenérky Markéty Matějkové: Proti Kunicím jsme nastoupili v rozestavění 2-4-1 v sytému 7+1, formátu hry, který náleží úrovni mladších žákyň. Snažíme se holky připravovat na letní přesun do starší kategorie. V úvodu hry byl na míči spíše soupeř a nám se nedařilo kompaktně bránit. Inkasovali jsme čtyři branky. Nicméně jsme nesklopili hlavy a do půle jsme zvládli snížit na rozdíl jednoho gólu. Bohužel nám opět utekl začátek poločasu a museli jsme tak opět dohánět. Na hřišti jsme nechali všechny síly a i přes konečný výsledek 10:6 jsme se stavem utkání spokojeni.

WU9

SK Slavia Praha - FK Varnsdorf 23:7
3x20 min, 4 + 1

Hodnocení trenérky Jany Bělíkové: V rámci soustředění jsme hned první odpoledne sehrály přátelské dvojutkání s Varnsdorfem. Kdy slávistky sehrály výborný zápas, ve vysokém tempu, s plno ostrými souboji. Kluci byli rychlí na míči, pružní, elastičtí a každé naše zaváhání hrozilo šancí. Holky však skvěle presovaly a ihned po odebrání míče zakládaly pěkné kombinace. Střelecky se holky prosadily zejména ze střední vzdálenosti, což Varnsdorf často překvapilo. Nebály se jít do souboje ani do kličky a prosazovaly se dobře jeden na jednoho. V utkání, které bylo z obou stran více o bojovnosti než fotbalovosti. Ale snahu bojovat, hrát dobře nemůžeme upřít nikomu z holek ani kluků na obou hřištích. A dvojzápas považujeme za skvělý rozjezd soustředění.

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články