Dorostenky porazily Pardubice, nejmenší WU9 uzavřely soustředění výhrou | SK Slavia Praha
Více

Dorostenky porazily Pardubice, nejmenší WU9 uzavřely soustředění výhrou

Dorostenky z #WU18 úspěšně porazily tým z Pardubic, nejmladší #WU9 zakončily soustředění dvěma vítěznými zápasy. Tým #WU11 dosáhl skvělého třetího místa na turnaji na Hamru.

WU18

SK Slavia Praha – FK Pardubice 5:0
Branky: 43. Krejčová, 59., 67. Zomberová, 76. Benešová, 87. Eiseltová
Sestava: Sobotková (75’ Raselová) – Krejčová , Nitche (45. Zomberová), Blechová, Hrbatá (75. Černá) , Vavrlová (60. Bechyňová), Kučerová (45. Eiseltová), Bartošová, Kroupová (65. Benešova) Vojtěchová , Sládková(45. Svobodová)

Hodnocení trenéra Patrika Mažári: Ve 14. kole nás čekali Pardubice se svým velmi defenzivním pojetím hry. Od první minuty si soupeře zalezl do bloku a čekal na naše postupné útoky. Celý týden jsme se připravovali na tento styl hry, ale bohužel se nám vůbec nedařilo ve finální fázi. Z dvaceti střel v prvním poločase jsme dokázali vstřelit jedinou branku a to ke konci poločasu, kdy se trefila Krejčová. Do druhého poločasu jsme změnili rozestavení, udělali tři změny v sestavě a tím jsme soupeře začali trošku víc donutily k chybám a dokázali jsme se více prosadit. Dvěma brankami se střelou ze střední vzdálenosti prosadila Zomberová, výsledek zápasu upravily po centrech střídající hráčky Benešová s Eiseltovou.

WU13

FC Hradec Králové - SK Slavia Praha 3:0
Hodnocení trenéra Ondřeje Horáka: Do zápasu jsme vstoupili opatrně, bez potřebné rychlosti a důrazu v osobních soubojích. Od začátku sezóny nás trápí výrazná marodka mnoho hráček. Nejen první poločas, ale celý zápas jsme tvořily hru, byli více na míči, ale bohužel se nám nedařilo vstřelit branku. V 15. minutě druhého poločasu se po chybné rozehrávce naší brankáčky a ztráty balónu u velkého vápna dostaly soupečky do vedení. Nadále jsme hráli svou hru stupňovali tlak, ale bohužel po ojedinělé akci Hradce naše obrana faulovala a po pokutovém kopu šly soupeřky do vedení o dvě branky. Do konce utkání zbývalo pár minut a už nám nezbývalo nic jiného než otevřít hru a po nervózním závěrů utkání přišel třetí trest v podobě střely zpoza šestnáctky a konec nadějí na obrat v utkání.Po utkání jsme s holkama rozebrali pozitivní i negativní stránky celého zápasu zvláště nedostatečný pohyb, spolupráci obrany v kombinaci se záložní řadou a nedůraz ve hře jedna na jedna.

WU11

Turnaj Hamr Braník, 3. místo
Hrací doba: 1 x 14 min, 5+1

Hodnocení trenérky Markéty Matějkové: Turnaj hodnotíme pozitivně. Holky od začátku turnaje kombinovaly, nabízely se do volných prostorů, byly odvážné v soubojích 1v1 a vzájemně se povzbuzovaly. Bohužel krátký časový interval a nepřesnost v našem zakončení (malé házenkářské brány) nám stačilo jen na 3. místo na tomto turnaji.

WU 9

SK Slavia Praha - FK Turnov 70:7
Hrací doba: 3 x 20 min

Hodnocení trenérky Jany Bělíkové: V rámci soustředění jsme sehráli další dvojutkání, a to s Turnovem. Od samého začátku oba týmy předváděly skvělou kombinační hru, technicky holky soupeře převyšovaly. Bylo vidět, že každý den soustředění holkám pomáhá v rozehranosti. Zvláště červenobílý tým, předváděly pohledné akce, které diváci často ocenili potleskem.

SK Slavia Praha - Arsenal Česká Lípa 45:5
Hrací doba: 3 x 20 min

Hodnocení trenérky Jany Bělíkové: V rámci soustředění jsme sehráli poslední dvojutkání, a to s Arsenalem Česká Lípa. Jelikož to byl již čtvrtý den soustředění, holky měly v nohách již dvě ukání a pět tréninků, trochu jsme se bály zda holky neodejdou fyzicky, alee opak byl pravdou. Holky byly fyzicky i technicky lepším týmem, který hrál naplno až do poslední minuty. Oba naše týmy hrály skvěle a bylo vidět, že holky do utkání dostaly věci naučené ze soustředění.

WU 7

SK Slavia Praha - SK Zeleneč 29:7
Hrací doba: 4x 15 min, 4+1
Hodnocení trenérky Jany Bělíkové: Přátelské utkání, které se hrálo ve skvělé atmosféře, kdy rodiče holek i kluků, povzbuzovali všechny děti a bylo vidět, jak to holky i kluky baví, jakou radost ze hry mají. Holky vstoupily výborně do začátku utkání, kdy hattrickem nás dostala do vedení Sofi Jarolímová, když utekla přes celé hřiště. To holky ještě více povzbudilo do ofenzívy. Kde se skvěle prosazovaly 1v1, 1v2. Občas však zapomněly přepnout do obrany, ale s přibývajícím časem se to lepšilo. Holky musíme pochválit za nasazení, odvahu řešit věci fotbalově a používání levé nohy, i když to samozřejmě vždy nebylo perfektní :)

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články