Společně jsme přivedli stovky nových lidí do registru dárců kostní dřeně. Děkujeme! | SK Slavia Praha
Více

Společně jsme přivedli stovky nových lidí do registru dárců kostní dřeně. Děkujeme!

Sešívaná komunita, zástupci z řad neziskových organizací a experti zdravotnických zařízení se semkli, aby pomohli šířit osvětu v boji proti nejzávažnějším onemocněním. V rámci měsíce února jsme společně zvýšili měsíční průměr nově příchozích do registru dárců kostní dřeně o 150 % a jubilejním 20. rokem vzájemné spolupráce stvrdili naše závazky v podpoře dětských i dospělých onkologických pacientů.

„Boj proti rakovině a nejzávažnějším onemocněním patří k našim nejdéle trvajícím a nejvíce ukotveným CSR aktivitám. Společnými silami už přes 20 let upozorňujeme na význam včasné diagnostiky a léčby, stejně tak jako na prevenci a také důležitost psychické podpory pacientů a jejich blízkých. Velice si vážíme spolupráce, kterou jsme v oblasti prevence rakoviny a boje proti onkologickým onemocněním za ty roky vybudovali. Zároveň mám nesmírnou radost, že se do letošního měsíce „proti rakovině“ zapojil rekordní počet subjektů,“ uvedla Michaela Schejbalová, CSR manažerka SK Slavia Praha.

Do únorové osvětové kampaně Slavie v boji proti rakovině se zapojili tito partneři: IKEM, Český registr dárců krvetvorných buněk, Fakultní nemocnice v Motole, DONOR, Ústřední vojenská nemocnice Praha, FUCK CANCER, Loono i umělci Michal Cimala, Filip Březina a Alžběta Malá.

Rekordy v registru dárců

Za celý loňský rok bylo registrováno do Českého registru dárců krvetvorných buněk 1917 lidí. Letos se jich jen v únoru přihlásilo bezmála 400, což je o 150 % více než běžný měsíční průměr. Jen v Edenu se ve fanzoně #SlaviaFest registrovalo 54 lidí a další na základě slávistické výzvy dorazili do IKEMu. Kdyby se toto tempo udrželo, mohlo by na konci roku na platformě Darujzivot.cz přibýt k 3 tisícům nových dárců. To znamená 6 zachráněných životů.

„Najít pro nemocného ideální shodu je velice náročné, hledáme v podstatě nepříbuzné genetické dvojče. Je to mravenčí práce, daruje každý 500. registrovaný. Bez velké databáze by ale nemocní neměli šanci. Děkujeme Slavii za to, že pomáhá šířit osvětu a zachraňovat životy. I díky jejímu úsilí se i v březnu hlásí další zájemci, a to i z řad jejích fanoušků,” doplnila Barbora Brunclíková z Českého registru dárců krvetvorných buněk.

Spolu proti rakovině. Už 20 let

Letos je to již 20 let, co Slavia přímo podporuje onkologické pacienty a jejich blízké skrze spolupráci s Fakultní nemocnicí v Motole. Na domácí utkání jsme tradičně pozvali nejen statečné dětské pacienty, aby doprovodili hráče na plochu, ale také „Heroes“ z organizace FUCK CANCER, kterou jsme i s hercem Filipem Březinou, představitele Filipa Kaliny v seriálu Smysl pro Tumor, vyzpovídali v 34. dílu Totálního podcastu.

Krev darovali zaměstnanci i hráči A-týmu

I letos jsme s dobrovolníky z řad zaměstnanců i kabiny A-týmu darovali slávistickou krev. Hravě, s úsměvem na tváři to jako premiéru zvládl i Michal Tomič. A jak říká, kdo můžete, neváhejte a pojďte do toho s námi. I váš malý krůček může mít hodnotu lidského života.

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články