Do ligového jara vstoupili úspěšně i žáci, U19 má další vítězství | SK Slavia Praha
Více

Do ligového jara vstoupili úspěšně i žáci, U19 má další vítězství

Starší žáci si poradili v úvodních jarních ligových utkáních s Kladnem. U19 porazila i Karvinou a dál stoupá tabulkou. Mladší žáci změřili síly s rakouským Rapidem Vídeň. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

FK Králův Dvůr vs. SK Slavia Praha 0:4 (0:2)

Sestava: Sirotník - Švec (59. Žitný), Konečný (80. Behenský), Hunal, Zachoval (68. Pudil M.), Trédl, Jelínek (59. Sy), Ogungbayi, Pudil A., Pech Dom., Škoda (59. Rama)

Góly: 17. Trédl, 45. Škoda, 53. a 68. Pech Dom.

U19

MFK Karviná vs. SK Slavia Praha 1:3 (1:1)

Sestava: Rezek – Herák, Hanzelka, Mervard, Boledovič, Zamazal, Naskos (69. Jinoch Jan), Dufek, Teterya (89. Holub), Palán (65. Lacko), Pikolon

Góly: 9. Teterya, 53. a 56. Pikolon

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Soupeři jsme vrátili podzimní porážku. Začátek utkání se nám vydařil a šli jsme do vedení po brance Teteryi. Následně jsme měli několik možností vstřelit další gól. Ve 22. minutě ale vyslal krásnou střelu do šibenice ze střední vzdálenosti nejlepší střelec Karviné Baumgartner. Karviná byla od té doby nebezpečnější a vytvořila si další dvě gólovky. Do druhé půle jsme vstoupili s lepší energií a kvalitnějšími přechody do útoku a ze standardní situace nás poslal do vedení hlavou Pikolon. Zanedlouho jsme vedení navýšili, díky křídelní akci Heráka, který našel před prázdnou brankou Pikolona. Výhru jsme si poté uhájili až do konce.

U18

SK Slavia Praha vs. FC Silon Táborsko U19 7:1 (5:0)

Sestava: Tomas – Pudil M. (60. Kovář), Kočvara, Kopecký, Jelínek L. – Holub, Žitný (46. Hubička), Franěk – Jinoch Jan (60. Chaluš), Magada (46. Kubů), Lacko (70. Kolísek)

Góly: 5. a 7. Franěk, 8., 20. a 57. Lacko, 18. Jinoch Jan, 78. Hubička

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: Hned od úvodu utkání jsme byli velmi efektivní v zakončení, když se prosadil Franěk a polonůžkami po pěkném centru Jelínka Lacko. I přes rychle góly jsme měli velkou chuť hrát dál. Přišel krásný gól Jana Jinocha, který levačkou nádherně zatočil míč do šibenice. V další minutě se z penalty vybojované Žitným prosadil Lacko. Soupeř se snažil být nepříjemný v soubojích a vytvářet si šance z brejků, ale to jsme mu moc neumožňovali. Jedinou větší šanci mělo Táborsko v první poločase po centru. Před poločasem vstřelil náš pátý gól po odraženém míči Franěk. Do druhého poločasu jsme chtěli pokračovat v nasazení a vytváření si brankových příležitostí, ale nevstoupili jsme podle představ a soupeř se dostal více do hry naší zbrklostí. I přesto jsme vstřelili další dvě branky. Soupeř pouze kosmeticky upravil skóre. Pochvalu dnes zaslouží celý tým.

U17

MFK Karviná vs. SK Slavia Praha 2:2 (1:1)

Sestava: Obdržálek – Kolísek, Hubička, Kovář, Korenc – Čížek, Filippov (63. Kočvara), Kubů (76. Jelínek L.) – Antič, Magada (65. Kozhushko), Kolářík

Góly: 29. Čížek, 53. Kolářík

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Za ztrátu dvou bodů na půdě outsidera může jen náš výkon. Že soupeř vystřelí dvakrát za zápas a dá dva góly si bohužel pomalu zvykáme. Horší je, že proti poctivému bloku hrajeme pomalu, na moc doteků, volíme špatná řešení a chybí nám pohyb. Takto jsme prohospodařili celý první poločas. Ve druhém aktivita i kvalita hry šla nahoru, ale odměna nepřišla. Hodně toho létalo kolem tyčí, následně Antič orazítkoval tyč i břevno, ale do brány padnout míč nechtěl.

U16

SK Slavia Praha vs. FC Silon Táborsko U17 2:2 (2:1)

Sestava: Suda – Červenka, Janota, Fuksa (63. Pastyřík) – Ferenc, Palaščák, Tománek, Skokan (63. Frolík) – Brázda, Klepáč, Kozhushko (46. Hájek)

Góly: 25. a 36. Klepáč

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Herně povedené utkání v novém rozestavení. Byli jsme dominantní na míči, vytvořili si i hodně šancí, ale neměli jsme potřebnou kvalitu v koncovce. Soupeř hrál velmi jednoduše, snažil se hrozit nakopávanými míči a dobíháním odražených. Plus měli hodně vysokých hráčů a hrozili ze standardních situací. Když jsme v první půli skóre otočili, vypadalo to na jasný zápas, ale Tábor se nevzdal a díky vysunutému napadání se mu podařilo ve druhé polovině vyrovnat. Poté se mohla výhra překlopit na obě strany.

U15

SK Kladno vs. SK Slavia Praha 2:8 (1:2)

Sestava: Suchý – Baroš, Barčot (41. Srb), Kratochvíl, Chadima – Kupera, Mašek Svoboda – Belžík, Ilinčić, Zadorozhnii (66. Pancíř)

Góly: 22. a 65. ilinčić, 26. Barčot, 42., 52., 60. a 63. Srb, 56. Zadorozhnii

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: První poločas byl z naší strany špatný. Na míči jsme dělali spoustu chyb z nepřesností. Chtěli jsme hrát nepřipravené finální přihrávky, v soubojích jsme byli druzí a naše celkové nastavení nebylo dobré. Soupeř měl daleko větší zápal do hry. Do druhého poločasu nastoupil Matouš Srb, ze šesti gólů čtyři sám dal a na jeden nahrál. Kladnu došly asi trochu i síly a na naší polovinu se dostávali jen výjimečně.

U14

SK Kladno vs. SK Slavia Praha 0:9 (0:5)

Sestava: Fukna – Šíma (41. Rakár), Fingerhutt, Košťál D., Hofman – Biriukov, Vacek, Hurych – Novotný, Šourek (41. Petrović), Bureš

Góly: 7., 25. a 32. Šourek, 12. Bureš, 38. vlastní, 48. Petrović, 52. Hurych, 64. Fingerhutt, 69. Biriukov

Hodnocení trenéra Matúše Farkaše: Dnešní zápas byl jednostranný. Během celého utkání jsme dominovali ve všech herních činnostech a Kladno nedokázalo vystřelit ani jednou. Vytvořili jsme si spoustu šancí, což se také projevilo na celkovém skóre, ale gólů jsme mohli dát i více. Pochvala patří celému týmu.

U13

SK Slavia Praha vs. SK Rapid Vídeň 3:10

Základní sestava: Vacek – Kopřiva, Rakár, Skopec – Dvořák, Suchý, Petrovič, Sklenář, Kléma – Rigoci, Rusyn

Góly: Rigoci, Šíma, Dvořák

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: V tomto utkání jsme věděli, že z různých důvodu budeme muset točit sestavou a hráči si vyzkouší i pro ně méně časté posty, což je pro jejich rozvoj samozřejmě dobře. Dnes nám vycházela naše hra jen do poločasu. Měli jsme za úkol otáčení hry přes střed hřiště nebo stopery. Ve druhé půli to byl zmar, odevzdanost a nikdo to nechtěl vzít na sebe, což nás trenéry mrzí.

U12

SK Slavia Praha vs. FK VIAGEM Ústí nad Labem 8:12

Góly: 2x Bayo, 2x Hošek, Ficl, Plháček, Vrabec, Paur

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: První třetina byla z naší strany výborná. Dobré přechody od stoperů až do šancí, hroťáci dobře zabíhali za obranu, střeďáci dobře rotovali a soupeř si s tím nedokázal poradit. Bohužel, jak už to tak v této kategorii proti o rok starším bývá, tak nás udolali silou. Po první třetině jsme mohli vést o čtyři góly, šancí na to bylo dost, ale naopak jsme o jeden prohrávali. Ve druhé třetině přišel výpadek, kdy jsme dostali slepené góly. Na všechny na hřišti padla deka a těžko jsme se z pod ní dostávali. Poté jsme se chytli hezkou gólovou akcí, ale znovu nám chyběla větší efektivita v zakončení. Ve třetí třetině se v naší hře střídaly lepší momenty s horšími. Celkově jsme dnes strašně snadno dostávali góly. Naopak my si vytvoříme velký počet šancí, ale efektivita je z různých důvodů nízká.

SK Slavia Praha vs. SK Rapid Vídeň 5:10

Sestava: Kočí, Škorpil – Botnari, Hošek, Paur, Plháček, Chlumský, Jozífek, Vrabec, Freimann, Ficl, Hlaváč, Lžíčař, Podhorský

Góly: 2x Paur, Freimann, Podhorský, Vrabec

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Měli jsme špatný start do utkání a prvních 40 minut jsme byli málo důrazní a kazili jsme velké množství přihrávek, které nebyly pod takovým tlakem. Od 40. minuty přišlo zlepšení a začali jsme se dostávat do příležitostí. Celkově nás dnes srazily vlastní chyby a nedůraz v prostoru vápna.

U11

SK Slavia Praha vs. FK VIAGEM Ústí nad Labem 8:4

Góly: 3x Melvin, 2x Kalík, Háječek, Hofman, Hlaváč

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Hned v úvodu první akce soupeře a prohrávali jsme. Po zbytek první části utkání jsme hráli vysoko u soupeře, kde jsme si vytvářeli velké množství šancí. Na hrotu se většinu zápasu pohyboval útočník soupeře, který když dostal míč tak jsme rychlost nestíhali. Až na krátké pasáže ke konci druhé a třetí části jsme soupeře přehrávali po celém hřišti a nenechali chvilku bez tlaku na míč. Téma otáčení těžiště hry se nám dařilo a to nejen do šířky. Možná i proto dnes nižší aktivita ve hře jeden na jednoho na krajích hřiště.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články