Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen | SK Slavia Praha
Více

Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

Fotbalistky Slavie se chystají na první jarní derby, které se hraje v sobotu 16. března od 14:00 v Horních Měcholupech. Jak se na utkání připravuje tým Karla Pitáka a jaká je atmosféra v týmu přiblížila kapitánka Diana Bartovičová?

„Je to první zápas po dlouhé době doma, všichni se na to moc těšíme. Konečně jsme se dostaly na trávu, jsme doma, věřím, že nám bude hřiště vyhovovat,“ říká kapitánka žen Diana Bartovičová.

„Určitě bych byla ráda, kdyby přišli co v největším počtu, můžeme je přilákat na dobrý fotbal, spoustu gólů a poprvé bude připravena fanzona a foodtrucky, lidé si můžou vzít rodinné přislušníky a užít si hezkou sobotu,“ uzavírá.

„Na derby se těšíme, věříme, že přijde hodně fanoušků, dobře jsme se na to naladili vítězstvím v Liberci, kde jsme odehráli velmi dobrý zápas. Derby je u nás největší zápas, dobře se na to připravíme, nálada v týmu je dobrá, věřím, že to přeneseme v sobotu na hřiště,“ říká před sobotním duelem trenér Karel Piták.

Slávistky od posledního derby na Letné, které vyhrály díky brance Martiny Šurnovské absolvovaly skupinovou fázi Ligy mistryň, kde měřily síly s těmi nejlepšími. „Myslím, že je tým silnější, těžké zápasy v Lize mistryň holky posouvají, dokážou odehrát zápas, jaký předvedly v Lyonu, věřím, že tyto těžké zápasy dokážou zužitkovat v sobotním derby a že to zvládneme, dodává trenér žen.

V zimní přestávce se k týmu připojila Kateřina Svitková, která bude ve Slavii hostovat do konce jara z anglické Chelsea. „Katka měla dlouho pauzu, věřím, že nám v zápase pomůže, má zkušenosti, kvalitu, může být jednou z rozdílových hráček.“

Karty jsou nyní jasně rozdány. V případě úspěchu se slávistky odlepí na rozdíl osmi bodů, čímž se jim naskytne výborná příležitost k zisku dvaatřicátého mistrovského titulu, který by tak byl na dosah ruky. „Tlak to není, pod tlakem je Sparta, která ví, že musí v sobotu vyhrát, aby nás ještě měla šanci dohnat. Může to být hodně důležitý zápas o titul,“ upozorňuje.

Derby žen je na programu v sobotu 16. března od 14:00 v Horních Měcholupech, vstup na utkání je zdarma. Utkání můžete sledovat živě na youtube kanálu ženského fotbalu. Více informací zde.


Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články