PREVIEW: Vlček a Houštecký před Libercem | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Vlček a Houštecký před Libercem

V preview před nedělním domácím utkáním proti Liberci byli zpovídání asistent Zdeněk Houštecký a novopečený reprezentant Tomáš Vlček. Promluvili o síle soupeře, ohlédli se za působením Slavie v letošním ročníku Evropské ligy.
Na slávisty čeká poslední ligový duel před reprezentační přestávkou. V neděli se v Edenu představí Liberec, osmý tým tabulky. Výkop zápasu je naplánován na 15:00.

„Očekávám těžký zápas, budou na nás dobře připravení. Sledujeme je, jsou dlouho pohromadě, na jaře uhráli zajímavé výsledky. Nám ale povinnost velí vyhrát, kor před našimi skvělými fanoušky, musíme to dotáhnout do vítězného konce,“ velí Zdeněk Houštecký.

„Zůstali jsme jenom v jedné soutěži, o to větší motivaci máme. Přijdeme, odjezdíme to před našimi fanoušky a doufám, že zvítězíme. Zaslouží si to, chceme je potěšit, udělat jim radost po čtvrtečním vyřazení,“ navazuje Tomáš Vlček.

Pátek se nesl ve znamení první nominace nového reprezentačního trenéra Ivana Haška. Tomáš Vlček se v ní objevil vůbec poprvé, na sraz před přípravnými zápasy s Norskem a Arménií ho doprovodí dalších sedm slávistů.

„Je to neuvěřitelné, splněný dětský sen. Před rokem jsem byl v Pardubicích, hráli jsme o záchranu... Je to jeden z dalších snů, v posledních dnech se mi jich plní strašně moc. Hrozně si to užívám a děkuju všem, kteří mi na mojí cestě pomohli. Hlavně mojí ženě a malé dceři, stojí po mém boku když se daří, když se nedaří,“ je vděčný Vlček.

„Odraz práce, kterou naši kluci odvádějí. Minule to byl Juras, teď Vlčák, pro mě žádné překvapení. Hrají a pracují výborně. Jsem za ně všechny moc rád, zaslouží si to,“ glosuje nominaci Houštecký.

Pouť slávistů letošním ročníkem Evropské ligy je u konce. Stopku vystavila domácí porážka s AC Milán. Sešívaní spolu s předkoly odehráli 12 utkání, sedm dovedli do vítězného konce. A nastříleli 27 branek.

„Náš mančaft se dost často mění, zabudovávali jsme nové hráče. Zvládli to skvěle. Vyhráli jsme skupinu poprvé v historii, nastříleli spoustu gólů, v tomhle směru panuje absolutní spokojenost. Pak jsme dostali věhlasného soupeře. Jsem rád, že jsme se se soutěží rozloučili se vztyčenou hlavou, druhý poločas jsme nad AC vyhráli. Každý z nás chtěl prožít něco podobného, co jsme zažili se Sevillou před pěti lety, bohužel se to nesplnilo. Ale nás to musí nakopnout, dokázali jsme si, že můžeme hrát se světovou špičkou,“ oceňuje asistent hlavního trenéra.

„Zanechali jsme v Evropě hezkou stopu, udělali si zase hezké jméno. Nabrali jsme zkušenosti, které jsou hrozně cenné. Měli jsme hodně kluků, co to hráli poprvé, já jsem hrál Evropu také poprvé. Věřím, že nám to dalších let hodně pomůže,“ zamýšlí se třiadvacetiletý obránce.

Na závěrečných dvacet minut odvety s milánským AC nastoupil uzdravený Christos Zafeiris, hned zapsal asistenci na krásnou branku Matěje Juráska. „Z toho máme velkou radost, vlítnul tam, užil si to. Miluje fotbal, zaslouží si to. Myslím si, že to pro něj může být dobrý impuls, ukázal, jaký je to hráč. Věříme všichni, že on bude ten rozdílový aspekt v boji o příčky, po kterých v lize toužíme,“ uzavírá Houštecký.

Zápas proti Liberci začíná v neděli v 15:00, přímý přenos nabídne O2 TV Sport. Další informace naleznete už teď na našich klubových kanálech.

Slávisti, těšíme se na vás!

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články