Lumír Sedláček: Máme na to hrát líp! | SK Slavia Praha
Více

Lumír Sedláček: Máme na to hrát líp!

Tři roky nehrál Lumír Sedláček za Slavii evropské poháry. Ve čtvrtek se mu to znovu podařilo, záložník nastoupil v utkání druhého předkola Poháru UEFA proti Dinamu Tbilisi. „První poločas nám nevyšel. Nakonec ale můžeme být spokojení, výsledek 3:1 je vzhledem k průběhu hodně dobrý...
Tři roky nehrál Lumír Sedláček za Slavii evropské poháry. Ve čtvrtek se mu to znovu podařilo, záložník nastoupil v utkání druhého předkola Poháru UEFA proti Dinamu Tbilisi. „První poločas nám nevyšel. Nakonec ale můžeme být spokojení, výsledek 3:1 je vzhledem k průběhu hodně dobrý,“ řekl Sedláček. Slávistům se v úvodní pětačtyřicetiminutovce vůbec nedařilo a byli rádi, že inkasovali pouze jeden gól. Obrat přišel po přestávce. „V kabině byla bouřka. Pod trenérem Csaplárem trénuju už dva měsíce, ale takovouhle jsem ještě nezažil,“ líčil Sedláček.

„Řekli jsme si, že budeme víc napadat, hrát důrazně a pomáhat jeden druhýmu,“ popsal Sedláček poločasové dění v kabině. „A taky, že musíme dát gól,“ dodal. To se nakonec povedlo hned třikrát a Sedláček na tom měl velký podíl. Přihrál Karlu Pitákovi, jenž zařídil penaltu, a stejnému hráči posadil balón na hlavu při druhé brance Slavie po rohovém kopu. „Jsem rád, že si mi podařilo přispět k vítězství,“ prohlásil Sedláček.

Navrátilec z polského Groclinu Grodzisk je přesvědčen, že vítězství nad Dinamem Tbilisi pomůže Slavii i v dalších zápasech. „Všichni v mančaftu máme na to, abychom hráli líp než v prvním poločase,“ zdůraznil Sedláček. Již v pondělí čeká slávisty domácí zápas české nejvyšší soutěže proti Liberci. „Ligu jsme neodstartovali dobře. Proto chceme v utkání s Libercem zaváhání z prvního kola napravit a uspět,“ uzavřel Sedláček.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články