Kauza Filip Trojan ve prospěch Schalke | SK Slavia Praha
Více

Kauza Filip Trojan ve prospěch Schalke

Mezinárodní sportovní soud CAS v Lausanne, ke kterému se odvolal německý klub Schalke 04 v kauze arbitráže FIFA ohledně odstupného za slávistického odchovance Filipa Trojana, rozhodl dnes v neprospěch Slavie. Schalke tak nemusí Slavii zaplatit odstupné, které mělo červenobílým uhradit v srpnu minulého roku ve výši necelých 15 milionů korun. Slavia vydává následující prohlášení...
Mezinárodní sportovní soud CAS v Lausanne, ke kterému se odvolal německý klub Schalke 04 v kauze arbitráže FIFA ohledně odstupného za slávistického odchovance Filipa Trojana, rozhodl v neprospěch Slavie. Schalke tak nemusí Slavii zaplatit odstupné, které mělo červenobílým uhradit v srpnu minulého roku ve výši necelých 15 milionů korun. Slavia vydává následující prohlášení:

„Odvolací komise CAS rozhodla v náš neprospěch v rozporu s tvrzením a výpověďmi všech zúčastěných a současně proti platným předpisům FIFA. Jedná se o skandální krok. Zástupci Schalke v odvolacím řízení sami potvrdili, že o podpisu profesionální smlouvy s Trojanem Slavii neinformovali. Tím potvrdili náš nárok a správnost rozhodnutí samosoudce FIFA. Rozhodnutí CAS je v rozporu s rozhodnutím FIFA, není proti němu odvolání. Vytváří nebezpečný precedens. Zvažujeme další právní kroky.“

JUDr. Martina Matyášová
Právní zástupce SK Slavia Praha - fotbal a.s.

K problému se vyjádřil i právník fotbalového svazu Petr Doležal. "Pro mě je to velmi překvapující rozhodnutí. Výrok FIFA byl jednoznačný, že Schalke má zaplatit," řekl pro agenturu ČTK.

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články