Pohár UEFA | SK Slavia Praha
Více

Pohár UEFA

Info o soupeřích, profily, linky na weby, termíny zápasů, info o předprodeji vstupenek, výsledky a další.
Jak si vedli soupeři v lize o víkendu 22.-23. října
První hrací den, výsledky, sestavy
Informace o předprodeji vstupenek
Termíny a výkopy všech našich zápasů
Rozhovor s marketingovým ředitelem Slavie Jiřím Vrbou
Detailní profily našich soupeřů

PRAHA / NYON - Ve švýcarském Nyonu se dnes ve 12:00 hodin rozlosovaly základní skupiny Poháru UEFA. Našimi protivníky ve skupině A jsou Monako, Hamburk, CSKA Sofia a Stavanger. Trenéru Karlu Jarolímovi se tak splnilo velké přání vidět souboj týmů, za které nastupují jeho synové David a Lukáš. Navíc je mezi našimi soupeři i francouzský celek.

Hraje se do půlky prosince
V první hrací den (20. října) bude mít Slavia volno. Začíná doma 3. listopadu s CSKA Sofia. Ve čtvrtek 24. listopadu se představí na půdě norského Vikingu Stavanger. Ve středu 30. listopadu pak doma přivítá Monako. Pohárový podzim zakončíme 15. prosince v Hamburku. Postupují první tři.

„Měli jsme od trenéra za úkol vylosovat Hamburk. To se povedlo. Bohužel se ale nepotvrdily první prognózy, podle kterých jsme měli hrát s Němci doma. Ale je to zajímavá skupina pro diváky i naše fotbalisty,“ řekl generální ředitel Slavie Vladimír Leška, který se losování zúčastnil přímo v Nyonu.

„Máme dobré soupeře. Nemohli jsme samozřejmě počítat s tím, že budeme hrát se samými týmy ze západu. Ale los byl i tak příznivý. CSKA má také tradici," řekl k losu náš kouč, kterého mrzelo, že se nepotvrdily neoficální informace, podle kterých jsme měli přivítat Hamburk na Strahově (více zde). „Rozlosování je bohužel horší než jsem slyšel původně. Pro naše hráče to však bude v každém případě obrovská zkušenost. Monako je také velice zajímavé. Ihned začínáme zjišťovat informace. O postup se samozřejmě pokusíme!“ dodal.

Na Strahově se představí finalista Ligy mistrů
Monako neuspělo v předkole Champions League, vypadlo s Betisem Sevilla. Finalista Ligy mistrů 2003 / 2004 pak v Poháru UEFA bez potíži vyřadil Tilburg.

CSKA Sofia je bulharský mistr, který také nezvládl boj o Ligu mistrů. Ve 3. předkole nepřešel přes Liverpool. V 1. kole Poháru UEFA si ale zvedl sebevědomí, kdy zdolal německý Leverkusen.

Atraktivní Hamburk, jehož barvy hájí David Jarolím, do soutěže postoupil přes letní Intertoto Cup. V „pavouku“ přešel i přes Sigmu Olomouc či španělskou Valencii. V 1. kole Poháru UEFA se ve vyrovnaném souboji vypořádal s FC Kodaň.

Viking Stavanger v Poháru UEFA musel zvládnout obě předkola. Nejprve vyřadil severoirský Portadown (1:0 a 2:1), poté velšský Rhyl (1:0 a 2:1) a v září Austrii Vídeň (1:0 a 1:2).

Atraktivní soupeři, shodují se slávisté
„Jsem spokojen. Jsou tam dva těžké celky, Monako a Hamburk,“ pochvaloval si útočník Standa Vlček. „Ale CSKA bude možná ještě těžší! V prvním kole si poradili s Leverkusenem. Někteří kluci ten zápas viděli a říkali, že Bulhaři hráli moc dobře. O Vikingu se přiznám zatím moc nevím,“ dodal.

Středopolař Lukáš Jarolím se těší na souboj s bratrem Davidem. „Je dobře, že máme Hamburk. Pikantní je, že si zahraju proti Davidovi. V důležitém střetnutí jsme proti sobě ještě nenastoupili,“ telefonoval náš záložník. „Doufám, že bude ještě o co hrát a nebude rozhodnuto. Budeme se asi hodně potkávat ve středu hřiště,“ pokračoval Lukáš. „Postupové šance? Věřím, že půjdeme dál s Monakem a Hamburkem.“

„Čekají nás kvalitní zápasy. Myslím, že nám to může hodně dát. Prověří nás kvalitní soupeři a získáme cenné zkušenosti,“ těší gólman Matúše Kozáčika.


SITUACE PŘED ÚTERNÍM LOSEM:

Dnes ve 12:00 se slávisté dozvědí jména čtyř soupeřů v základní skupině Poháru UEFA. Všechny informace můžete sledovat v tomto aktualizovaném článku.

Informace o rozdělení do košů najdete

zde: Další program a rozdělení pro los soutěže

Ihned po rozlosování skupin bude spuštěn další los – tentokrát počítačový, který určí termíny a místa jednotlivých zápasů (dva se hrají doma a dva venku). Program bere v úvahu i klimatické podmínky – například v Norsku se nemůže hrát v půlce prosince.

Naši fotbalisté mají v době losu volno. Tak třeba Marek Suchý je ve škole, kamarádi mu pošlou výsledek losu smskou. Tomáš Hrdlička zase čeká na informace na internetu, pokud sleduje náš web, tak našeho záložníka zdravíme. Trenér Karel Jarolím je doma.

V dějišti losu jsou přítomni generální ředitel Slavie Vladimír Leška a ředitel marketingu Jiří Vrba.

Hráči měli před losem celou řadu přání. Nejčastěji zaznělo jméno AS Řím. Trenér Jarolím si přeje Štrasburk a Hamburk.

V losovacích koších má nejvíce zástupců Francie - celkem pět. Tři zástupce má v této fázi Poháru UEFA Itálie, Rusko, Německo, Rumunsko a Bulharsko.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články