Novoroční přání: radost ze Slavie | SK Slavia Praha
Více

Novoroční přání: radost ze Slavie

PRAHA - „Fanouškům Slavie do nového roku přeji, abychom jim dokázali udělat ještě víc radosti než v minulém roce. A také to, abychom je dokázali přilákat svojí hrou a svými výsledky do hlediště," přál si po novoročním derby internacionálů trenér Karel Jarolím.
PRAHA - „Fanouškům Slavie do nového roku přeji, abychom jim dokázali udělat ještě víc radosti než v minulém roce. A také to, abychom je přilákali svojí hrou a svými výsledky do hlediště," přál si po novoročním derby internacionálů trenér Karel Jarolím. Téměř přesně před rokem stál na stejném místě a tehdejší přání se splnila - Slavia skončila druhá a národní tým postoupil na mistrovství světa. Kéž by stejně dopadla i ta na právě začínající rok. S koučem našeho týmu vám přinášíme rozhovor.

Není vám trochu líto, že se v novoročním derby nehrál souboj všech tří slávistických trenérů?
„Chtěli jsme to nechat vyrovnané, za nás hrál Míra Janů, za Spartu Petr Vrabec. Kdybych nastoupil i já, tak už by to byla velká převaha. To je samozřejmě žert. Nemohl jsem se zapojit kvůli drobným zdravotním problémům. Ale táhlo mne to na hřiště, vyšlo i příjemnější počasí, nebyla ani velká zima."

Sparta byla houževnatějším soupeřem než v minulosti...
„To bylo jasné už před zápasem, výrazně omladili. I když prohrávali v druhém poločase o tři branky, jednu chvíli to vypadalo, že nás dotáhnou..."

Jaké jste strávil Vánoce?
„My jsme si už nadělili většinu dárků v Hamburku. Věřím, že i ten nový rok nám přinese alespoň takovou spokojenost."

Co myslíte, hlídali si hráči kondici? Převážíte je hned po návratu do přípravy?
„Oni všichni vědí, co je čeká, s tím nebudou problémy. Jestli se na váze něco málo navíc najde, tak budeme shovívaví." (úsměv)

Už víte, k jakým změnám v kádru dojde?
„Žádné zprávy o tom, že by měl někdo odcházet, zatím nemám, je předčasné o tom mluvit. Do přípravy se s námi zapojí někteří hráči, kteří hráli za rezervu, možná i někteří dorostenci. Někdo pravděpodobně odejde, ale jak jsem řekl, zatím je brzo o tom mluvit."

Jaké máte přání do nového roku?
„Rádi bychom udělali fanouškům ještě více radosti než v tom minulém roce, třeba i v podobě postupu v Poháru UEFA a co nejlepšího umístění v tabulce. Možná by bylo trochu odvážné říkat, že chceme dotáhnout Liberec, ale i oni mohou zaváhat. Nesmíme ztrácet pokoru, musíme se spolehnout na svoji poctivou práci. Pak věřím tomu, že se dostaví i dobré výsledky."

Aktuálně

Výhra se Slováckem a oslavy titulu

5. 5. 2024
Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

O derby, Chytilovi se Schranzem a mentalitě týmu

4. 5. 2024
Jindřich Trpišovský odpovídal na dotazy novinářů po domácí výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Vyzdvihl výkony jednotlivců, mentalitu týmu i skvělou diváckou kulisu.

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Další články