Béčko začíná v sobotu | SK Slavia Praha
Více

Béčko začíná v sobotu

V sobotu 16. března vstoupí naše juniorka domácím zápasem s béčkem Hradce Králové do jarních odvet v České fotbalové lize. „V zimní přestávce jsme sehráli spoustu utkání, díky turnaji ve Viareggiu i několik velmi kvalitních. Bohužel v závěru se nám zranili obránci Kratochvíl, Penc a Vaněk, kteří budou chybět tak dva tři týdny. Trochu nám to přípravu narušilo, ale jinak bylo vše v pořádku, nastupovali jsme na slušných terénech, k dispozici jsme měli ‘umělku‘ v Edenu, takže celkově jsem spokojený,“ shrnuje uplynulé týdny Luděk Klusáček, jehož svěřenci se utkali se sedmnácti soupeři, devětkrát slavili vítězství, třikrát se rozešli smírně a pětkrát prohráli.

Kouč má pro jaro k dispozici dvacet fotbalistů. Na hostování do druholigového Kolína odešli Bálek s Michalem, kádr opustil Dvořák, který je zatím bez angažmá, a do „A“ týmu přešli Hrdlička se Šilhavým. Z hostování se naopak vrátili Bošanský (Jesenice, středočeský přebor), Jelínek (Semice, ČFL) a Hrubina (Slovensko). Z dorostu přišli Knobloch a Milan Zachariáš.

Klusáček zažívá své první trenérské angažmá a na nové prostředí si nestěžuje. „Pro svou práci potřebuji tři předpoklady: kvalitní komunikaci s trenérem Beránkem a sportovním ředitelem Říčkou, dobré tréninkové podmínky a hráče, kteří se snaží. Všechno mám, takže zbytek je na mě.“ Ke spolupráci s Miroslavem Beránkem dodává: „Jsme téměř denně v kontaktu, pan Beránek má zájem na tom, aby oba celky blízce spolupracovaly a věnuje se tomu.“

Naše rezerva je po podzimu druhá a na vedoucí Spartu ztrácí pět bodů. Klusáček by rád zaútočil na první příčku. „Základním cílem je výchova pro áčko, ale samozřejmě se pokusíme třetí ligu vyhrát a vybojovat postup.“

18. kolo ČFL: Slavia „B“ – Hradec Králové „B“, sobota 16.3. v 10:15.

Stáhněte si:
Soupiska juniorky
Rozpis mistrovských utkání

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články