Dušan Švento vstřelil Walesu gól! | SK Slavia Praha
Více

Dušan Švento vstřelil Walesu gól!

PRAHA/CARDIFF - Slávistický záložník Dušan Švento byl v základní sestavě slovenské reprezentace, která v Cardiffu deklasovala Wales 5:1. Matej Krajčík začal na lavičce, na hřiště přišel...
PRAHA/CARDIFF - Slávistický záložník Dušan Švento byl v základní sestavě slovenské reprezentace, která v Cardiffu deklasovala Wales 5:1. Matej Krajčík začal na lavičce, na hřiště přišel v 68. minutě. Dušan Švento v patnácté minutě otevřel skóre, když si naběhl na přetažený centr z pravé strany a poslal míč k bližší tyči do sítě! Byl to jeho premiérový reprezentační gól.

Ve třicáté druhé minutě napadal Švento brankáře Jonese při odkopu, ten udělal obrovskou chybu, kterou potrestal Marek Mintál přesnou střelou přes chybujícího gólmana.

Osm minut před koncem prvního poločasu snížil krásnou střelou z přímého kopu Gareth Bale, téměř vzápětí vyhrál před pokutovým územím Walesu souboj o míč znovu Dušan Švento, těžil z toho Marek Mintál. Napálil míč k levé tyči a uzavřel skóre prvního poločasu na 3:1 pro hosty.

Čtvrtou branku přidal po změně stran Karhan, na páté brance měl obrovský podíl znovu náš fotbalista - Dušan Švento si zaběhl po levé straně za obranu a přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Vitteka, který z první kopl míč do sítě. Matej Krajčík mohl dát šestou branku, jeho ránu ale zablokovala obrana. Slováci tak připravili Walesu pětigólový debakl.

„Hrálo se mi velice dobře, dostával jsem řadu míčů do protiútoků. V prvním i druhém poločase jsem dostával výborné přihrávky do běhu. Po tomto zápase jsem velice spokojený,“ řekl agentuře SITA slávistický záložník Dušan Švento.


Wales - Slovensko 1:5 (1:3)
Branky: 37. Bale - 15. Švento, 32. a 38. Mintál, 52. Karhan, 60. Vittek

Wales: P. Jones - Duffy, Edwards (59. Ledley), Gabbidon, Nyatanga, Bale - Davies (88. Coterill), C. Robinson, Koumas - Bellamy, Earnshaw (46.Parry)

Slovensko: Čontofalský - P. Petráš, Kratochvíl, Varga, J. Ďurica - M. Petráš - Karhan (68. Krajčík), J. Kozák, Švento - Mintál (72. Hodúr) - Vittek (78. Hološko)

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články