V pondělí v Liberci | SK Slavia Praha
Více

V pondělí v Liberci

PRAHA – Z téměř plného kádru může vybírat trenér Karel Jarolím pro pondělní zápas 18. kola I. Gambrinus ligy v Liberci. Jedinou výjimkou je David Kalivoda, jemuž se obnovilo svalové zranění, které mu zabránilo v absolvování plné zátěže během zimní přestávky.
PRAHA – Z téměř plného kádru může vybírat trenér Karel Jarolím pro pondělní zápas 18. kola I. Gambrinus ligy v Liberci. Jedinou výjimkou je David Kalivoda, jemuž se obnovilo svalové zranění, které mu zabránilo v absolvování plné zátěže během zimní přestávky.

Obhájce titulu ze severu Čech je v tabulce třetí, má o jeden bod méně než Slavia. V zimní přestávce došlo v jeho kádru k řadě změn a to hlavně v zadních řadách. Slávistický trenér Karel Jarolím nad nimi nijak nespekuluje. „Vrátil se Brezinský, který hrával pravidelně v Mladé Boleslavi, i brankář Hauzr už prokázal svoje kvality. Všechno se ukáže až v samotném zápase,“ řekl ve čtvrtek žurnalistům.

Trenérovi je také samozřejmě jasné, že půjde o hodně. „Oba týmy budou chtít vykročit co nejlépe. Klíčový ale může být každý zápas, to se ukáže až v průběhu jara.“

Náš kouč také přímo v hledišti sledoval minulé pondělí generálku Liberce s Českými Budějovicemi, kterou domácí vyhráli 2:1. Nastoupili v této sestavě: Hauzr - Šinglár, Košťál, Polák (46. Brezinský), Janů - Papoušek (75. Dohnálek), Bílek, Hodúr (69. Rick), Pudil (41. Maršner) - Blažek (57. Pospěch), Nezmar.

Samozřejmě, že taktické sledování soupeře probíhalo i opačným směrem, jedna z kamer v hledišti ve Vítkovicích patřila právě libereckému Slovanu. „Taky jsme si rozehrávání standardek a signálů nezkoušeli,“ podotkl k tomu trenér Karel Jarolím po zápase.

Liberecký kádr doznal v zimní přestávce mnohem rozsáhlejších změn než ten náš. Přišel Jan Nezmar, útočník Ružomberoku, se kterým se naposledy slávisté setkali právě v přípravě proti slovenskému mistrovskému celku, z Boleslavi se vrátil z hostování obránce Miloš Brezinský, dalšími posilami jsou Ján Vlasko (z Dubnice), Aleš Maršner (z Ovčár), Rick (ze Sao Carlos) a Michal Jonáš (z Dubnice).

Výčet fotbalistů, kteří klub opustili, je také dlouhý. Kapitán Tomáš Zápotočný zamířil do Udine, Radek Hochmeister se připravuje v Olomouci, Josef Hamouz na Kladně, opora mezi tyčemi Marek Čech je ve Vladivostoku, Juraj Ančic v pátém celku loňské tabulky, Jan Holenda bude střílet v Českých Budějovicích. Jako poslední odešel útočník Zbyněk Pospěch, který bude působit v Norsku.

Slavia nemá s Libercem příliš dobrou bilanci, na podzim jsme doma prohráli 0:2, bylo to 13. srpna ve třetím kole, branky nám dali Holenda a Pospěch, kteří už v Liberci nejsou. V historii novodobé české ligy sehrála Slavia s Libercem doposud 27 zápasů s aktivní bilancí 11-9-7 a skóre 31:29.

Červenobílí by určitě rádi v pondělí před televizními kamerami kanálu ČT2 prodloužili své série – v lize naposledy prohráli v Mostě 10. září, bez porážky jsou jedenáct utkání, v posledních pěti duelech venku vyhráli.

Na našem webu můžete z utkání sledovat přímou online reportáž a další zpravodajství přímo z libereckého stadionu.

Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články