David Kalivoda dvěma brankami otočil zápas! | SK Slavia Praha
Více

David Kalivoda dvěma brankami otočil zápas!

PRAHA – Střídající David Kalivoda dvěma brankami ve druhém poločase otočil vývoj zápasu se Zlínem. Slavia měla v prvním poločase drtivou převahu, kterou umocnilo vyloučení zlínského gólmana Zlámala.
PRAHA – Střídající David Kalivoda dvěma brankami ve druhém poločase otočil vývoj zápasu se Zlínem. Slavia měla v prvním poločase drtivou převahu, kterou umocnilo vyloučení zlínského gólmana Zlámala.

Hosté šli do vedení v 51. minutě, když po zaváhání Michala Vorla vstřelil míč do prázdné branky Jan Kraus. Slávisté měli i ve druhém poločase řadu slibných šancí, střelecké prokletí však dvěma ranami prolomil střídající David Kalivoda. Nejprve napálil míč do sítě o tyč v 77. minutě, v drtivém závěru pak minutu před koncem tvrdou ranou rozhodl o veledůležité výhře červenobílých.

„Vyloučení Zlámala bych vyměnil za to, kdybychom z této situace skórovali. V druhém poločase jsme po chybě dostali branku, která nás hodně znervóznila. Střetnutí jsme obrátili díky střídajícímu Davidu Kalivodovi, šancí jsme měli ale v celém průběhu utkání hodně, bohužel zakončení bylo špatné,“ uvedl trenér Slavie Karel Jarolím.

„Utkání ovlivnilo vyloučení Zlámala, přesto se nám podařilo vstřelit šťastnou branku. Soupeř nás po ní dostal pod velký tlak. I tak jsme mohli vyhrát, kdyby Opiela svoji velkou šanci vyřešil lépe a zvýšil na dva nula. V závěru jsme to už měli těžké, soupeř nás dvěma brankami přehrál,“ uvedl trenér Zlína Pavel Hoftych.

Utkání jsme sledovali on-line
Video
Zápasový magazín Poločas, 2.62 MB, náhledová verze

Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články