Nejsem žádný zachránce, smál se Kalivoda | SK Slavia Praha
Více

Nejsem žádný zachránce, smál se Kalivoda

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Závěr I. Gambrinus ligy zastihl Davida Kalivodu ve vynikající formě. Dal dvě branky do sítě Zlína za patnáct minut, branka a asistence v Českých Budějovicích. Slavia si i díky jemu zkusí pošesté zahrát o Ligu mistrů.
ČESKÉ BUDĚJOVICE – Závěr I. Gambrinus ligy zastihl Davida Kalivodu ve vynikající formě. Dal dvě branky do sítě Zlína za patnáct minut, branka a asistence v Českých Budějovicích. Slavia si i díky jemu zkusí pošesté zahrát o Ligu mistrů.

„Na penaltu jsem si věřil, posledních pět jsem proměnil. Penalty trénuje pět hráčů, ale nebyl důvod na ni nejít. Nejsem žádný zachránce, každý ke druhému místu přispěl svým dílem. Hlavní je, že se nám to nakonec podařilo,“ říkal Kalivoda po utkání.

„Nahradili jsme si tu sérii špatných výsledků. Já sám jsem se o výhře Boleslavi dozvěděl až v chumlu hráčů u našeho kotle po skončení utkání.“

Nebyla by to tato slávistická sezona, aby se závěr utkání obešel bez napjatých nervů. „Po vyloučení Michala Švece už to bylo nervózní, nakonec jsme to museli urvat. Podržel nás i Michal Vorel, který skočil po střele Iva Táborského,“ vzpomněl si na poslední chvíle letošní ligové sezony slávistický záložník.

Druhou branku Slavie na jihu Čech a svoji jedenáctou vstřelil Standa Vlček. „Kali mi poslal krásný centr, trefil jsem to, spadlo to tam,“ popsal gól.

„Sezonu jsme měli rozjetou na lepší výsledek, ale přišla krize v pěti zápasech. Takže druhé místo nakonec bereme,“ zamyslel se Vlček. „Za celou sezonu si kvalifikaci Ligy mistrů zasloužíme. Vloni nám druhá příčka v posledním kole utekla, letos se nám to vrátilo,“ dodal.

„Potřetí za sebou jsem se dostal k jedenácti gólům, ale mohl jsem dát i daleko víc branek. Na druhou stranu, kdyby mi po příchodu do Slavie někdo řekl, že za tři sezony nastřílím přes třicet gólů, tak bych tomu nevěřil. Jsem za to rád,“ ohlédl se nejlepší slávistický střelec za svou bilancí.

Na konec svého rozhovoru Vlček zažertoval a prozradil, že hráči vlastně hráli o delší dovolenou. „Hrát Intertoto, tak se snad sejdeme už příští pondělí, teď snad bude dovolená trochu delší,“ usmál se.

Dramatický závěr střetnutí zavinil svým faulem Michal Švec. „Uklouzla mi pravá noha, už jsem to nestíhal, na červenou kartu to bohužel bylo. Sledovat zbytek zápasu z hlediště bylo peklo, zvlášť když to Táborák ještě zdramatizoval. Hlavně že to nakonec dobře dopadlo,“ oddechl si Švec.

Budějovický večer, který se stal koncem, který všechno spravil, shrnul za všechny Dušan Švento. „Odvedli jsme za celý rok dobrou práci, čtvrté místo jsme si nezasloužili. Na těch pět zápasů, co se nepovedlo, už nemyslím. Dopadlo to nakonec dobře, jsem šťastný,  je čas to oslavit.“

Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články